Menjünk moziba: Toto és nővérei

Általános

Beszámolóm a filmről itt olvasható: http://gyereksorsok.hu/2015/11/19/felnoni-a-drogtanyan/

A következő közös program az olvasókkal egy dokumentumfilm lesz a Verzió emberijogi filmfesztiválról. Örökbefogadás tudtommal nem szerepel benne, de a hátrányos helyzet, állami gondozás témáit érinti. Szokásos érfelvágós mozi!

Mit: Toto és nővérei, román dokumentumfilm (93 perc, 2014, rendezte Alexander Nanau)

Mikor: november 13, péntek, 18:30

Hol: Cirko-Gejzír mozi, Budapest V. Balassi Bálint u 15-17 (a Margthíd pesti hídfője és a Parlament között)

Jegyek: mindenki egyénileg vegyen (például online, a mozi honlapján)

Utána: beülünk pár falatra és egy kis beszélgetésre egy közeli helyre, várhatóan a szomszédos Fehér Gyűrű sörözőbe, 8 körül. Gyengébb idegzetűen jöhetnek csak a sörözőbe 🙂

Rövid ismertető a filmről:

Toto and His Sisters 01

A Toto és nővérei főszereplője a tízéves Toto és két tinédzser nővére, Ana és Andrea. Toto ötéves korában tanúja volt droggal üzletelő anyja letartóztatásának és börtönbekerülésének. Szülők hiányában a lakás a nagybácsik és a szomszédok drogtanyájává vált. A kilátástalan helyzet nem ássa alá a gyerekek életerejét: okosak, kitartóak, segítik egymást, képzik magukat, viháncolnak, s várják vissza anyjukat a börtönből. Alexander Nanau rendező a gyerekek kezébe adja a kamerát, így ők lesznek saját történetük mesélői, amelyből közvetlenül tudjuk, mi is tartja össze a zűrös családot. A filmet számos fesztiváldíjjal tüntették ki.

Trailer itt. 

Aki jönne, jelezze nekem. Várok mindenkit szeretettel!

13 responses »

 1. Szuper! Imádom a közös mozizós programot, még ha nem is tűnik, mert nem tudunk minden előadáson ott lenni. Igyekszünk részt venni, bár péntek 13…

  Kedvelés

   • Utána olvastam, lejött, hogy nem nevetve és megkönnyebbülve jövünk ki a moziból, de majd jól leöblítjük néhány jó sörrel a bánatunkat. Ember mindig is mondja, azért vannak forgatókönyvírók, mert az Élet nem jó forgatókönyvíró…

    Kedvelés

 2. A mozi utanra nagy lelkesedessel mennenk, remeljuk odaerunk (de nem merunk 100%osan igerni). Dolgoztam nehez sorsu gyerekekkel regebben par evet, nekem tapasztalatnak az eleg volt,deviszont szivesen beszelgetek errol a temarol (is) altalaban. Hatha hatha sikerul eljutnunk!

  Kedvelés

  • Elolvastam! Jó, hogy nem értem rá, mert ezt az én gyenge lelkem nem bírta volna feldolgozni. Még így leírva is hosszú ideig agyalós lesz. Nyilván tudja az ember, hogy van ilyen, de naivan valahogy bízik a hatóságok beavatkozásában. Aztán jön egy ilyen story, és olyan mint egy kijózanító pofon.

   Kedvelés

   • Amúgy meg nem tudom, hogy egy ilyen esetben az újságírónak (film készítőnek) szabad-e a kívülálló megfigyelő pozíciójához ragaszkodnia, vagy az egyenlő a cserbenhagyással. Ennyire fontos, hogy bemutassuk a poklot, hogy közben hagyjuk a gyerekeket éhezni, hogy nem segítünk nekik kitörni? Kevin Carter jut az eszembe.

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.