Virtuális találkozó április 1-jén: karantén nehéz gyerekkel

Általános

Nagy siker volt az első online Örökbe.hu program, ahol a meddőségről és annak feldolgozásáról beszélgettünk. 20 fő vett részt, a teljes örökbefogadási spektrumot leképezve (fontolgatók, várakozók, frissen örökbefogadók, kiskamaszok szülei, házasok, egyedülállók, apák, anyák…), sok irányból és nyitottan tudtuk körbejárni a témát.

A karantén okozta nehéz helyzetben sűrítem a találkozókat, hisz most mindenki beszorul a lakásba, ugyanakkor vágyunk a közösségre. Meg is hirdetem a következő programot.

Mikor: 2020. április 1-jén, szerdán 19 20 órakor

Változás: az olvasói igények alapján áttettük 20 órára a kezdést!

Hol: otthon, a számítógép, okostelefon előtt

Téma: Karantén: összezártság olyan gyerekkel, akivel a hétköznapok is nehezek. Hogy bírjuk ki, töltsük jól vagy tűrhetően a kényszerű otthonlétet, ha a gyerek agresszív, hiperaktív, nem fogad szót, nem tanul, magatartási gondok vannak vele… Számítunk a jelenlevők tapasztalataira, bevált ötleteire, de az se baj, ha csak figyelsz és hallgatod a többieket. Nem ítélünk el senkit, és nem tartunk rossz szülőnek, ha most kínlódik. Megint velünk lesz Sulyok Eszter pszichológus, mint legutóbb.

Kinek: bárki részt vehet. Azok is, akik nem örökbefogadók, akiknek még nincs gyereke vagy már felnőtt, vagy akiknek nem problémás vele az otthonlét. Várakozók, felkészülők is jöjjenek bátran.

Hogyan: jelentkezz e-mailben a zsuzsa.martonffy@gmail.com címen. 

Technikai tudnivalók: szükségetek lesz szélessávú internetkapcsolatra, mikrofonra, hangszóróra és webkamerára. Ma a legtöbb laptop és okostelefon ezeket tartalmazza. Ha az özönvíz utáni az eszközöd, akkor sikerülni fog a csatlakozás. Ha bizonytalan vagy, itt találsz egy leírást a rendszerkövetelményekről.  https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362023-System-Requirements-for-PC-Mac-and-Linux

A Zoom programot fogjuk használni. A jelentkezőknek fogok küldeni egy linket. Erre rákattintva számítógépen el kell indítani a programot és beírni a nevedet. Okostelefonon kattints a linkre, és ha még nincs telepítve a Zoom, telepítsd. Ezután a linkkel be tudsz lépni, írd be a nevedet. Engedélyezd a videó és audió eszközöket és már mehet is a beszélgetés. Ha bármi miatt szétkapcsolódnál, a linkre kattintva újra beléphetsz.

A találkozón elhangzottak bizalmasak, kérlek, ne add tovább másnak. Aki csatlakozik, úgy veszem, hogy ezt elfogadja.

Várható időtartam: két óra (de lehet előbb elmenni).

A csatlakozás ingyenes. Támogatásokat viszont köszönettel elfogadok, mivel nekem is vannak költségeim a szoftverrel.

Ha mégsem tudsz részt venni, szólj, hogy ne várjunk hiába.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.