Gyermekre Várva csoport

Általános

Az Ágacska Alapítvány felhívását teszem közzé. A csoportba a tanfolyamot elvégzett, az örökbefogadásra készülő leendő szülőket, elsősorban házaspárokat hívnak.

“Gyermekre Várva” Csoport

Mit nyújt a csoport?

 • Megkönnyíti a várakozást egy állandó csoport ugyanazokkal a résztvevőkkel.
 • Segít a korábbi gyerekvállalással kapcsolatos kudarcélmények feldolgozásában.
 • Segít az örökbefogadással kapcsolatos bizonytalanságok, kételyek leküzdésében.
 • Oldja a gyermekvállalási kudarcok következtében kialakult stresszt.

Kiknek ajánljuk a csoportot?

Elsősorban párok számára tartjuk, a várakozás megkönnyítése céljából.  A párterápia és a csoport előnyeit ötvözi.  Különösen jól tud segíteni a gyermekre váró férfiaknak és nőknek abban, hogy észrevegyék, miben tudnak segíteni a párjuknak.

A csoport  szeptemberben indul, egy évig tart, havonta egyszer találkozunk (szombat délelőtt), és 4 órás egy-egy alkalom.

Ez egy zárt csoport, ami azt jelenti, hogy a résztvevők vállalják, hogy egy évig járnak. Díja egy fél évre 19.000Ft/fő, amit első alkalommal kérünk befizetni.

Részletek és jelentkezés itt: http://www.agacska.hu/terapiak/csoportok/

Rózsahegyi Nóra, E-mail: nora@agacska.hu

24 responses »

 1. De jó, hogy megint lesz! Én annak idején jártam, és gyakorlatilag ez tartott életben. Iszonyú sokat segített, nagyon jó folytatása, kiegészítése volt a felkészítő tanfolyamnak is. Viszont van két veszélyes mellékhatása. 1. Függőséget okoz. 🙂 2. Bevonza a gyereket a családba. 🙂 A csoportunkban abban az egy évben szinte mindenkinek lett gyereke. 🙂 Tehát ezekkel a rizikófaktorokkal is számoljon, aki jelentkezik. :))))) Viccet félre téve, tényleg jót tesz, nagyon jó, és aki teheti menjen. Mi 180 km-ről jártunk fel, de megérte! Nagyon-nagyon sokat köszönhetek annak a csoportnak (is)! Szóval várakozók ne vacilláljatok! Menjetek! Jelentkezzetek! Még ma! 🙂

  Kedvelés

  • Tényleg függőséget okozott. 🙂 Emlékszem, volt egy durva téli hóviharos nap.. de nagyon az az igazi nagyon gázos .. (hótorlaszok, elakadások, balesetek). Mégis, a csoport legtöbb tagja, még 50-100-200 km-ről is, “a barikádokon keresztül is”, de eljött. 🙂

   Kedvelés

   • Még eszembe jutott néhány kérdés: hány főt szoktatok egy csoportba tenni? Fix témák vannak szintén előre meghatározva, vagy minden alkalom végén beszéljük meg, hogy mi lesz a következő kurzuson?

    Kedvelés

    • 8-10 pár szokott lenni, így tudunk mélyebben dolgozni.., a témák előre megvannak, de persze módosítani is szoktunk, ha az aktualitás, vagy a csoport érdeklődése úgy kívánja..

     Kedvelés

   • igen, hogy mindenki úgy tudjon tervezni..:-) ebben a félévben szeptember 13., október 11., november 15, és december 6. a tervezett időpontok.., mindegyik szombat, hogy ezért ne kelljen szabadságot kivenni 🙂

    Kedvelés

 2. Én anno 2009-2010-ben jártam az Ágacska Gyerekre Várva csoportba és csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon-nagyon sokat tanultam, teljesen más megvilágításban láttam meg dolgokat egy idő múlva, sok dolgot ebben a csoportban értettem meg – és nem a Tegyeszes tanfolyamon.

  A Tegyeszes tanfolyam anyaga jó, az előadó szakemberek jók, de úgy éreztem, túl gyorsan van az anyag “lezavarva”. Egy ilyen horderejű döntéshez, mint az örökbefogadás (ideértve a biológiai anyaság elgyászolását, a civil szervezetek működésének megértését, a felelősségtudatot, az önismeretet, az alázatot) az Ágacska csoportjában tudtam megtanulni, megérteni. Addig azt hittem, dolgokat értek.. de az Ágacskában jöttem rá, hogy mégsem.. és sikerült tényleg megértenem sok dolgot. Ebben persze segítettek a meghívott előadó vendégek is, az esettanulmányok, filmek, beszélgetések.

  Előnye még a Gyerekre Várva csoportos tanulásnak – szerintem – hogy nem 3-4 nap alatt zajlik, hanem “széthúzva”, havonta 1x, így van idő értelmezni, elemezni, átgondolni az ott hallott dolgokat, melyek megfelelően tudnak ülepedni az ember fejében. Szintén előny – én úgy éreztem – hogy őszintébben lehetett a csoportot vezető Mészáros Krisztával és Rózsahegyi Nórával beszélni. Ami még plusz volt, hogy a csoport tagjainak nagy részével azóta is tartjuk a kapcsolatot, barátságok alakultak ki, követjük egymás életét, évente 1x-2x találkozunk, kirándulunk.

  Minden örökbefogadó várakozónak tiszta szívvel ajánlom.

