Találkozó szombaton

Most szombaton találkozunk!

Délelőtti program: piknik és játszóterezés gyerekkel.

Időpont: május 31. szombat, 9:30-13:00

Helyszín: Budapest, Kopaszi-gát, a játszótérnél és a mellette (alatta) levő réten.

obol2_030

Megközelítés: a Kopaszi-gát bejáratánál lehet parkolni (500 Ft/nap), onnan 600 m séta a játszótér. Biciklivel be lehet jönni. Térkép itt.

Hozhattok plédet, harapnivalót, labdát, játékot. Program: kötetlen beszélgetés, falatozás, játszóterezés, gyerekek kihalászása a Dunából.

Lehet erős napsütés. Rossz idő esetén bebújunk valamelyik közeli étterembe. Kulturált mosdó van a gáton.

 

Esti program: fröccsözés/limonádézás felnőtteknek

Időpont: május 31. 19:00-kifulladásig.

Helyszín: Budapest, II. Margit utca 9., közösségi tér és kocsma, a Margithíd budai hídfőjénél.

Program: kötetlen beszélgetés, italok és szendvicsek fogyasztása.

 

Mindkét eseményre szeretettel várok minden olvasót, örökbefogadót, érdeklődőt és bárkit, aki kíváncsi a társaságra.

Kis visszajelzést kérek itt:

Remélem, találkozunk!

17 gondolat “Találkozó szombaton” bejegyzéshez

  1. Manuela 2014. május 26. / 19:37

    Köszönöm a szervezést!

    Kedvelés

    • Manuela 2014. június 1. / 00:35

      Szuper volt a délelőtti és az esti találkozás is. Remélem még sokszor beszélgetünk, véleményt cserélünk! Jó volt veletek beszélgetni! Örülök, hogy érdeklődők is eljöttek.

      Manuela

      Kedvelés

      • angéla 2014. június 1. / 21:57

        Csatlakozom Manuelához, szuper jól sikerült a találkozó:)

        Kedvelés

        • buzsa 2014. június 2. / 10:37

          Én is, én is nagyon jól éreztem magam! Annyira jó, hogy bizonyos nicknevekhez már tudok arcokat is társítani! Köszi mindenkinek az élményt, Zsuzsának a szervezést 🙂

          Kedvelés

          • buzsa 2014. június 2. / 10:38

            OFF! Angéla!!! Rajzolj orrot is, és akkor cuki arcocska lesz ;-D

            Kedvelés

          • Manuela 2014. június 2. / 13:13

            Milyen jó, hogy az arcok neveket is kaptak, igen. Érdekes volt felfedezni a többiek valódi voltát is, úgy értem, hogy a hozzászólások alapján kirajzolodni látszanak egyéniségek, karakterek, élőben mégis nagyon mások vagyunk. Nem feltétlen olyan, amilyennek elképzel minket egy kivülálló, egy vagy több hozzászólás alapján.

            Manuela

            Kedvelés

      • Manuela 2014. június 2. / 14:01

        Javítás: érdeklődők helyett, örökbefogadásra várakozókat szerettem volna írni.

