Hogy telt a hétvégém

Ezen a hétvégén rekordot döntöttem: öt örökbefogadós rendezvényre mentem el. Sokan érdeklődtetek, így röviden beszámolok.

Péntek este az Alfa Szövetség estjén voltam. Róluk még nem volt szó a blogon, de perceken belül sorra kerülnek a civil szervezeteket bemutató sorozatban. Egy amerikai életvédő aktivista tartott előadást, akivel később lesz külön interjú a blogon.

Szombat délelőtt az Együtt az Életért Egyesület várakozóknak szóló rendezvényén jártam. Ők se szerepeltek még, de hamarosan becserkészem őket. Itt két örökbefogadó anya mesélte el a saját történetét.

Szombat délután Ungvári Bélyácz Betti új mesekönyvének bemutatója következett. Itt volt egy beszélgetés szakemberekkel arról, hogy beszélgessünk az örökbefogadásról a gyerekkel, más-e az örökbefogadott gyerek, mikor mutassuk meg neki a vér szerinti szülő fényképét, rövid ízelítő a könyvből és mindenféle gyerekprogram.

Vasárnap délelőtt a Mózeskosár Egyesülettel pónilovagolni mentünk Veresegyházra. Itt a gyerekeim lovagoltak, traktoroztak, játszottak a többi gyerekkel, én a felnőttekkel beszélgettem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aztán sietni kellett, hogy odaérjek vasárnap délután Bakó Judit cigány szülőtalálkozójára. Több mint húsz fő gyűlt össze, örökbefogadók, várakozók, felnőtt örökbefogadottak, szakemberek, Judit bemutatta a könyveket, aztán jót beszélgettünk. Erről nem tudósítok külön, de a témáról lesz szó a blogon folyamatosan.

Nagyon jó hétvége volt, sok új emberrel ismerkedtem meg és régi ismerősöket láttam viszont. Két olvasó is jelezte, hogy a közelünkben lakik és szokott engem látni. Mivel a jelenség még nem öltött tömeges méreteket, nyugodtan oda lehet hozzám jönni ilyenkor 🙂

Többen érdeklődtetek, mikor lesz blogtalálkozó. Most egy kicsit fáradt vagyok, és továbbra is sok rendezvény lesz az ősszel, de talán kicsit később.

Ja, és kilenc hónapos az Örökbe.hu! Köszönöm mindenkinek, aki olvas, reklámoz, kommentel vagy megosztja itt a történetét!

21 gondolat “Hogy telt a hétvégém” bejegyzéshez

  1. Cosima 2014. szeptember 30. / 19:10

    Ez nem semmi teljesítmény volt ilyen rövid idő alatt! Gratulálok a kilenc hónaphoz is. Beneveztelek a Goldenblog versenyre 🙂 Hajrá!

    Kedvelés

  2. Stuffy 2014. szeptember 30. / 21:10

    Egyetértek Cosimával. Remek oldal / blog. Örülök,hogy rátaláltam és hogy egyáltalan van. Minden elismerésem a kitartó munkáért 🙂

    örökbe : Szeretném kérdezni,hogy sikerült megtudni önnek egyet s mást a szabályváltozásokról ? 🙂 vagy az egy következő cikkben lesz ? .)

    Kedvelés

    • Örökbe 2014. október 1. / 08:54

      Köszönöm! Tegnap volt az előadás, fogok írni egy posztot az elhangzottakról.
      És tegeződjünk:-)

      Kedvelés

      • Stuffy 2014. október 1. / 16:00

        rendben és köszönöm 🙂

        Kedvelés

  3. findusz 2014. szeptember 30. / 21:39

    Zsuzsa, bocsánat, de kijavítanád? Veresegyházra, nem Veresegyházára. 🙂 Köszi. Pont ma jutott eszembe, hogy rákérdezek nálad az ígért Alfás interjúra. 😉

    Kedvelés

  4. Marcipan 2014. október 1. / 11:50

    Cosima szólj ha lehet már szavazni ! 🙂 Csodálom az energiádat Zsuzsa ezzel a blog-al (is), gratulálok én is! További sok sok sikert!

    Kedvelés

    • Cosima 2014. október 1. / 15:47

      Értesítenek majd, amikor lehet szavazni és rögtön szólok!

      Kedvelés

      • angéla 2014. október 2. / 14:14

        Cosima, ez nagyon jó ötlet!
        Azt olvasom a verseny meneténél, hogy
        – szavazás: 2014. október 28-a 0:00 órától november 16-a 23:59 óráig
        – eredményhirdetés: 2014. november 17-től folyamatosan.

        Drukkolok, hogy az örökbe.hu előkelő helyezést érjen el, no meg persze szavazzunk!!!
        Itt a verseny kiírásban azt olvasom, hogy feltétel: április 1. óta legalább 10 poszt, szerintem ebben is elég jelentősen túlszárnyaltad a feltételeket, de azért érdekelne, hogy 9 hónap alatt hány posztot írtál?

        Kedvelés

        • Örökbe 2014. október 2. / 15:30

          124 poszt jelent meg eddig a blogon. Nyárig kétnaponta, azóta hetente kétszer van bejegyzés, a technikai posztokat nem számolva bele (meghívó rendezvényre, program szervezése).

          Kedvelés

          • angéla 2014. október 2. / 15:38

            Gratulálok, ez jó sok!

            Kedvelés

        • Cosima 2014. október 9. / 22:12

          Átolvastam a feltételeket és az örökbe.hu nemcsak, hogy maximálisan megfelel mindegyiknek, hanem a küldetésénél fogva sokkal többet is jelent, mint egy átlagos tematikus blog.

          Kedvelés

            • vicq 2014. október 23. / 13:44

              Szóljatok akkor is, a hozzám hasonló figyelmetlenek kedvéért, köszi 🙂

              Kedvelés

  5. birorita 2014. október 1. / 20:48

    Mi mindkét gyerekünket az Alfától kaptuk. Az Ágacska Gyermekváró csoportjában meghívott vendégként erről meséltünk is, mert Nóráék nem ismertek más “Alfás” családot. Önkénteskedek és segítek nekik, ahogy tudok, egyszer a Parlamentben is képviseltem őket egy életvédelem konferencián… Zsuzsa, ha kellek a témához, kérdezz nyugodtan.
    Hálás vagyok nekik, de nem elfogult.

    Kedvelés

  6. csak az olvassa 2014. október 2. / 11:01

    Kilenc hónap alatt az életadó anya kihordja, és néha kilenc hónap alatt már új családba is kerülhet a gyermek! Gratulálok!

    Kedvelés

    • Örökbe 2014. október 2. / 15:33

      Üdv a blogon! Igen, kilenc hónap alatt meg lehet születni, bár itt inkább örökbefogadás zajlik…

      Kedvelés

      • vicq 2014. október 2. / 21:58

        Viszont azért a mi gyerekeink is születtek egyszer 😉
        (Mondjuk az enyémnek viszont szerencsére nem kellett 9 hónap a családba kerüléshez)

        Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .