Kétéves az Örökbe.hu

Köszönöm mindenkinek a támogatást!

Második blogszülinap! Vissza- és előretekintés.

Az egyéves szülinapra összeszedett trendek folytatódtak a második évben is. Néhány szám a második évből:

  • 110 posztot írtam a blogra, így összesen már 300-hoz közelít a számuk.
  • A havi egyedi látogatók száma 12 és 30 ezer között van.
  • A legolvasottabb cikk a Tóth Krisztinával készült interjú volt.
  • Az összes oldalletöltés száma meghaladta az 1,2 milliót, a kommenteké a 15 ezret.
  • 13 találkozót szerveztem eddig az olvasóknak.

Ha a blog cikkeit könyvbe rendeznék, 3-4 vaskos kötetet tenne ki. Akit érdekel az örökbefogadás, az előbb-utóbb megtalálja. Megtisztelő számomra, hogy sokan már úgy jelentkeznek örökbefogadásra, hogy előtte áttanulmányozták az oldalt, tisztában vannak a részletekkel, és látták mások történeteit. Nagy örömömre szolgál, hogy olyan olvasók is vannak, akik soha nem fognak örökbe fogadni, de megfogta őket a téma. Baráti társaság alakult ki az oldal körül, kapcsolatok szövődnek a családok között. Talán kicsit oszlik a téma tabu-jellege, más médiumokban is egyre több szó esik az örökbefogadásról, és javul kicsit az általános ismeretek szintje a témáról. Örülök, ha ehhez én is hozzájárultam.

Köszönöm mindenkinek a figyelmet, aki olvasott, kommentelt, vendégposztot írt, interjút adott, eljött találkozóra vagy másnak ajánlotta a blogot.

Két év után felmerül, hogyan tovább. A blogot egyedül, szabadidőmben írtam, nem állt mögöttem semmilyen szervezet, és eddig egy fillér bevételem nem volt belőle. Ellenben számos kiadással jár a működtetése: a webes költségek, telefonálás, eljutni az interjúkra, ha írok egy könyvről, azt is én veszem meg. És főleg sok-sok időt teszek bele. Egy hosszú interjú elkészítése 8-10 órát is igényel, megtalálni a megfelelő embereket, egyeztetni, odautazni, beszélgetni, megírni, megint egyeztetni. A munka nagy része láthatatlan: az oldal folyamatos menedzselése, szerkesztése, illusztrálása, a kommentek és a Facebook kezelése, a találkozók megszervezése is idő. Igyekszem minden, kommentben feltett kérdésre válaszolni, emellett privát üzenetben is minden nap kapok kérdéseket, ezekre is mindig felelek, amit nem tudok, annak utánanézek. Évi 30-40 találkozóra megyek el a témában, és persze sokat olvasok és beszélgetek. Mindez heti 10-20 óra újságírói, szerkesztői munka, és a visszajelzések szerint sokaknak segít az oldal. Én is örömmel teszem, hisz érdekel a téma, sokat tanulok és nagyszerű embereket ismertem meg.

Így írok. Zsolti fotózott
Így írok. Zsolti fotózott

A második évet betöltve szeretném az olvasók támogatását kérni, hogy továbbra is tartani tudjam ezt a tempót és színvonalat. A támogatás teljesen önkéntes, az oldal továbbra is ingyenesen elérhető marad. Aki szeretne hozzájárulni az oldal további fennmaradáshoz, annak nagyon köszönöm a segítséget. Aki bármilyen okból nem tud, nem akar adományozni, az sem marad ki semmiből, ugyanúgy olvashat, hozzászólhat, kérdezhet, jöhet találkozókra.

Itt írok a támogatási lehetőségekről.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki támogat.

Hamarosan személyesen is találkozunk az Eötvös 10-ben.

16 gondolat “Kétéves az Örökbe.hu” bejegyzéshez

  1. iildiii 2016. január 15. / 13:25

    Jaaa, átjöttem! ésésés Boldog Blog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De jó!!!!!!! + Lelkendezek itt is a Donate gombnak is!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Nagyon kicsi az, amit ekkora segítségért az ember cserébe adhat, ahhoz képest, amit én+mi kaptunk tőled a blogodon keresztül, de legalább adhatunk valamit mi is, és tökjó, hogy rendszeresen is majd. + és nemcsak a segítséget, hanem a szellemi örömet is köszi! ésésésés nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon sok jót a továbbiakhoz, és sok sok sok sok sok sok gratu az eddigiekhez (és igen, nagyon is lejön a minőségéből, hogy rengeteg meló van benne), + fülhúzás a blognak, éljenéljenéljen sokáig, happybirthday, ilyesmik!!!!!!!!!!!!!!! ❤ ❤ ❤

