Egyéves a blog: díjak, elismerések, média

Az összegzés harmadik része.

Szakmai fogadtatás:

A blogot hamar elkezdték ajánlani az örökbefogadók felkészítő tanfolyamán, több szervezet belinkelte a honlapjára, és általában a szakemberek követik, de legalábbis már hallottak róla. Több megyei Tegyesszel jó kapcsolat alakult ki, tudok hozzájuk fordulni kérdésekkel.

Szakmai elismerésnek tekintem, hogy az SOS-Gyermekfalvak a blog alapján megkeresett engem, és szeptember óta velük közösen készítem a Gyereksorsok.hu blogot, az itteninél szélesebb, gyermekvédelmi tartalommal. Ezt is ajánlom szeretettel az olvasóknak.

Az Éva Magazin fotója
Az Éva Magazin fotója

Sajtó:

Az Index/Poronty elég hamar együttműködést javasolt, náluk három cikkem jelent meg az egy év alatt, mindegyiket több tízezren látták, és Index-címlapra kerültek. Egy írásom a Bezzeganyában is szerepelt, Origo-címlapon.

A Cink.hu és a Mandiner átvett egy cikket, a NL Café és az Index forrásként hivatkozott a blogra.

Az Éva magazin mint bloggert és örökbefogadó szülőt mutatott be a szeptemberi számban, az Anyakanyar online magazin szintén.

A blog szerepel Örökbefogadás c. Wikipédia-szócikkben. Jelenleg az „örökbefogadás” szóra keresve ez az első találat a Google keresőjében.

A sajtókapcsolatoknak árnyoldala is van.

Sajnos, több orgánum átvett úgy teljes cikket, hogy tőlem nem kértek engedélyt. 😦 Gyakran látom, hogy más médiumok ötletet merítenek a blogról. Ez egyfelől jó, hisz az örökbefogadás ügye előtérbe kerül, másfelől én is szeretnék profitálni a munkából, amit végzek. Előfordul, hogy tőlem szeretne alanyokat szerezni az újságíró, például, hogy adjak kontaktot három örökbefogadóhoz X. megyéből. Miután volt pár ilyen felkérés, úgy döntöttem, hogy ebben nem segítek. Szülőként, bloggerként szívesen nyilatkozom, de nem szeretném elvégezni másnak a munkáját, aki fizetést kap, míg én ingyen dolgozom, sokat. Főleg, hogy a kész cikk hangvételét, színvonalát sem tudom befolyásolni. Ez megoldandó probléma. Másfél évtizede dolgozom újságíróként, én is szívesen megírom az ilyen cikkeket, máshova is.

Update: a poszt megírása után egy egész durva plágiumügybe futottam bele. Innentől zéró toleranciát gyakorlok. Az oldalsávban a Szerzői jog kezdetű bekezdés leírja, mennyit engedek felhasználni a blogból. 1-2 mondat, forrásmegjelöléssel, rendben van. Ennél hosszabb átvételeknél tőlem kérjenek engedélyt, a hozzájárulásom nélkül átvett tartalmakat levetetem. 

Díjak:

Az olvasók benevezték a blogot a Goldenblog versenybe. Itt a közönségszavazáson 7. helyezett lett a Gyerek kategóriában, míg a szakmai zsűri a 2. helyezéssel tüntette ki.

A Családbarát Médiáért díjkiosztóján

A Képmás Magazin a Családbarát Médiáért-díjra jelölte tavaly decemberben a három terhes örökbeadóval készült interjúmat. Ennek kapcsán a decemberi Képmásban egy oldalon ismertették a cikket és engem. Díjat végül nem kaptam, de mivel havonta egy anyagot jelölnek, ennek is örülök.

5 gondolat “Egyéves a blog: díjak, elismerések, média” bejegyzéshez

  1. buzsa 2015. január 27. / 15:31

    Annyira jó az az Éva magazinos kép rólatok! Nagyon szép!

    Kedvelés

    • Örökbe 2015. január 27. / 15:32

      Köszi, sok ember sok munkája volt benne (fotós, sminkes, világító, retus).

      Kedvelés

  2. fici 2015. január 27. / 20:51

    szívből gratulálok! 🙂

    Kedvelés

  3. háztartásbeli andrea 2015. február 2. / 20:01

    Nagyon cukik vagytok a fotón!! 🙂

    Kedvelés

  4. Ildi 2015. február 3. / 22:27

    Zsuzsa, sok szeretettel gratulálok!! És nagyon köszönöm ezt a blogot!
    Sajnálom a plágiumügyeket!! (Szégyen, gyalázat…)

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .