Könyvem, az Akiknek két anyja van

2023-ban megjelent a könyv új kiadása, mely a 2020-as törvénymódosításokat is tartalmazza. Kapható itt: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Martonffy_Zsuzsa_Akiknek_ket_anyja_van&type=22&id=339125

2020-ban megjelent a könyvem az örökbefogadásról.

Hat éve készültem rá, hogy könyvet is összeállítok az örökbefogadásról, addig mindig halogattam, végül a Libri megkeresésére gyorsan elkészült az anyag, nagyon jó együttműködés volt a szerkesztőkkel. Utána a tervezett tavaszi megjelenést a koronavírus miatt előbb őszre halasztották, majd az előrendelések szép számát látva mégis májusban kijöhetett a nyomdából a könyv. Közel három hónapig tanyázott az eladási sikerlistákon. Köszönöm minden kedves olvasónak, aki megrendelte, és természetesen az interjúalanyoknak és mindenki másnak, aki támogatott. A címet a férjem találta ki, de mélyen azonosulok vele.

A 300 oldalas kötet tartalmaz interjúkat az örökbefogadás minden érintettjével (örökbefogadók, örökbeadó szülők, örökbefogadottak, nevelőszülők, szakemberek), adok egy kis betekintést a saját családom életébe, a könyv negyedét pedig egy közérthető, az én ironikus stílusomat sem nélkülöző összefoglaló teszi ki, ami elmagyarázza, hogy is működik az örökbefogadás Magyarországon. Itt a blogon nyilván az örökbefogadásban érintettek olvasgatnak, de a könyvvel szélesebb közönséghez is eljutott a téma. Örökbefogadóknak is ajánlom, a blogon 550 poszt van már, nehéz eligazodni, de ezt a kötetet le lehet tenni az éjjeliszekrényre, és oda lehet adni a szomszédnak, a nagyapának, az óvónőnek, a barátoknak, hogy tisztázza a kérdéseiket.

Kapható itt: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Martonffy_Zsuzsa_Akiknek_ket_anyja_van&type=22&id=318605

E-könyvben itt: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Martonffy_Zsuzsa_Akiknek_ket_anyja_van_&type=250&id=50747

Egy részlet itt olvasható: http://nyugatiter.blog/2020/05/nekunk-tobb-anyukank-van-te-vagy-az-egyik/

Egy beszélgetés velem a könyvről: https://pszichoforyou.hu/akiknek-ket-anyja-van/

Az összes sajtómegjelenés a könyvről: https://orokbe.hu/a-szerzo-2/sajtoszereplesek/