Szimpatika magazin

Négyoldalas interjú olvasható velem a nevezett magazin augusztusi számában, Polgár Teréz tollából. Az örökbefogadáshoz vezető utamról, saját történetünkről, a gyerekekkel kapcsolatos érzéseimről beszélek. Például:

“… a vér szerinti gyereknél mire mondtam igent? Egy bizonytalan ígéretre, valakire, akiről semmit ne tudtam. Az örökbefogadásnál egy másfél éves, már mosolygó, beszélő, járó gyerekről hozhattunk döntést, akinek látszottak a személyiségvonásai is.”

szimpatika-cimlap-2015-08-s

A Szimpatika lánchoz tartozó gyógyszertárakban ingyen beszerezhető.

A neten itt olvasható: http://www.szimpatika.hu/korabbi_magazinok/ (A 2015. augusztusi számra kell klikkelni.)

13 gondolat “Szimpatika magazin” bejegyzéshez

  1. angéla 2015. augusztus 8. / 11:51

    Gratulálok Zsuzsa, ez nagy-nagy öröm!
    Sohasem gondoltam volna, hogy rekkenő hőségben, hulla egészségesen Szimpatika patikát fogok keresgélni. Már alig várom, hogy aztán a vízparton hűsölve olvassam a négy oldalas interjút veled:-)

    Kedvelés

  2. Bobo 2015. augusztus 8. / 13:14

    Kedves Zsuzsa! Szivbol gratulalok 🙂 Kivancsian varom, hogy olvassam. 🙂 Szep napot es kellemes nyarat Nektek 🙂

    Kedvelés

  3. Erika 2015. augusztus 8. / 14:15

    Gratulálok! Én is keresni fogom.

    Kedvelés

  4. emama 2015. augusztus 8. / 16:26

    Én már megszereztem 🙂 , gratulálok, a gyerekekről a képek is nagyon szépek.

    Kedvelés

  5. Raize 2015. augusztus 9. / 10:03

    De szuper! gratulálok, keresek én is Szimpatikát! 😀

    Kedvelés

  6. iildiii 2015. augusztus 10. / 09:32

    Gratu, gratu!!!!!!!! De jó, mi is keressük éppen.

    (Egy kis “Önök kérték” 🙂 : A babaköszöntő rovat és nagy, hosszú saját történetes interjúk mellett engem egy ilyen rovat is nagyon érdekelne, hogy a már bemutatott családokról egy-egy útközbeni helyzetjelentés: hogy most mi van velük. Akár olyan rövidebb, összefoglalóbb rendszerben, mint a babaköszöntő, vagy épp hosszan is, mindkét típus.)

    Kedvelés

  7. Delfinsors 2015. augusztus 10. / 10:01

    Már nagyon várom, hogy elolvashassam! Remélem minél előbb felkerül a netre ez a szám! A környékünk gyógyszertáraiban ugyanis nem szerezhető be sajnos… És gratulálok!

    Kedvelés

  8. angéla 2015. augusztus 24. / 14:10

    Ideértem végre, nagyon-nagyon tetszett az interjú!!!
    Mind a négy oldal nagyon tetszett,de a legjobban megragadó, kedvenc mondataim ezek voltak:
    „Egy vér szerinti gyerek sem hozza mindig az elvárásokat, ő is egy kis titok, akit ki kell bontatni. Ahogy egyre több időt töltünk együtt, egyre több élmény köt össze, ahogy nő, fejlődik, egyre szorosabb lesz a kapcsolatunk. „Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.”
    „Az identitás nehéz kérdés. Itt a Kárpát-medencében mindenkinek számos különböző őse van, és döntés kérdése, melyik vonallal azonosul…Szeretnénk, hogy a fiúk találkozzanak a cigány kultúrával, de legfontosabb, hogy a világra nyitott, előítéletek nélküli emberekké váljanak.”
    „Egyébként nehéz megmondani, mi mitől van, egy gyerek komplex csomag, nem lehet szétválasztani: mit örökölt, mi a környezet hatása, mi a traumáé.”
    Egy dologgal viszont vitatkoznék: Azt mondod, hogy az örökbe. blog „a visszajelzések szerint főleg az örökbefogadásra készülőknek segít.” Ezúttal is visszajelzem, hogy ez a felsorolás így nem teljes körű:-) A blog nagyon-nagyon sokat segít nemcsak a készülődőknek, hanem az örökbefogadó családoknak is!!! Hihetetlen jó érzés más örökbefogadó családokkal ismerkedni, bepillantást nyerni a mindennapokba, a már felnőtt örökbefogadottak életútját, érzéseit megismerni, kicsit közelebb kerülni, elgondolkodni az életadó anyák sorsán, közösen örökbefogadós filmeket nézni, könyveket olvasni, ja és imádom a babaköszöntő rovatot is!!! Szóval nagy-nagy köszönet a blogért és az interjúért is! És természetesen szenzációsan jók a fotók is, olyan szépek vagytok “Otthon, igazán”:-)

    Kedvelés

      • angéla 2015. augusztus 24. / 14:26

        Nagy-nagy nyaralásban voltunk, csak „olvasó üzemmódban” voltam jelen, de most már írni is tudok, van számítógép:-)

        Kedvelés

  9. Delfinsors 2015. augusztus 25. / 10:04

    Nem kellett megvárnom, hogy a netre felkerüljön a magazin, egy véletlennek köszönhetően tegnap hozzájutottam!:-) Olyan szívet melengető és nagyon (nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb jelző) emberi volt az interjú! Nekem sokat segítettél azzal, hogy kimondtad, a második gyerkőcnél nem jöttek rögtön az “elsöprő érzelmek”. Pont ettől tartok, hogy mi lesz, amikor először pillantom meg a gyerkőcöt, és aranyos, meg tökéletes, de nem jön a szerelem első látásra érzés.És A kis herceg rózsás idézettel megnyugtattál. És továbbgondoltam, hogy a kis hercegnek a róka megszelídítéséhez is több időre volt szüksége, az sem ment rögtön az első pillanatban… Tehát köszönöm!!!

    Kedvelés

  10. BBcsalád 2015. augusztus 31. / 11:54

    Szuper cikk volt! A házbeli nénik (70 feletti nyugdíjasok, panel:) rakták el nekünk, mert mindenki odavan Fiacskáért, és amióta örökbe fogadtunk, minden hasonló cikket gyűjtenek nekünk. De nem neteznek…😉

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .