Látogatás a javítóintézetbe

A program betelt, kérlek, már ne jelentkezzetek! Viszont a vendéglőbe lehet jönni, kb. fél öttől leszünk ott, akit ez érdekel, írjon! És ha valaki jelentkezett, de mégsem tud jönni, akkor mondja le, hogy más a helyére léphessen. Köszönöm.

A következő Örökbe.hu programon egy olyan intézménybe megyünk el, ahova elég nehéz bejutni, és még nehezebb kijutni. A Budapesti Javítóintézetben teszünk csoportos látogatást. Itt 12 és 19 év közötti, súlyos bűncselekményeket elkövető kamaszfiúk töltik előzetes letartóztatásukat. Juhász Péter igazgató fogja bemutatni az izgalmas pedagógiai programot, aki maga is örökbefogadó szülő, egy kamaszlányt fogadott örökbe és nagy tapasztalata van deviáns tinédzserekkel. Mivel az intézményt ugyanúgy őrzik, mint egy börtönt, kicsit más lesz pár dolog a szokásos találkozóinkhoz képest.

Mikor: 2018. március 6-án, kedden 14 órakor indul a túra, találkozó 13:50-kor. Aki késik, az nem fog bejutni. Igen, sajnos ez munkaidőre esik, de az intézmény szigorú szabályai szerint csak ekkor mehetnek be látogatók, no meg ilyenkor folyik olyan tevékenység, amit érdemes megnézni. Cserébe a létszám is limitált (max. 20 fő), a jelentkezési sorrend dönt.

Hol: Budapest, III. kerület, Szőlő utca 60., a bejárat előtt találkozunk. A Flórián tér közelében van, az 1-es villamos és sokféle busz jár a közelben.

Program: az igazgató vezetésével körüljárunk az intézményben. Ez kb. 2-2,5 órát vesz igénybe, utána beülünk a szomszédos Zöld Kapu Vendéglőbe (Szőlő utca 42.), ahol megbeszéljük a látottakat és bármi mást. Ide bárki jöhet, a javítóba csak nagykorú személyek, személyi igazolvánnyal, amit a szigorú beléptetésnél el is fognak kérni.

Bárki részt vehet, akit érdekel ez a világ, de kérem, hogy jelentkezzetek előre (létszámmal) a zsuzsa.martonffy@gmail.com címen. A javítóba gyerek nem léphet be (a vendéglőbe igen :-)). Aki csak a vendéglőbe jönne, az is jelentkezzen, hogy megvárjuk.

Előzetes: április 14-én délelőtt 10-kor lesz a következő Örökbe.hu program, itt Paizs Dóra coach fog segíteni az olvasóknak a gyerek, munka, karrier, önmegvalósítás összeegyeztetésében.

4 gondolat “Látogatás a javítóintézetbe” bejegyzéshez

 1. Dalma 2018. február 14. / 06:36

  Szeretnék menni! Köszönöm!

  Kedvelés

 2. viola 2018. február 27. / 14:25

  Szia Zsuzsa, szeretnék a jövő keddi programon részt venni, jeleznéd ha még lehet? Ill. ha nem lesz lemondás, a vendéglőbe tervek szerint hánykor ér a csoport, mikortól érdemes érkezni/csatlakozni? Köszönöm.

  Kedvelés

  • Örökbe 2018. február 28. / 05:08

   Szia!
   Betelt a program, van egy várólista is, de jelentkezem, ha felszabadul hely. Fél 5-től viszont várunk a vendéglőbe!

   Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.