    Kedvelés

  2. angéla 2016. január 15. / 13:32

    Gratulálok Zsuzsa, és nagyon-nagyon köszönjük ezt a sok erőfeszítést, munkát – tudom, hogy örömmel teszed, de akkor is -, nagyon sokat ad nekünk a blogod!
    Lehet, hogy egyszer egybe lehetne gyűjteni, azt a sok-sok örömködő olvasói hozzászólást, köszönetet, ami megjelenik az oldalon – a háromszög minden oldaláról – és megjelentetni, hogy miért olvassák ennyien ezt a blogot:-)

    Kedvelés

  3. Cosima 2016. január 15. / 14:27

    Nagyon örülök a blognak és különösen annak, hogy sok jó embert ismertem meg itt 🙂

    További sok sikert kívánok! Látszik, hogy rengeteg munka van ebben a blogban, ezért is ilyen igényesek a posztok és a közönség 😉 Bízom benne, hogy a sok kicsi sokra megy alapján összejön egy kis támogatás a munkádhoz. A másik út a reklámok beengedése, ami most történt pl. a WMN- en. De nyilvánvalóan ott szélesebb körű publikum van és a szerzők is közismertek, tehát könnyebb cégeket felhajtani.

    Kedvelés

    • Vicq 2016. január 15. / 15:57

      Én jobban örülök ennek, mint a reklámnak, még AdBlock mellől is, vagy főleg az mellől.

      Kedvelés

  4. BeaMaminti 2016. január 15. / 16:19

    Gratulálok!!!! Én is megerősítem, h nagyon is látszik a blog színvonalán, h milyen sok munkát fektetsz bele! November óta vagyok rendszeres olvasód, ekkor döntöttük el, h az öf lesz a mi utunk, ezért keresgéltem a témához kapcsolódó olvasnivalót, és hamar idetaláltam szerencsére. 🙂 Már eddig is nagyon sokat köszönhetünk a blognak (a cikkeknek és a hozzászólók történeteinek), megerősített a döntésünkben, és segített az első Tegyeszes találkozóra való felkészülésben (hétfőn lesz, és azért izgulunk… :))

    Nagyon szimpatikus, h az újság előfizetéshez hasonlítod az adományozást, és nagyon örülök, h a rendszeres kisebb összegű támogatást szorgalmazod, szerintem ez így többeknek megoldható.

    Köszönjük az eddigieket és várjuk a folytatást!

    Kedvelés

  5. anoe 2016. január 15. / 23:13

    Nagy kincs ez az oldal és a köré gyűlt közösség. Nagy köszönet, hogy létrehoztad, működteted!

    Kedvelés

  6. lulukoci 2016. január 16. / 08:08

    Boldog szülinapot! 🙂 Én nagyon szívesen “előfizetnék” a blogra, pontosabban meg is teszem 🙂 A leghasznosabb fórum, tanácsadó közösség, amit egy örökbefogadó talál ma Magyarországon.

    Kedvelés

  7. háztartásbeli andrea 2016. január 16. / 11:29

    Gratulálok, igazi sikertörténet és csak így tovább! Teljesen helyénvaló a kérésed, és bizony én is előfizetek 🙂 Nagyon nagy segítség, hogy nem csak a blogon keresztül, hanem személyesen is elérhető vagy, rengeteg gyakorlati és eszmei támogatást kaptam már ezen és a közösségen keresztül.

    Kedvelés

    • Timi 2016. január 17. / 08:09

      egyetértek én is ezt szerettem volna írni! rengeteget segítettél nekünk, köszönjük! én is már sok-sok várakozónak ajánlottam ezt az oldalt, és mindenki nagyon örült hogy van ilyen! tényleg rengeteg munkát fektettél bele. mi is előfizetünk!

      Kedvelés

  8. keri 2016. január 18. / 08:35

    Csatlakozom az előttem szólókhoz és én is köszönöm, hogy 2 éve létrehoztad ezt a blogot. Látszik, hogy rengeteg időt és munkát teszel bele. Nekem a nap fénypontja, amikor látom , hogy új bejegyzés van! Megérdemled a támogatást!

    Kedvelés

  9. Amica 2016. január 18. / 19:52

    Boldog szülinapot a blognak!!! Nagyon köszönjük a sok-sok belefektetett munkát, én az indulás óta mindent elolvasok rajta.
    Több mint 3 éve vagyok ÖF szülő és sok-sok értékes embert és sok szép és aranyos gyereket ismertem meg mind az örökbefogadás, mind a blog által a találkozókon-aminek nagyon örülök.

    Kedvelés

  10. Örökbe 2016. január 20. / 20:49

    Nagyon köszönöm mindenkinek! A támogatást is, az elismerést is 🙂

    Kedvelés

  11. Alma 2016. január 24. / 22:15

    Kedves Zsuzsa! 🙂

    Nagyra tartom a munkád. Szívesen megvenném könyv vagy könyvsorozat formájában is. Ilyesmire nem gondoltál még?
    Szerintem egy ilyen sorozat mindenkinek a polcàra kívánkozik. ^_^

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .