Kisiskolás a gyerekem – csoport Gádor Annával

2022 tavaszán folytatódik a kisiskolás korú gyerekek szüleinek szóló csoportunk. A hatalkalmas online program az iskolával, tanulással kapcsolatos leggyakoribb dilemmákkal foglalkozik, a témában jártas szakember vezetésével.

Ki? A csoportot dr. Gádor Anna pszichológus vezeti, aki egyik alapítója a Rogers Személyközpontú Iskolának, dolgozott pedagógiai szakszolgálatnál, nagy tapasztalata van tanulási problémával küzdő gyerekekkel, számos szülőcsoportot vezetett. Az adminisztratív teendőket Mártonffy Zsuzsa újságíró, az Örökbe.hu gazdája intézi.

Kinek? A csoportban a tágan vett kisiskolás korosztály (5-12 évesek) jellegzetességeivel fogunk foglalkozni, de szeretettel várunk olyan szülőket is, akiknek ennél fiatalabb a gyerekük vagy még nincs gyerekük, és felkészülnének az iskolára.

Mikor? 2022. március 8., március 29., április 5., április 26., május 10., május 24., mindig kedden 17-19 óra között – még 2 hely van!

Hol? A beszélgetések a Zoomon fognak zajlani, online, a jelentkezők kapnak linket.

Mennyiért? A részvételi díj 20 ezer forint/család a teljes kurzusra, ha meg tudjátok oldani, mindkét szülő (nagyszülő) is részt vehet egyszerre.

Alkalmak és témák:

  1. A megfelelő iskola kiválasztása. Honnan tudjuk, hogy ez nem megfelelő? Mikor váltsunk iskolát?
  2. A házi feladatok kezelése, gyakorlás. Tanuljon-e a szülő a gyerekkel? Hol készítse a gyerek a leckét, otthon vagy az iskolában?
  3. A reális teljesítményelvárások. Mi a teendő, ha rosszul tanul a gyerek? Vagy épp nem kihívás neki az iskola?
  4. Tanulási nehézségek. Mikor gyanakodjunk rá, hogy diszlexiája, diszkalkuliája, részképesség-zavara van a gyereknek? Vagy csak nem figyel oda? Netán a képességei gyengébbek?
  5. Csúfolás, kirekesztés. Mit tehetünk szülőként? Magatartási problémák.
  6. Különórák, fejlesztések – mennyire van szükség, mikor hasznos, mikor sok? A nyár jó eltöltése.

A csoport zárt, azaz aki jelentkezik, az vállalja, hogy részt vesz végig. Menet közben már nem lehet csatlakozni. Természetesen azt megértjük, ha egy-egy alkalommal közbejön valami, vagy épp a gyerekeddel kell foglalkozni a program közben.

A csoportban tegeződünk, alapelv a tiszteletteljes kommunikáció. Mivel hasonló helyzetű és önreflexív szülők jönnek össze, egymástól is sokat tudunk tanulni. Lesz egy Facebook-csoportunk is, ahol az órák között és után is kapcsolatot tarthatunk egymással.

Ha még nem tudod eldönteni, való-e ez neked, akkor gyere el a február 8-i nyilvános Örökbe.hu rendezvényre, ahol Gádor Anna lesz a vendég és a szülő és a pedagógusok közti viszonyról beszélgetünk. Itt ízelítőt kaphatsz abból, milyen szemléletben fogunk a csoportban a témával foglalkozni.

Jelentkezés: ezen a felületen, 2022. február 22-ig

Várunk szeretettel!