        Manuela

        Kedvelés

  2. angéla 2014. június 2. / 12:13

    Kedves Buzsa, igazad van, ez számomra is fantasztikus élmény volt, ahogy a blognevek mögül előbújtak a kedves arcok:-)
    Még nem voltatok ott, de az is hihetetlen volt, ahogy megláttam Manuelát és határtalan örömmel, mint egy régi ismerőst megöleltem, szegény csak kapkodta a fejét, hiszen ő nem tudott beazonosítani. A viccet félretéve, az is szuper volt, hogy olyan tapasztalt, nagy gyerekek örökanyukái is eljöttek, akik ugyan nem szoktak kommentelni (legalábbis mostanáig), de igazán tanulságos tapasztalatokat osztottak meg velünk. Kicsit talán lazábbra sikerült vennem az „iskola projektet” és néhány pozitív dolgot is felfedezni benne.
    A másik nagyon elgondolkoztató kérdés, amit Manuela vetett fel, hogy a kívánságok, mármint a babaház típusú tárgyi formában megtestesülő vágyak terén meddig szabad elmenni. Amikor lecövekel a kisfiam a boltban egy játék mellett, megjelölve, hogy melyik osztálytársának van ilyen és szinte belém vág a vágyakozó, panaszos arcocskájával, hogy akkor engem is szerettek-e annyira mint a másik gyereket a szülei és jön a „szegény árva gyerek vagyok én” effektus, akkor azért bármennyire könnyebb a konfliktusból a teljesítéssel kihátrálni, hosszú távon biztos, hogy nem jó megoldás. Ezt még sokat kell gyakorolni, hogy elég jól menjen.
    Én is nagyon köszönöm Zsuzsa, hogy kitaláltad és megszervezted a találkozót, régen nem voltam ilyen felszabadultan vidám:-)

    Kedvelés

    • Manuela 2014. június 2. / 13:20

      Angéla, mi valóban ismerősök voltunk egymásnak, régről is. :)) Szuper volt a beszélgetés, legközelebb viszont olyan helyet válasszunk, ami nem zár be este 23:00-kor. :)))

      Manuela

      Kedvelés

  3. Manuela 2014. június 2. / 14:24

    A babaházra visszatérve szerintem ott mindenképp érdemes elvágni a fonalat, amikor a realitástól elszállt már egy ideje a vágy tárgya. Ha, pl. elektromos kis autóra vágyik, akkor azért érdemes azt a kérdést is feltenni magunknak, hogy egyébként a valós életben is elérhető céljai legyenek. Nem jó, ha az otthon megengedett dolgok és a külvilág között nagy a kontraszt. Amikor 20 éves lesz a gyerek nagy problémái lehetnek az alkalmazkodással, ha a szülei egy elkényeztett kislányt nevelnek belőle. Nem biztos, hogy az a jó, amikor akár hitel árán is túlvállaljuk magunkat. Ha, a 60. barbie baba is megvan. Sokkal fontosabbak a tárgyaknál, az érzelmek. Az anyai érzelmek kimutatása. Persze, sokkal könnyebb az anyai bűntudatot letudni azzal, hogy na jól van megveszem, ez egy idő után már szokássá is alakulhat. A gyerek pedig pontosan érzi hányadszorra kell újra elismételnie azt a mondatot: ” De Anya nekem még sohasem volt saját macskám, babaházam, stb. ”
    Jó taktika lehet, ha a saját vágyainkról is beszélünk, én is szeretnék egy autót vásárolni, pontosan megjelölve, hogy a szomszédnak olyan van, de nekem nem olyan magas a fizetésem, mint a szomszédé, nem tudom megvenni. Stahl Judittól hallottam, hogy ő pl. zsebpénzt ad a gyerekének és gyűjt a kislány a vágyott ajándékokra. Hasonlóan vélekedik Jakupcsek Gabriella is, ő is zsebpénzt ad a kislányának.

    Manuela

    Kedvelés

  4. Varga Edina 2015. augusztus 31. / 16:25

    Egyedül álló vagyok. De szeretnék maximum hat esetleges egy éves korig. Kérem dokumentációt a menetéről. Rendezettek a körülményeim.autoimmun beteg vagyok emiatt döntöttem az örökbefogadás mellett. Betoltottem a 41 évet, de úgy gondolom ez az utolsó lehetőségek egyike. Európai barát szeretnék orokbefogadni. Ebben kérem kérem a segítségüket. Előre is köszönöm edina.

    Kedvelés

  5. Varga Edina 2015. szeptember 5. / 07:29

    Én is szeretnék orokbefogadni de eddig egyedülállókent nem volt lehetséges. Arra kérem önöket hogy a menetéről hogy lehet elinditani mi szükséges hozzá kit és hol kell megkerdezni megkeresni. Elérhetősegre és névre lenne szükségem.42 éves leszek és autoimmun betegség miatt nem fogok szülni mert elteltek az évek. Előre is köszönöm varga edina karolina

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .