Vallomások: vicces bemondások

Továbbra is az örökbefogadás vidám oldalán járunk. Ma néhány örökbefogadó szülő oszt meg velünk derűs epizódokat.

Szabó-Barnabás

Jött hozzánk egy szerelő, a kisfiam érdeklődve nézte a munkáját. Közben elment mellettünk a férjem. A pasi megszólalt: “Hát ez a gyerek kiköpött apja, itt tuti nem kell apasági teszt!”

A kisfiammal a piacon sétálgatok, egy árus néni nagyon dicséri a gyereket: “De szép kislegény, gyönyörű szeme van…” majd hozzám fordul: “Megérte sorban állni, anyuka!”

Egy év korkülönbség van a gyerekeim között. Egy taxisofőr végigmérte őket, majd ennyit mondott: “Apa nem hagyta békén anyát”. A faluban egyébként az emberek fele nagy bikának tartja a férjemet, hogy a szülés után pár héttel ismét teherbe ejtett engem, a másik fele meg szentként tiszteli, hogy a két, szemlátomást balkézről való gyereket ennyire magáénak neveli. 

A kifőzdében, ahova hetente egyszer beugrunk immáron három éve, a pultos lány megkérdezte, hogy mennyi idő alatt szültem meg a csecsemő kisfiamat. Úgy néztem rá, mint egy ufóra. Amikor döbbenten mondtam, hogy dehát nem én szültem, akkor kikerekedett szemmel mondta, hogy hiszen ő látott terhesen. 

Mikor a kisfiam három hónapos volt, elkezdtük a kisszobáját kialakítani, és ez brutál meló volt. A finom por megragadt az arcomon a ráncokban, volt egy órám elszaladni az Ikeába, elmentem szutykosan. Előtte 2-3 hónapig fodrásznál sem voltam, a hajam lenőtt, elég szakadtan néztem ki. Hazafelé taxit hívtam. A sofőr meglátta a szatyorból kikandikáló gyerekcuccokat és megkérdezte: “Csókolom, unokának lesz?”

A strandon a gyerekem együtt pancsolt egy afro-félvér kislánnyal (saccra. Biztos nem én leszek az, aki megkérdi, külföldi-e a papája!). Egy anyuka megkérdezi: “A nagypapájukra hasonlítanak?” “Melyik gyerekre gondol?” – kérdezek vissza. “Hát unokatestvérek, nem?”

Egy taxi hátsó ülésén ültünk, a rádióban megszólalt egy Depeche Mode-szám. Az egyéves lányom elkezdett táncolni az ölemben. A férjem megszólalt: “Amikor anyád hasában voltál, és Depeche Mode-koncerten voltunk, már akkor is nagyon szerettünk”. Azon a koncerten nyolc éve voltunk…

Veletek történtek vicces esetek?

29 gondolat “Vallomások: vicces bemondások” bejegyzéshez

 1. háztartásbeli andrea 2014. június 14. / 12:16

  🙂 Az utolsót nem értem. Valamint: megdöbbentő, mennyire nem érzékelik az emberek a határokat. Apasági teszt wtf??? Szerintem otromba vicc. A piacos és a nagymamás a kedvencem.

  Kedvelés

  • cosima 2014. június 15. / 07:45

   Az apasági tesztest nekünk is mondták már páran…

   Kedvelés

    • cosima 2014. június 20. / 10:08

     Igen, hogy itt biztos nem kell apasági tesztet végeztetni–mondták tök idegenek, ezen jót szoktunk nevetni vagy azt mondjuk, hogy nem is terveztünk ilyesmit.

     Kedvelés

  • Aranykulcs 2014. június 16. / 18:12

   Az apasági tesztes szerintem nem bántó, egyszerűen vicceskedni próbált az illető. Nálunk mondjuk csak olyan formában fordult elő, hogy a férjem “le sem tagadhatná, hogy az övé”. Ezeken mi csak jót mosolygunk, és szerintem az ilyenek jólesnek mindenkinek, még ha teljesen véletlen is a hasonlóság.
   Viszont úgy tűnik ezekből a vicces esetekből, mintha a gyerekek többsége nem lenne tisztában a helyzettel. (Csak nehogy majd mástól kelljen megtudnia.)

   Kedvelés

   • Örökbe 2014. június 16. / 20:09

    Miért tűnik úgy? Inkább a külvilág nincs vele tisztában. Akikkel én beszélgettem, ott mind tudja a gyerek.

    Kedvelés

 2. Rave 2014. június 14. / 19:01

  Na már kezdtem nyafogni, hogy hol sose lesz következő poszt, de megérte várni, mint a kislegény szép szemére. 🙂

  Kedvelés

  • Örökbe 2014. június 14. / 19:30

   Elvonási tünetek? 🙂

   De hétfőn kivel lesz interjú? Na kivel?

   Kedvelés

   • findusz 2014. június 14. / 19:51

    Budavari Zitaval? 🙂

    Kedvelés

   • Rave 2014. június 14. / 20:36

    Óóó, csak nem??? 🙂

    Kedvelés

    • Kata 2014. június 15. / 17:44

     Szerintem deee, tuttira 😀 De ha mégsem, akkor majd! 🙂 Mindegy, mi a téma, isszuk, majd emésztjük a szavaidat, Zsuzsa!!! 😀
     Amúgy nekem is elvonási tüneteim vannak, azért is, mert most ritkábban tudok ránézni a blogra, éljen a költözéééés! 🙂

     Kedvelés

  • Örökbe 2014. június 14. / 19:31

   A kétnaponkénti posztolásról átálltam a heti kettőre, ez hosszabb távon is fenntartható.