  Kedvelés

  • Igen, igen. Én még 2007-2008-ban, talán az lehetett az első ilyen csoport, és nekem is kötődtek ott komoly barátságaim, azon túl, hogy a csoport nagyobb részével mi is követjük egymás életét. Én ugyan Ágacskás tanfolyamra jártam, nem Tegyeszesre, de így is nagyon sok pluszt adott. Pont amiatt, amit Te is írsz Macus, hogy volt idő hónapról, hónapra átgondolni a csoporton történteket, elhangzottakat. Volt hol ventillálni a várakozásból fakadó érzelmi feszkókakt. Elindított egy olyan önismereti úton, ami azóta is tart, és ez jó. 🙂

   Kedvelés

 3. Sziasztok!

  Minden örökbefogadásra váró párnak szívből ajánljuk a tanfolyamot. Nemcsak azért, mert a tanfolyam vezetői vérprofik és maguk is örökbefogadó szülők (tehát IGAZÁN tudják, miről beszélnek), és nem is csak azért, mert hasonló cipőben járó (vagy ugyanabban az űrhajóban utazó…) kedves emberekkel (marslakókkal…) találkozhattok, barátkozhattok, és nem is csak a támogató, elfogadó, megértő közeg miatt, hanem mert önmagatokhoz, a házastársatokhoz és a leendő gyermekeitekhez is közelebb kerülhettek általa. A sok-sok hasznos tanács és tudnivaló mellett mi barátokat és “örök-uncsitesókat” is köszönhetünk a tanfolyamnak. Vágjatok bele!

  Kedvelés

   • Sziasztok!
    Én is szeretettel ajánlom Nektek a várakozós csoportot. Én úgy éltem meg, hogy a határozat megszerzéséig érzelmileg és tettekben is aktív voltam, úgy éreztem, hogy tudok tenni azért, hogy gyermekem legyen. Aztán jön a tétlen várakozás, ami azért érzelmileg nem olyan könnyű. Elbizonytalanodás, reménykedés, kétségbeesés…. és még egy csomó minden hullámzása, váltakozása. Közben pedig nem tudod tettekbe fojtani ezeket az érzéseket, hogy legalább akkor csinálok valamit. Mert csak várni kell!
    Na ezt a tétlenséget, a téma építő, segítő benned dolgozását segíti ez a csoport.
    Meg egy csomó barátra lehet lelni, akikkel később megoszthatod a már gyermekes kérdéseidet.
    Mi elköteleződtünk volna egy évre is, de a második félév első alkalmára már mint örökbefogadó szülők érkeztünk “vendégként”.
    Szívből ajánljuk!

    Kedvelés

 4. Sziasztok!

  Kedves Édesgyermeketekre Várakozók!
  Tiszta szívvel tudom Nektek ajánlani a csoportot. Megpróbálom a teljesség igénye nélkül összegyűjteni miért is volt nekünk annyira jó 🙂
  – Hasonló gonddal küzdő párokkal ismerkedtek meg.
  – Őszinte, nyitott fórum minden az örökbefogadással kapcsolatos kérdés, aggodalom, gondolat megbeszélésére. Csak bátorítalak Benneteket, hogy bármi ami a lelketeket, szíveteket nyomja beszéljétek ki, kérdezzetek. Nincs rossz kérdés!
  – Életre szóló barátságok alakulnak. A mi csoportunk napi szinten beszélget egymással a neten, és összejárunk rendszeresen. Így a bébikéinknek már most sok kis barátja van. ❤
  – Megkönnyíti a várakozást, feltölt ha épp mélyponton vagy. Mindig új reményt, új energiát ad.

  Nekünk nagyon sokat segített. Minden egyes alkalmat nagyon vártunk. Hihetetlen gyorsan elrepültek a 4 órák.
  És az 1 éven belül majdnem mindannyiunkhoz megérkezett a Gyermekünk.
  Pont úgy ahogy azt a elképzeltük. Titkosan aki úgy tudta feldolgozni. Együttszülősen, kórházban együtt bentfekvősen aki így tudta elképzelni. De ez akár már egy külön topic is lehet :).

  Remélem simerül kedvet csinálni.
  Szeretettel:
  MSE

  Kedvelés

 5. Sziasztok!
  Mit adott a csoport?
  Reményt, hogy az útunk végén ott a mi kis kincsünk 🙂
  Nekünk ÖRÖK BARÁTOKAT és ahogy mondjuk egymás között is, unokatesókat a gyermekeinknek 🙂 A mi csoportunk azóta is tartja a kapcsolatot, napi szinten neten illetve akik közelebb laknak egymástól azok személyesen is. Nagy találkozók is szerveződnek 🙂 most éppen egy ilyen előtt állunk, amit már nagyon várunk!!!! 🙂

  Kedvelés

 6. Nekünk mit adott a Gyerekre Várva csoport?
  Egy támogató hátteret, akikhez fordulhattunk, akikkel megoszthattuk a kételyeink, örömeink, gondjaink. Könnyeket (öröm- és bánat-), nevetést, barátokat, hihetetlen őszinteséget, elfogadást, tágabb látókört. Feldolgoztuk a veszteségeinket, megismertük és elfogadtuk az örökbefogadással kapcsolatos határainkat. És mindemellett rengeteg információt, ötletet, tanácsot is kaptunk, hogy eligazodjunk.
  Családtagokká váltunk… ❤

  Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.