Gyermekvédelmi bulvár

Sajtószemle. Anyósom félretette nekem a Story és a Best magazinok egy-egy számát, mondván, hogy engem érdekelni fog. És tényleg! Mindkét médiumból szinte kifolynak a gyermekvédelmi és örökbefogadási tartalmak. Lapozzuk át őket együtt!

A Best 2014. december 31-i számában:

6.-7. oldal, Rising Star-sztorik. Gondi Helén szülei elváltak, anyukája meghalt. “Édesanyja elvesztése miatt a három testvér gyermekkora egy csapásra véget ért: a legidősebbet a nagyszülők magukhoz vették, a kisebbek viszont intézetbe kerültek.”

Czibi Norbert: Három nevelt testvére van. “A mama úgy érezte, van elég energiája a munka mellett is, ezért lett nevelőszülője három gyereknek. Ők hárman testvérek, két fiú és egy lány… a családunk részei lettek.”

20. oldal. Rod Stewart. Ő örökbeadó, bár a cikk nem említi.

25. oldal. Tökéletes frizura – Sandra Bullock. Ő örökbefogadó, de a haja is klassz.

Sandra Bullock

26. oldal. Lugosi Dániel Ali: Háromnaposan örökbe fogadták. Egész oldalas, korrekt cikk az örökbefogadásról, megtudjuk, hogy a szülők három vér szerinti gyerek után, kórházból, újszülöttként adoptálták Alit. “Elmagyaráztuk, hogy bár őt egy másik néni hordta a hasában, attól még mi vagyunk az ő szülei, akik mindennél jobban szeretik őt és mindig vigyázni fognak rá.” Szuper!

34. oldal. A hét bak sztárja: Diane Keaton. A színésznő két gyereket fogadott örökbe, bár itt nem említik.

37. oldal. Rejtvény. Megint Sandra Bullock fotója.

50. oldal. Fiatalkori trauma a magamutogatás oka? A cikk egyik alanya Madonna, örökbefogadó (nem kerül szóba).

54-55. oldal. Sharon Stone az öregedésről. Mellékesen megtudjuk: “van három örökbe fogadott gyermeke, akikkel ideje nagy részét tölti: Roan 14, Laird 9, Quinn pedig 8 éves.”

Story, 2015. január 8-i szám

czeizel

Címlap: rögtön Czeizel Endre fényképe fogad, aki a nemzetközi örökbefogadási szcéna aktív és vitatott szereplője volt a kilencvenes években.

5. oldal. Angelina Jolie túl van a nehezén. Az örökbefogadást nem említik.

6-7. oldal. Czeizel Endre feltámadása. “… örökre benne maradt, hogy éveken át meghurcolták egy amerikai -magyar örökbefogadási bűnügyben, melyről utóbb könyvet is írt.”

14. oldal. Álhírek áldozatai: Törőcsik Mari. A színésznő örökbefogadó, bár itt nem említik.

15. oldal. Madonna kínos magamutogatása. Már megint.

22. oldal. Meryem Uzerli, a Szulejmán című sorozatból. Krízisterhesség: “szerelme arra akarta rávenni a lányt, hogy vetesse el közös gyereküket, a most tíz hónapos Larát.” 

34-35. oldal. Tony Curtis, a világsztár. “A gazdasági válsággal birkózó Amerikában a szülők kezdettől éreztették vele, hogy ő és az öccse, Julius elviselhetetlen terhet jelentenek a számukra. Egy időre árvaházba is adták őket.”

44. oldal. Ádám Krisztián: Megfordult a fejünkben, hogy örökbe adjuk a kicsit. Újabb krízisterhesség: “Alig tizenhét voltam, mikor várandós lett a barátnőm. … Sajnos nem vettük észre időben, hogy Ibolya terhes lett… Még az is megfordult a fejünkben, hogy örökbe adjuk, de szerencsére nem tettük, a szüleink sokat segítettek.” Most újra terhes a barátnő: “A második kislány is váratlanul jött, de eszünkbe sem jutott, hogy elvetessük.”

48-50. oldal. Alföldi Róbert titokzatos élete. “28 éves voltam, amikor megismertem apámat. Csodálatos volt. … Volt ugyanis két család, akinek az életére rányomta a bélyegét, hogy van egy gyerek, aki balkézről született. Ez nyomasztja ezt a családot, nyomasztja azt a családot, és akkor ez tisztázódott. Elkezdtünk beszélgetni, mindenki megnyugodott, és egy normális helyzet jött létre.”

Kihagytam valamit?

