Gyorstájékoztató új olvasóknak.

Fortepan

Fortepan

Ha először jársz itt, pár alapvetés.

  1. Ez a blog az örökbefogadásról szól. Ha érdekel a téma, itt minden hasznos infót megtalálsz.
  2. Egy ember írja: Mártonffy Zsuzsa, azaz én. Újságíró vagyok, három gyerekkel, akik közül kettőt örökbe fogadtam. Nem én vagyok a Tegyesz, nem áll mögöttem semmilyen szervezet. Nem közvetítek örökbefogadásokat, és nem is célom mindenkit rábeszélni az örökbefogadásra. A blog minden tartalma nyilvános, de ha szeretnél támogatni, azt köszönettel fogadom. Sok e-mailt kapok olvasóktól, és minden kérdésre válaszolok (az e-mailemet az oldalsávban találod).
  3. A blogon már több száz poszt található. Hol találod meg, ami téged érdekel? A fejlécben találsz egy Tartalomjegyzéket, ebben csoportosítva minden eddigi cikk szerepel. Műfajok és témák segítségével is tudsz böngészni, ehhez itt találsz segítséget. A témákat az oldalsávban is megtalálod. Az örökbefogadásra készülők leggyakoribb kérdéseit itt találod válaszokkal együtt. Az oldalsávban fel tudsz iratkozni az új bejegyzések követésére, és a kommentekre is fel lehet iratkozni (érdemes!). A Facebookon is közzéteszem az új posztokat, és minden nap egy-két régebbit is, így szép lassan be lehet pótolni a korábbi írásokat.
  4. Ha van kérdésed, az olvasók is szívesen segítenek. Hogy kell kommentelni? Nem kell hozzá regisztráció, a Hozzászólás mezőbe írd be egyszerűen a kérdésedet, véleményedet, majd az E-mail mezőbe az e-mail címedet (ez nem fog nyilvánosan látszani), a Név mezőbe pedig válassz egy szimpatikus nicknevet. Az első hozzászólásod moderációra várakozik (általában gyorsan beengedem őket), utána szabad a pálya és bármikor kommentelhetsz. Nicknévnek lehetőleg ne a keresztnevedet válaszd (van már több Juditunk, Szilvink és Katánk a blogon), hanem valami csavarosabbat, amiből nincs más. (Példák jó nicknévre: Háztartásbeli Andrea, Queen Missy of Missylandia, Stuffy, Csicseri, Delfinsors, Pakinyanya, ezek persze már foglaltak. Ha végképp a keresztnevedet szeretnéd, akkor legalább Szilvi1976 legyél vagy Tündér Szilvi, ne csak simán Szilvi.) Tisztelettel beszélgetünk egymással, de ezzel nem szokott gond lenni. Több fórum is van, ezekben is lehet beszélgetni. Jelszó csak az Örökbeadók fórumához kell (ahova értelemszerűen csak azok mehetnek be, akik örökbe adtak egy gyereket), és a Problémás a gyerekem csoporthoz, minden más szabadon kommentelhető.
  5. A gyerekkereső és -kínáló hirdetések tilosak, ezeket azonnal törlöm.
  6. Ha az életben is találkoznál velünk, jobbra fenn az oldalsávban megtalálod az Örökbe.hu rendezvényeket, amelyekre bárki jöhet, és más szervezetek nyilvános eseményeit is.
  7. A Gyereksorsok blogot is én írom, ha érdekelnek a gyerekvédelmi, gyereknevelési témák, oda is nézz be.

Üdv a blogon, érezd itt jól magad!