Hogy telt a hétvégém

Általános

Ezen a hétvégén rekordot döntöttem: öt örökbefogadós rendezvényre mentem el. Sokan érdeklődtetek, így röviden beszámolok.

Péntek este az Alfa Szövetség estjén voltam. Róluk még nem volt szó a blogon, de perceken belül sorra kerülnek a civil szervezeteket bemutató sorozatban. Egy amerikai életvédő aktivista tartott előadást, akivel később lesz külön interjú a blogon.

Szombat délelőtt az Együtt az Életért Egyesület várakozóknak szóló rendezvényén jártam. Ők se szerepeltek még, de hamarosan becserkészem őket. Itt két örökbefogadó anya mesélte el a saját történetét.

Szombat délután Ungvári Bélyácz Betti új mesekönyvének bemutatója következett. Itt volt egy beszélgetés szakemberekkel arról, hogy beszélgessünk az örökbefogadásról a gyerekkel, más-e az örökbefogadott gyerek, mikor mutassuk meg neki a vér szerinti szülő fényképét, rövid ízelítő a könyvből és mindenféle gyerekprogram.

Vasárnap délelőtt a Mózeskosár Egyesülettel pónilovagolni mentünk Veresegyházra. Itt a gyerekeim lovagoltak, traktoroztak, játszottak a többi gyerekkel, én a felnőttekkel beszélgettem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aztán sietni kellett, hogy odaérjek vasárnap délután Bakó Judit cigány szülőtalálkozójára. Több mint húsz fő gyűlt össze, örökbefogadók, várakozók, felnőtt örökbefogadottak, szakemberek, Judit bemutatta a könyveket, aztán jót beszélgettünk. Erről nem tudósítok külön, de a témáról lesz szó a blogon folyamatosan.

Nagyon jó hétvége volt, sok új emberrel ismerkedtem meg és régi ismerősöket láttam viszont. Két olvasó is jelezte, hogy a közelünkben lakik és szokott engem látni. Mivel a jelenség még nem öltött tömeges méreteket, nyugodtan oda lehet hozzám jönni ilyenkor 🙂

Többen érdeklődtetek, mikor lesz blogtalálkozó. Most egy kicsit fáradt vagyok, és továbbra is sok rendezvény lesz az ősszel, de talán kicsit később.

Ja, és kilenc hónapos az Örökbe.hu! Köszönöm mindenkinek, aki olvas, reklámoz, kommentel vagy megosztja itt a történetét!

21 responses »

 1. Egyetértek Cosimával. Remek oldal / blog. Örülök,hogy rátaláltam és hogy egyáltalan van. Minden elismerésem a kitartó munkáért 🙂

  örökbe : Szeretném kérdezni,hogy sikerült megtudni önnek egyet s mást a szabályváltozásokról ? 🙂 vagy az egy következő cikkben lesz ? .)

  Kedvelés

 2. Zsuzsa, bocsánat, de kijavítanád? Veresegyházra, nem Veresegyházára. 🙂 Köszi. Pont ma jutott eszembe, hogy rákérdezek nálad az ígért Alfás interjúra. 😉

  Kedvelés

 3. Cosima szólj ha lehet már szavazni ! 🙂 Csodálom az energiádat Zsuzsa ezzel a blog-al (is), gratulálok én is! További sok sok sikert!

  Kedvelés

 4. Mi mindkét gyerekünket az Alfától kaptuk. Az Ágacska Gyermekváró csoportjában meghívott vendégként erről meséltünk is, mert Nóráék nem ismertek más “Alfás” családot. Önkénteskedek és segítek nekik, ahogy tudok, egyszer a Parlamentben is képviseltem őket egy életvédelem konferencián… Zsuzsa, ha kellek a témához, kérdezz nyugodtan.
  Hálás vagyok nekik, de nem elfogult.

  Kedvelés

 5. Visszajelzés: Az örökbefogadás világnapja és más hírek | Örökbe.hu

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.