11 gondolat “Gyermekvédelmi bulvár” bejegyzéshez

  1. Eszter 2015. február 5. / 06:41

    Nem sajtószemle ugyan, de örökbefogadás. Terápia második évad, Péterfy Bori karakterének története.

    Kedvelés

  2. Ernus 2015. február 5. / 13:54

    Ez így elég vicces, 1-1 lapszámban ennyi. Még ha nincs is említve az örökbefogadás, mert az nem olyan hír, ami mindenkit érdekel – bár az örökbefogadóknak (akár sztárok, akár átlagemberek) ez a legfontosabb.
    Amikor a Tegyesz tanfolyamát csináltuk, akkor azt mondták, hogy sokkal több ember van érintve valamilyen szinten az örökbefogadás kapcsán, mint azt elképzeljük. És tényleg így van. A családunkban, barátaink között…Pár hete a párom új munkatársat kapott. Pont gyermeke született és azt hittük, azért kérdezősködik ennyit a mi kisfiúnkról mert izgul a felesége és gyermeke miatt, kezdő apa stb. De az örökbefogadás is érdekelte nagyon- aztán múlt héten elmesélte: neki van egy testvére, akit örökbe adott az anyukája. Nemrég tudta meg és találtak egymásra Facebook-on. És azért kérdezgette a páromat, akart képeket látni a gyermekünkről, mert azt szerette volna tudni, hogy mennyire szeretjük őt. Amikor látta, hogy nincs különbség a párom nagyfia és a kicsi között, akkor megnyugodott, hogy az ő testvérét is biztosan szerették, szeretik ugyanígy és tiszta boldog lett tőle, ez neki nagyon kellett!- No, csak ez beugrott a sok érintett sztárról 🙂

    Kedvelés

  3. angéla 2015. február 5. / 15:08

    Ez nem örökbefogadós, viszont örökbefogadóknak is sok hasznos infoval szolgál. Január 28-i nők lapja V. Kulcsár Ildikó: Élet mozaikcsaládban. Nagyon tetszett, van benne Fischer Eszter pszichológustól (Modern mostohák) is pár gondolat és nagyon találóak a tágabb család példák is, pl. amikor az anyós karácsonyi ajándékot vesz mindhárom gyereknek egyformát, majd félrehívja a vér szerinti unokát és ő kap titokban még egy külön ajándékot, az osztályfőnök, aki „szánakozva biztatta a tizenkét éves fiút: próbáld megszeretni a mostohaanyádat!”. A 9 tipp jövevényszülőknek meg kimondottan olyan, ami nagyobb gyereket örökbefogadóknak is nagyon hasznos szerintem. pl. „ne vonjanak le életre szóló következtetéseket a készen kapott gyerek kezdeti ellenségességéből (néha érthetetlen dühkitöréseiből).”

    Kedvelés

  4. angéla 2015. február 5. / 15:28

    Az előbb elfelejtettem, gratulálok Zsuzsa az anyósodhoz, de rendes, hogy így figyel az öf hírekre, meg persze, hogy örömet szerezzen neked:)

    Kedvelés

  5. kicsinap 2015. február 6. / 14:27

    Nem hiszem, hogy volt bulvárban, nem tudom, de a Virtuózok komoly zenei tehetségkutató műsort egy örökbefogadott gyerek nyerte meg. A kis riport filmben a gyerek és a szülők is beszéltek erről (amúgy nagyon szépen). Rettenetesen érdekes, hogy egy ilyen zenei tehetség pont egy zenész családhoz került….

    Kedvelés

      • Örökbe 2015. február 13. / 08:13

        Köszi, ez nagyon érdekes.
        Majd az itteni csodagyerekek interjúit is visszaolvassuk 20-30 év múlva 🙂

        Kedvelés

    • Aktucs 2015. február 13. / 16:55

      Azt gondolom, hogy legalább részben (nagyobb részben) a nevelés és az otthoni légkör az oka. Mindenki zenél. Mindenki kiváló benne. Ha nem totál botfülű a gyerek, akkor ennyi errefelé irányuló hatás mellett nem is lehet más, mint zenész.

      Kedvelés

    • Cosima 2015. február 13. / 12:07

      Ezt még mindig nem értem, hogy mire vár hét éve… Ennyit senki nem vár, egyedülálló sem, az sem, aki szőke-kékszeműt akar.

      Kedvelés

      • Cosima 2015. február 15. / 11:01

        Találtam egy infót, hogy 3-4 éve szakított a pasijával és még vele indította el az öf-t. Gondolom, emiatt újra kellett csinálnia csomó mindent mint egyedülálló.

        Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .