Gyermekvédelmi bulvár

Általános

Sajtószemle. Anyósom félretette nekem a Story és a Best magazinok egy-egy számát, mondván, hogy engem érdekelni fog. És tényleg! Mindkét médiumból szinte kifolynak a gyermekvédelmi és örökbefogadási tartalmak. Lapozzuk át őket együtt!

A Best 2014. december 31-i számában:

6.-7. oldal, Rising Star-sztorik. Gondi Helén szülei elváltak, anyukája meghalt. “Édesanyja elvesztése miatt a három testvér gyermekkora egy csapásra véget ért: a legidősebbet a nagyszülők magukhoz vették, a kisebbek viszont intézetbe kerültek.”

Czibi Norbert: Három nevelt testvére van. “A mama úgy érezte, van elég energiája a munka mellett is, ezért lett nevelőszülője három gyereknek. Ők hárman testvérek, két fiú és egy lány… a családunk részei lettek.”

20. oldal. Rod Stewart. Ő örökbeadó, bár a cikk nem említi.

25. oldal. Tökéletes frizura – Sandra Bullock. Ő örökbefogadó, de a haja is klassz.

Sandra Bullock

26. oldal. Lugosi Dániel Ali: Háromnaposan örökbe fogadták. Egész oldalas, korrekt cikk az örökbefogadásról, megtudjuk, hogy a szülők három vér szerinti gyerek után, kórházból, újszülöttként adoptálták Alit. “Elmagyaráztuk, hogy bár őt egy másik néni hordta a hasában, attól még mi vagyunk az ő szülei, akik mindennél jobban szeretik őt és mindig vigyázni fognak rá.” Szuper!

34. oldal. A hét bak sztárja: Diane Keaton. A színésznő két gyereket fogadott örökbe, bár itt nem említik.

37. oldal. Rejtvény. Megint Sandra Bullock fotója.

50. oldal. Fiatalkori trauma a magamutogatás oka? A cikk egyik alanya Madonna, örökbefogadó (nem kerül szóba).

54-55. oldal. Sharon Stone az öregedésről. Mellékesen megtudjuk: “van három örökbe fogadott gyermeke, akikkel ideje nagy részét tölti: Roan 14, Laird 9, Quinn pedig 8 éves.”

Story, 2015. január 8-i szám

czeizel

Címlap: rögtön Czeizel Endre fényképe fogad, aki a nemzetközi örökbefogadási szcéna aktív és vitatott szereplője volt a kilencvenes években.

5. oldal. Angelina Jolie túl van a nehezén. Az örökbefogadást nem említik.

6-7. oldal. Czeizel Endre feltámadása. “… örökre benne maradt, hogy éveken át meghurcolták egy amerikai -magyar örökbefogadási bűnügyben, melyről utóbb könyvet is írt.”

14. oldal. Álhírek áldozatai: Törőcsik Mari. A színésznő örökbefogadó, bár itt nem említik.

15. oldal. Madonna kínos magamutogatása. Már megint.

22. oldal. Meryem Uzerli, a Szulejmán című sorozatból. Krízisterhesség: “szerelme arra akarta rávenni a lányt, hogy vetesse el közös gyereküket, a most tíz hónapos Larát.” 

34-35. oldal. Tony Curtis, a világsztár. “A gazdasági válsággal birkózó Amerikában a szülők kezdettől éreztették vele, hogy ő és az öccse, Julius elviselhetetlen terhet jelentenek a számukra. Egy időre árvaházba is adták őket.”

44. oldal. Ádám Krisztián: Megfordult a fejünkben, hogy örökbe adjuk a kicsit. Újabb krízisterhesség: “Alig tizenhét voltam, mikor várandós lett a barátnőm. … Sajnos nem vettük észre időben, hogy Ibolya terhes lett… Még az is megfordult a fejünkben, hogy örökbe adjuk, de szerencsére nem tettük, a szüleink sokat segítettek.” Most újra terhes a barátnő: “A második kislány is váratlanul jött, de eszünkbe sem jutott, hogy elvetessük.”

48-50. oldal. Alföldi Róbert titokzatos élete. “28 éves voltam, amikor megismertem apámat. Csodálatos volt. … Volt ugyanis két család, akinek az életére rányomta a bélyegét, hogy van egy gyerek, aki balkézről született. Ez nyomasztja ezt a családot, nyomasztja azt a családot, és akkor ez tisztázódott. Elkezdtünk beszélgetni, mindenki megnyugodott, és egy normális helyzet jött létre.”

Kihagytam valamit?

11 responses »

 1. Ez így elég vicces, 1-1 lapszámban ennyi. Még ha nincs is említve az örökbefogadás, mert az nem olyan hír, ami mindenkit érdekel – bár az örökbefogadóknak (akár sztárok, akár átlagemberek) ez a legfontosabb.
  Amikor a Tegyesz tanfolyamát csináltuk, akkor azt mondták, hogy sokkal több ember van érintve valamilyen szinten az örökbefogadás kapcsán, mint azt elképzeljük. És tényleg így van. A családunkban, barátaink között…Pár hete a párom új munkatársat kapott. Pont gyermeke született és azt hittük, azért kérdezősködik ennyit a mi kisfiúnkról mert izgul a felesége és gyermeke miatt, kezdő apa stb. De az örökbefogadás is érdekelte nagyon- aztán múlt héten elmesélte: neki van egy testvére, akit örökbe adott az anyukája. Nemrég tudta meg és találtak egymásra Facebook-on. És azért kérdezgette a páromat, akart képeket látni a gyermekünkről, mert azt szerette volna tudni, hogy mennyire szeretjük őt. Amikor látta, hogy nincs különbség a párom nagyfia és a kicsi között, akkor megnyugodott, hogy az ő testvérét is biztosan szerették, szeretik ugyanígy és tiszta boldog lett tőle, ez neki nagyon kellett!- No, csak ez beugrott a sok érintett sztárról 🙂

  Kedvelés

 2. Ez nem örökbefogadós, viszont örökbefogadóknak is sok hasznos infoval szolgál. Január 28-i nők lapja V. Kulcsár Ildikó: Élet mozaikcsaládban. Nagyon tetszett, van benne Fischer Eszter pszichológustól (Modern mostohák) is pár gondolat és nagyon találóak a tágabb család példák is, pl. amikor az anyós karácsonyi ajándékot vesz mindhárom gyereknek egyformát, majd félrehívja a vér szerinti unokát és ő kap titokban még egy külön ajándékot, az osztályfőnök, aki „szánakozva biztatta a tizenkét éves fiút: próbáld megszeretni a mostohaanyádat!”. A 9 tipp jövevényszülőknek meg kimondottan olyan, ami nagyobb gyereket örökbefogadóknak is nagyon hasznos szerintem. pl. „ne vonjanak le életre szóló következtetéseket a készen kapott gyerek kezdeti ellenségességéből (néha érthetetlen dühkitöréseiből).”

  Kedvelés

 3. Az előbb elfelejtettem, gratulálok Zsuzsa az anyósodhoz, de rendes, hogy így figyel az öf hírekre, meg persze, hogy örömet szerezzen neked:)

  Kedvelés

 4. Nem hiszem, hogy volt bulvárban, nem tudom, de a Virtuózok komoly zenei tehetségkutató műsort egy örökbefogadott gyerek nyerte meg. A kis riport filmben a gyerek és a szülők is beszéltek erről (amúgy nagyon szépen). Rettenetesen érdekes, hogy egy ilyen zenei tehetség pont egy zenész családhoz került….

  Kedvelés

   • Találtam egy infót, hogy 3-4 éve szakított a pasijával és még vele indította el az öf-t. Gondolom, emiatt újra kellett csinálnia csomó mindent mint egyedülálló.

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.