   Kedvelés

 3. gingallo 2014. június 15. / 07:32

  Akkor meg egy :). Kisebbik gyerekemmel setaltam a kornyeken. Egy utcai ismeros, akivel ossze szoktunk koszonni, megjegyzi, hogy “maga mindig uj testorrel setal, tudom am, van harom”. Mondom neki, csak ketto van. Erre o: fogadjon orokbe, akkor lesz harom!

  Kedvelés

 4. Bobo 2014. június 15. / 09:59

  Kislanyunknal megkerdeztek, hogy kenyai szarmazasu-e? Ezen en mindig olyan jot mosolygok, ha eszembe jut, hogy miert pont ezt kerdeztek? Egyebkent a vilagon a legszebb cigany kislany. 🙂

  Kedvelés

  • cosima 2014. június 20. / 10:11

   Tőlem már kétszer is kérdezték, hogy arab-e a gyerek, pedig roma származású nagyon szép kisfiú 🙂

   Kedvelés

 5. Aktucs 2014. június 16. / 08:02

  Nálunk is mondták már a boltban, hogy apuka le sem tagadhatná 🙂
  De a csúcs az volt, amikor a fiam véletlen rendet rakott, és a férjem megdicsérte, hogy szép rend van a szobájában. Mire a gyerek rávágta: “Tudod, apa, a rendszeretetemet tőled örököltem”. 😀

  (Nekem vsz, apának öf a fiunk, Természetesen tudja, 12 éves volt, mire lezajlott, tehát bele is kellett egyeznie.)

  Kedvelés

 6. ginaszelena 2014. június 21. / 18:07

  🙂 nem tudok hirtelen vicceset amit mások mondtak, de az 5 éves kisfiam megígértette velem, hogy legközelebb én szülöm meg!

  Kedvelés

 7. Barbara 2014. július 21. / 22:20

  Savanyùs néni a piacon:hát te nagy legèny tiszta anyukád vagy.
  A lassan 3éves fiam(9.hònapja van velünk): pedig nem az ő pocijánában volt.közben hallkan azt is hozzá teszi:á nem is kaptam volna levegőt
  🙂

  Kedvelés

 8. Esztergomi Andrea 2014. december 12. / 16:03

  Nekem is van egy aranyos sztorim. A második öf. kicsihez jártunk barátkozni, amikor öf. fiam ovis csoporttársával és párhetes kistestvérével futottunk össze. Fiam reakciója: “De aranyos! Honnan hoztátok?”

  Kedvelés

 9. Esztergomi Andrea 2014. december 12. / 16:25

  És volt még egy aranyos. Második öf. kislányom szeme árpás lett. Anyukákkal (akik már előtte ismertek minket, így tudták, hogy öf.) beszélgettünk a kezeléséről, mondtam, hogy nekem is volt már többször árpám. Mire egyik anyuka: “Igen, a hajlam öröklődik.” Kis szünet után én: “No igen, a genetika.” Csak akkor jött rá, mit is mondott, és mindketten nevetni kezdtünk.

  Kedvelés

 10. Ernus 2014. december 15. / 14:31

  Falun lakunk, általában tudják az emberek, hogy örökbe fogadtuk a kisfiúnkat. A környéken az idős nénik mind szeretik, örülnek, hogy kisgyermek van az utcában.
  Ősszel sétáltunk hazafelé, mikor 2 néni megállt velünk beszélgetni. Magdi néni tudta az örökbefogadást, Sári néni nem. Hazaértünk, az udvaron játszottunk tovább, mikor megjelent Sári néni a kerítésnél.
  – Mióta megszületett ez a kisgyermek gondolkodom rajta, kihez hasonlít, mert olyan szép!
  – Kihez hasonlít?
  – Hát a dédapjára!
  – Kire?! – kérdeztem elképedve.
  – A nagyapádra, az nagyon szép ember volt, mint ez a kisgyerek! Ti sem vagytok csúnyák, nem azért mondom, de Sándor, a nagyapád, az igazán szép legény volt! – folytatta a 90 feletti néni kipirult arccal, én meg alig bírtam ki nevetés nélkül, amint az én kis félcigány gyermekemre néztem. (Aki tényleg szép :-)) – Hát csak ezt akartam elmondani, 1 éve gondolkodtam, hogy kire hasonlít, de rájöttem!

  Kedvelés

 11. Andi 2015. december 16. / 11:07

  Nálunk a kisebbik olyan kis kerek fejű, mosolygós, mint az apja. Még akik tudják, hogy messziről hoztuk, azok is azzal húznak, hogy “biztos nem volt ott a zenekar előtte éven?” (Apa zenél.)
  Ezen jókat nevetünk.
  Amúgy NEM voltak arra!!! 😀

  Kedvelés

 12. Ildikó Poteczki 2020. június 7. / 09:59

  Mikor csípő szűrésre vittem újszülött öf kisfiamat, a rendelőben mondtam, hogy a beutaló még a régi nevére szól. Ez után kérdezi a vizsgáló orvos:
  – Volt a családban csípő probléma?
  – Nem tudok róla.
  – Hány hétre született a kisfiú?
  – Azt mondták a kórházban, szerintük nem koraszülött. (itt már furán nézett rám)
  – Hányadik gyermek?
  – Azt hiszem, a harmadik. (na itt szakadt el nála a cérna, nézett rám, hogy ez a nő-bár nem latszik rajtam- nem normális!!!!!!
  Megkönyörültem rajta:
  – Ő örökbefogadott kisfiú, azt hittem a név változás miatt egyértelmű.

  Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.