Hatéves az Örökbe.hu

Elhiszitek? Én, mikor 2014 elején elindítottam az oldalt, nem gondoltam, hogy ekkorára növi ki magát. De visz a flow, nekem örömet, az olvasóknak segítséget, olvasnivalót ad az oldal, így hát megyünk tovább.

A 2019-es év újdonsága a blog életében az új médiumok kipróbálása volt: az írásos cikkek mellett videók és hanganyagok is megjelentek. Úgy tűnik, a hangfelvételek különösen tetszenek az olvasóknak, így ezt az irányt fogom folytatni.

Áprilisban Bátki Annával beszélgettünk
Kirándulás nyáron az olvasókkal és olvasógyerekekkel

 

A személyes életemben a nagy változás tavaly az országváltás volt: Németországba (Saarbrückenbe) költöztünk nyáron a családommal. Ez magával hozta, hogy a rendezvények sajnos megritkultak, bár a hazalátogatásokkor mindig szervezek egyet. Azért nyolc találkozó így is volt, mozi, intézetlátogatás, kirándulás, szakmai beszélgetések, bulik és VIP-lovaglás. Viszont új ötletet ad a kényszer: a kibertérbe helyezem át a programokat, azaz online, a számítógép előtt élvezhető beszélgetéseket tervezek. Ez azoknak az olvasóknak is lehetőséget ad a részvételre, akik nem Budapesten élnek, vagy más okból nem tudnak eljönni. Várom ezzel kapcsolatban az ötleteiteket, véleményeteket, aki részt venne a tesztelési szakaszban, írjon nekem! Amikor Magyarországon leszek, tartunk hagyományos, “offline” találkozókat, várhatóan áprilisban és nyáron.

A pólót a Romadopt Klub kedves tagjai adták búcsúzóul.

Sokat jelentenek a blog fenntartásában a támogatók, akik egyszeri adománnyal vagy rendszeres előfizetéssel segítik az oldal és a rendezvények működését – hasonlóan ahhoz, ahogy az újságokat megveszi vagy előfizeti az ember. Nagyon köszönöm a segítséget. A támogatóknak idén is szervezek egy külön rendezvényt, erről pár napja küldtem nekik egy mailt, aki úgy érzi, hogy támogatta 2019-ben a blogot és nem kapott ilyet, jelezze! A támogatási lehetőségekről itt olvashattok bővebben.

Nekem az elmúlt év nagy tanulsága volt a családok életét követve: mindig, mindenki útközben van. Izgalmas figyelni az interjúalanyok, törzsolvasók életét éveken át, és ebben az interjúk mindig csak egy pillanatnyi helyzetet rögzítenek. Az olvasói kérésnek megfelelően igyekszem időnként visszatérni egy megismert családhoz, alanyhoz, és beszámolni élete folytatásáról.

Köszönöm, hogy velem tartotok.

5 gondolat “Hatéves az Örökbe.hu” bejegyzéshez

 1. gyooongyi 2020. január 21. / 19:44

  Az ügyintézünk a Tegyesznél azt mondta, hogy az elmúlt időszakban sokkal többen jelentkeztek örökbefogadásra. Valószínűleg azért, mert egyre többen és fiatalabbak lesznek meddők. De én magamban rögtön arra gondoltam, hogy az örökbe.hu is nagy részben felelős:-) Az biztos, hogy mi nem lennénk most itt (már 1 éves határozattal), ha te nem vagy, ha ti nem vagytok…
  Amikor hónap vége felé meglátom a postaládámban az,, új bejegyzés: Babaköszöntő”-t… általában ez a legszebb napja a hónapnak:-D Köszönöm!!!

  Kedvelés

 2. Éva Böjtiné Pleszkán 2020. január 22. / 11:25

  Kedves Zsuzsa! Én nem vagyok érintett, de mégis nagyon nagy örömmel olvasom mindig az örökbefogadós beszámolókat, riportokat. Köszönöm az érdekes, de mégis informatív, színvonalas anyagokat, olvasnivalókat. Csak így tovább! 🙂 Évi

  Kedvelés

 3. Anna-Panna 2020. január 23. / 05:39

  Boldog születésnapot a blognak😁💗🍾🎂
  Nagyon nagy segítség, és kapaszkó amiért rengetegen hálásak vagyunk neked!!!

  Kedvelés

 4. alma 2020. január 23. / 18:30

  Kedves Zsuzsa, nagyon hálás vagyok ezért a blogért, mert igazán tartalmas, hasznos, és nélkülözhetetlen információkkal látsz el bennünket, amikből rengeteget tanultam mióta olvasom. Nagyon szeretem, hogy az örökbefogadást minden oldalról igyekszel körüljárni, és alapos tiszta levonatát kapjuk a munkádnak, ami azok akik szeretnének örökbefogadni, megkerülhetetlen segítség, akiket pedig érdekel a téma, örömmel mazsoláznak. Nekem személy szerint a Babaköszöntő mellett azok a kedvenc részeim, amikor a saját családodról osztasz meg történeteket, tapasztalatot, illetve az amikor az örökbeadók illetve már felnőtt örökbefogadott gyerekek is elmesélik a történetüket.
  Boldog Szülinapot orokbe.hu, még sok sok ilyen csodás évet kívánok!
  Annyira ritka amikor a befektetett munka ennyire kézzelfogható értéket teremt, ezt nagyon tudom szeretni. ❤😊

  Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.