Te mennyit vártál? Új felmérés!

Mennyit kell várni az örökbefogadásra? Egyszer már készült egy saját felmérés itt a blogon, de azóta eltelt három év. Ideje újra megnézni, mennyit várt, aki a közelmúltban fogadott örökbe. Várom mindazok válaszát, akik az elmúlt három évben Magyarországon fogadtak örökbe gyermeket (nem rokonként és nem nevelőszülőként). Három perc alatt el lehet készülni, a csillaggal jelölt kérdések kötelezőek, a többit csak az töltse ki, akit érint. A végén egy szöveges részben is ki lehet fejteni, miért pont annyit vártál. A válaszokat ismét Sugár András statisztikus fogja elemezni, eredmény őszre várható. Ha sokan kitöltitek, akkor egyedülálló információink lesznek a hazai örökbefogadásról!

Köszönöm a választ, azt külön, ha szólsz az érintett ismerőseidnek is.

5 gondolat “Te mennyit vártál? Új felmérés!” bejegyzéshez

  1. Csabesz64 2017. július 13. / 07:34

    Az első gyereket vissza adtuk,a betegsége miatt.De egészséges gyereket nem is ajánlottak a négy év alatt.Mi nagyon megbántuk azt is hogy egyáltalán jelentkeztünk,sok utánajárás,és eredmény semmi.Amikor jelentkeztünk a tanfolyamra,azt mondták” 8-10 éves gyereket már három-négy hónapra is lehet kapni”ez sem volt igaz.Múltak az évek és lassan belefásultunk,ígéret helyet türelem,mindig ezt mondta a TEGYESZ-es hölgy.De már az is elfogyott,és meg mondtam a véleményem,pár hétre meg is lett az eredménye.Jött a levél,hogy mennyek el alkalmassági vizsgálatra,mert ha nem kizárnak az örökbe fogadni szándékozók listájából.A negyedik évünket húztuk ,annak is a végét.Ha eddig nem sikerült ,már nem is fog ezért nem mentünk sehova sem,nem kellet egy hónap,és már a kezünkben volt a határozat,megszüntették a várakozó státuszunkat ,kizártak az örökbe fogadni szándékozó szülők közül.Ma is nagyon szeretem a gyerekeket,a rokonok gyerekei mindig nálunk töltik a szünidőt,de elkellet fogadni hogy saját(örökbe fogadott) gyerekünk már nem lesz.Én azt hiszem nem rajtunk múlott!

    Kedvelés

    • Örökbe 2017. július 13. / 07:49

      Sajnálom.
      Hogy érted, hogy visszaadtátok az első gyereket?

      Kedvelés

  2. Örökbe 2017. július 24. / 14:47

    Többen írták be, hogy testvéreket fogadtak örökbe. Sajnos csak az idősebb gyerek korára kérdeztem rá. Esetleg megírnátok itt is a gyerekek korát?

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .