Kirándulás június 10-én és búcsú

Programtervek és bejelentés. Utóbbival kezdem: nyár közepétől családilag Németországba költözünk a férjem munkája miatt, és jó darabig ott is maradunk. A blogot folytatom, és iskolai szünetekben haza fogunk látogatni, akkor szervezek találkozókat is, bár az eddiginél ritkábban. Saarbrücken lesz a lakóhelyünk, akit arra hoz a sors, látogasson meg minket! Köszönöm, hogy több, mint öt éve olvastok és jártok rendezvényekre.

Programok. Május 20-án fél 5-kor Szentendrén fogok beszélni az örökbefogadás alapjairól a Családbarát Szentendre programsorozat keretében, kifejezetten a témával ismerkedők, a döntést fontolgatók szemszögéből, és persze a kérdésekre is válaszolok. Cím: Offline Center, Szentendre, Ady Endre út 6/B. Ingyenes, nem kell jelentkezni, bárki jöhet. A teljes program itt látható.

 

2019. június 10-én, Pünkösd hétfőn Örökbe.hu találkozó. Kirándulni megyünk a csodás Dera-szurdokba! Találkozó 10 órakor a parkolóban, itt. Aki tömegközlekedik, a pomázi buszállomástól jöjjön Pilisszentkereszt Nagykovácsi pusztáig, onnan 700 méter séta. De össze fogjuk szervezni az autó nélkül érkezőket és az üres helyekkel autózókat, szóval akit aggaszt a távolság, az is jelentkezzen bátran.

A túra leírása itt olvasható. Először a Dera-patak völgyében haladunk felfelé, majd megpihenünk a Szentkút zarándokhelynél, innen lefelé sétálunk vissza a parkolóhoz, ahol lehetőség van piknikezni, játszani, focizni. Összesen 5 kilométeres, könnyű túra. Babakocsival nem járható, de 3-4 éves kisgyerekek már vígan megteszik, kisebb babákat a hátatokra erősítve hozhattok. Viszont a gyerekek bele fognak ugrálni a patakba, és a sok víz miatt hűvösebb lehet az időjárás, mint máshol. Hozzatok ennivalót. Tömeges igény esetén tehetünk egy kitérőt a Hilda Cukrászda felé Pilisszentkereszten. A túra ingyenes és mindenkit nagy szeretettel látok (gyerekeseket, gyermekteleneket, várakozókat, érdeklődőket, aki még sosem volt, aki el akar tőlem búcsúzni stb.) Lehet tovább maradni, nagyobb túrára menni, viszont negyed 11-kor el fogunk indulni, nem várunk a későkre (de utolérnek minket). Jelentkezzetek a zsuzsa.martonffy@gmail.com címen. Ismétlem, meseszép és nem nehéz túra, a 4 éves gyerekünk megtette annak idején. Mindhárom gyerekünk ott lesz (6, 8, 10 évesek). Rossz idő esetén mást csinálunk, ezt itt hirdetem ki 1-2 nappal előbb.

A parkolóban Dobos Orsitól lehet vásárolni a Színes a világ örökbefogadással kapcsolatos könyveiből.

Szentkút

Tervek:

Júliusban, ha lesz időm, esetleg még szervezek egy dunai strandolást, mint tavaly.

Október 12-én szombaton szakmai program.

December 27-én vagy 28-án a szokásos karácsony utáni morzsabál.

Szóval az élet nem áll meg. Az egyéb fórumok továbbra is zavartalanul működnek, lehet kommentelni, a blog zárt Facebook-csoportjában beszélgetni, és továbbra is minden levélre válaszolok.

Várlak titeket szeretettel.

10 gondolat “Kirándulás június 10-én és búcsú” bejegyzéshez

  1. Vesper 2019. május 15. / 10:37

    Kedves Zsuzsa! Régóta olvasom a blogot, bár még szóltam hozzá. A sok információ és a kedves, támogató hozzáállás sokat segített nekem abban, hogy megtaláljam a saját utamat. Férjemmel már a határozatot várjuk, és a jelentkezési procedúra során megerősödtünk abban, hogy örökbefogadó szülőkké szeretnénk válni 🙂 Köszönöm a sok munkát, amit a blog írásába fektetsz, sokunknak nyújtanak támaszt és tájékoztatást a cikkek, és a hozzászólások. Kívánom, hogy megtaláljátok a számításotokat Németországban, nagyon sok sikert hozzá!

    Kedvelés

    • Örökbe 2019. május 15. / 11:03

      Nagyon örülök, köszönöm. És majd szólj te is, ha valami fejlemény van!

      Kedvelés

  2. Vera Tordai 2019. május 15. / 10:58

    Kedves Zsuzsa! Nahat, egesz kozel koltoztok hozzank (Luxembourg) – nagyon sok sikert kivanok Nektek a jovoben (is)!

    Kedvelés

  3. Francicus 2019. május 15. / 12:45

    Nagyon sajnálom, hogy elmentek de nagyon sok sikert kívánok nektek. Örülök, hogy tovább folytatod ezt a munkát…nélkülözhetetlen vagy ebben a témában:)

    Kedvelés

  4. Tornyi iLDi LDti 2019. május 15. / 14:18

    Szia Zsuzsa,

    biztos voltam benne, hogy elobb-utobb koltoztok! De jo, hogy relative kozel!!!

    (En vagy 10 evvel ezelott 7 evet Luxemburgban + Trierben eltem, es a Frankfurt-Hahni fapados repter gyakorlatilag onnan karnyujtasnyira van, akkoriban konnyu es olcso volt hazaugrani. A Lufthansa Luxemburgi jarata meg leszallt akkoriban Saarbruckenben is. Imadtam Metz-cet es Nancy-t is, es persze Saarburgot, es baromi jo es gyonyoru bringautak voltak Saarburg es Trier kornyeken, meg a kishajokazas a Saaron is nagyon szep volt.)

    Bennunket nagyon lekot a cuki gyermekunk, akit imadunk, de a szupererzekenysegevel jaro mindenfelek eleg farasztoak es vannak meg a fejlesztesek+ovis ugyek es jopar nehezseg az idosodo szulokkel, amiket halistennek azert teljesen jol abszolvalunk, es szerencsere jol elunk altalaban, csak fullosak a napok es semmi masra nem marad idonk es energiank.

    Ha bmi kerdesed van, Nemetorszagrol…, irj nyugodtan! 1000 koszonet mindenert!!!!!!!! Sok sok sok sok sok jot nektek!!!!!!!!! 💛💛💛 iLdi, Zoli, Amira

    2019. máj. 15. dátummal, 10:26 időpontban Örökbe.hu írta:

    > >

    Kedvelés

  5. MonaLisa 2019. május 20. / 10:48

    Üdv
    Az egyik szemem sír, a másik nevet. 🙂
    A munkád nyomán ez a weboldal gyakorlatilag teljes kézikönyvvé nőtte ki magát az örökbefogadás és kapcsolódó témáinak tárgykörében.Fontos és hiánypótló volt, és remélem, marad is.
    És nem csak azoknak, akiknél itthon aktuális a téma, azt hiszem haszonnal forgatják az Angliában élő barátaim is (épp most lett náluk aktuális).

    A külföldi lehetőségeteknek nagyon örülök. Tudom. hogy ez az én vesszőparipám, de meg vagyok róla győződve, hogy más kultúrák megismerése a legtöbb honfitárs számára nagyobb nyitottságot és toleranciát hoz(na). Nagyon jó dolog hogy ma már több felnőttnek, gyereknek megadatik ez a lehetőség.
    A család egy része 5 évet töltött azon a környéken 2 gyerekkel. 3 éve jöttek haza, a gyerekeknél több kint kötött barátság azóta is megmaradt.
    Egyszóval: sok sikert és mindig várni fogjuk a találkozókat (bár nekem az utóbbi évben mindig egy időbe estek valamivel). 🙂

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .