ADHD-szülőcsoport Tóth Zsuzsával

Az ADHD, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar viszonylag gyakori örökbefogadott gyerekeknél, és természetesen nem örökbefogadottaknál is előfordul. Az érintett gyerekek gyakran fáradhatatlanul nyüzsögnek, impulzívak, szétszórtak, nehéz szabályozni az érzelmeiket. Ez az otthoni viselkedést, a kortárs kapcsolatokat és a tanulási teljesítményt is befolyásolja, ezeknél a gyerekeknél sokszor nem működnek a hagyományos nevelési módszerek. 

Csoportunk érintett szülőknek kíván segítséget nyújtani, de a téma iránt érdeklődő várakozó, felkészülő szülőjelöltek is jöhetnek. A csoportban szakember segítségével átvesszük a tipikus problémaköröket, és egymástól is tudunk tanulni.

214677052_10219382015728643_8381151819865370879_n

A csoportot vezeti: Tóth Zsuzsa gyógypedagógus és családterapeuta, a Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ vezetője, maga is ADHD-vel él.  Nagy tapasztalata van traumás és fejlesztést igénylő gyerekekkel, több előadást tartott már az Örökbe.hu blogon is, érdemes kihasználni a tudását. 

Moderátor: Mártonffy Zsuzsa, az Örökbe.hu blog gazdája. 

Időpontok: 2022. október 4., 18., november 8., 15., 29., mindig kedd 17:30-19:30 közt, online, a Zoom program segítségével. 

Ára: 36 ezer forint/család (ha sikerül lepasszolni a gyerekeket, mindkét szülő eljöhet).

Témák: 

Mi az ADHD?

A kialakulás okai.
Az ADHD babakorban (óvodáskor előtt). Hogy ismerhető fel?
Az óvodáskor sajátosságai. 
Iskolai teljesítmény, tanulás, lecke.
Kamaszkorban.
Felnőttkorban.
A napirend szerepe.

Nevelés kérdése? A szülő miért érzi sokszor tehetetlennek magát egy ADHD-s gyerekkel? Otthoni nevelési eszközök, jutalmazás, szokások. Hogy tudunk segíteni  gyereknek az önszabályozásban?
Testvérek, tágabb család. Barátok, szocializáció. 

A diagnózis – hol adják? Stigma vagy segítség? 
Gyógyszeres kezelés. Étrendkiegészítők, étkezés.
Terápiák, fejlesztések. 
A szabadidő eltöltése
Kinőhető? 
ADHD és más zavarok (diszek, autizmus).
ADHD és trauma. Örökbefogadás sajátságai.
Az ADHD előnyei. 
Ha a szülő is ADHD-s.

 
Természetesen a hallgatók kérdéseire, témáira is sort kerítünk!

vacik3

A csoport zárt, azaz aki jelentkezik, az vállalja, hogy részt vesz végig. Menet közben már nem lehet csatlakozni. 

A csoportban tegeződünk, alapelv a tiszteletteljes kommunikáció. Mivel hasonló helyzetű és önreflexív szülők jönnek össze, egymástól is sokat tudunk tanulni. Lesz egy Facebook-csoportunk is, ahol az órák között és után is kapcsolatot tarthatunk egymással.

Ha még nem tudod eldönteni, való-e ez neked, akkor nézd meg Zsuzsa korábbi klassz előadását az ADHD-ről. Itt ízelítőt kaphatsz abból, milyen szemléletben fogunk a csoportban a témához nyúlni. 

Videó: ADHD és örökbefogadás

Jelentkezési határidő: szeptember 22. 

Jelentkezés itt:

Várunk szeretettel!