Kétéves az Örökbe.hu

Általános

Köszönöm mindenkinek a támogatást!

Második blogszülinap! Vissza- és előretekintés.

Az egyéves szülinapra összeszedett trendek folytatódtak a második évben is. Néhány szám a második évből:

 • 110 posztot írtam a blogra, így összesen már 300-hoz közelít a számuk.
 • A havi egyedi látogatók száma 12 és 30 ezer között van.
 • A legolvasottabb cikk a Tóth Krisztinával készült interjú volt.
 • Az összes oldalletöltés száma meghaladta az 1,2 milliót, a kommenteké a 15 ezret.
 • 13 találkozót szerveztem eddig az olvasóknak.

Ha a blog cikkeit könyvbe rendeznék, 3-4 vaskos kötetet tenne ki. Akit érdekel az örökbefogadás, az előbb-utóbb megtalálja. Megtisztelő számomra, hogy sokan már úgy jelentkeznek örökbefogadásra, hogy előtte áttanulmányozták az oldalt, tisztában vannak a részletekkel, és látták mások történeteit. Nagy örömömre szolgál, hogy olyan olvasók is vannak, akik soha nem fognak örökbe fogadni, de megfogta őket a téma. Baráti társaság alakult ki az oldal körül, kapcsolatok szövődnek a családok között. Talán kicsit oszlik a téma tabu-jellege, más médiumokban is egyre több szó esik az örökbefogadásról, és javul kicsit az általános ismeretek szintje a témáról. Örülök, ha ehhez én is hozzájárultam.

Köszönöm mindenkinek a figyelmet, aki olvasott, kommentelt, vendégposztot írt, interjút adott, eljött találkozóra vagy másnak ajánlotta a blogot.

Két év után felmerül, hogyan tovább. A blogot egyedül, szabadidőmben írtam, nem állt mögöttem semmilyen szervezet, és eddig egy fillér bevételem nem volt belőle. Ellenben számos kiadással jár a működtetése: a webes költségek, telefonálás, eljutni az interjúkra, ha írok egy könyvről, azt is én veszem meg. És főleg sok-sok időt teszek bele. Egy hosszú interjú elkészítése 8-10 órát is igényel, megtalálni a megfelelő embereket, egyeztetni, odautazni, beszélgetni, megírni, megint egyeztetni. A munka nagy része láthatatlan: az oldal folyamatos menedzselése, szerkesztése, illusztrálása, a kommentek és a Facebook kezelése, a találkozók megszervezése is idő. Igyekszem minden, kommentben feltett kérdésre válaszolni, emellett privát üzenetben is minden nap kapok kérdéseket, ezekre is mindig felelek, amit nem tudok, annak utánanézek. Évi 30-40 találkozóra megyek el a témában, és persze sokat olvasok és beszélgetek. Mindez heti 10-20 óra újságírói, szerkesztői munka, és a visszajelzések szerint sokaknak segít az oldal. Én is örömmel teszem, hisz érdekel a téma, sokat tanulok és nagyszerű embereket ismertem meg.

Így írok. Zsolti fotózott

Így írok. Zsolti fotózott

A második évet betöltve szeretném az olvasók támogatását kérni, hogy továbbra is tartani tudjam ezt a tempót és színvonalat. A támogatás teljesen önkéntes, az oldal továbbra is ingyenesen elérhető marad. Aki szeretne hozzájárulni az oldal további fennmaradáshoz, annak nagyon köszönöm a segítséget. Aki bármilyen okból nem tud, nem akar adományozni, az sem marad ki semmiből, ugyanúgy olvashat, hozzászólhat, kérdezhet, jöhet találkozókra.

Itt írok a támogatási lehetőségekről.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki támogat.

Hamarosan személyesen is találkozunk az Eötvös 10-ben.

16 responses »

 1. Jaaa, átjöttem! ésésés Boldog Blog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De jó!!!!!!! + Lelkendezek itt is a Donate gombnak is!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Nagyon kicsi az, amit ekkora segítségért az ember cserébe adhat, ahhoz képest, amit én+mi kaptunk tőled a blogodon keresztül, de legalább adhatunk valamit mi is, és tökjó, hogy rendszeresen is majd. + és nemcsak a segítséget, hanem a szellemi örömet is köszi! ésésésés nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon sok jót a továbbiakhoz, és sok sok sok sok sok sok gratu az eddigiekhez (és igen, nagyon is lejön a minőségéből, hogy rengeteg meló van benne), + fülhúzás a blognak, éljenéljenéljen sokáig, happybirthday, ilyesmik!!!!!!!!!!!!!!! ❤ ❤ ❤

  Kedvelés

 2. Gratulálok Zsuzsa, és nagyon-nagyon köszönjük ezt a sok erőfeszítést, munkát – tudom, hogy örömmel teszed, de akkor is -, nagyon sokat ad nekünk a blogod!
  Lehet, hogy egyszer egybe lehetne gyűjteni, azt a sok-sok örömködő olvasói hozzászólást, köszönetet, ami megjelenik az oldalon – a háromszög minden oldaláról – és megjelentetni, hogy miért olvassák ennyien ezt a blogot:-)

  Kedvelés

 3. Nagyon örülök a blognak és különösen annak, hogy sok jó embert ismertem meg itt 🙂

  További sok sikert kívánok! Látszik, hogy rengeteg munka van ebben a blogban, ezért is ilyen igényesek a posztok és a közönség 😉 Bízom benne, hogy a sok kicsi sokra megy alapján összejön egy kis támogatás a munkádhoz. A másik út a reklámok beengedése, ami most történt pl. a WMN- en. De nyilvánvalóan ott szélesebb körű publikum van és a szerzők is közismertek, tehát könnyebb cégeket felhajtani.

  Kedvelés

 4. Gratulálok!!!! Én is megerősítem, h nagyon is látszik a blog színvonalán, h milyen sok munkát fektetsz bele! November óta vagyok rendszeres olvasód, ekkor döntöttük el, h az öf lesz a mi utunk, ezért keresgéltem a témához kapcsolódó olvasnivalót, és hamar idetaláltam szerencsére. 🙂 Már eddig is nagyon sokat köszönhetünk a blognak (a cikkeknek és a hozzászólók történeteinek), megerősített a döntésünkben, és segített az első Tegyeszes találkozóra való felkészülésben (hétfőn lesz, és azért izgulunk… :))

  Nagyon szimpatikus, h az újság előfizetéshez hasonlítod az adományozást, és nagyon örülök, h a rendszeres kisebb összegű támogatást szorgalmazod, szerintem ez így többeknek megoldható.

  Köszönjük az eddigieket és várjuk a folytatást!

  Kedvelés

 5. Boldog szülinapot! 🙂 Én nagyon szívesen “előfizetnék” a blogra, pontosabban meg is teszem 🙂 A leghasznosabb fórum, tanácsadó közösség, amit egy örökbefogadó talál ma Magyarországon.

  Kedvelés

 6. Gratulálok, igazi sikertörténet és csak így tovább! Teljesen helyénvaló a kérésed, és bizony én is előfizetek 🙂 Nagyon nagy segítség, hogy nem csak a blogon keresztül, hanem személyesen is elérhető vagy, rengeteg gyakorlati és eszmei támogatást kaptam már ezen és a közösségen keresztül.

  Kedvelés

  • egyetértek én is ezt szerettem volna írni! rengeteget segítettél nekünk, köszönjük! én is már sok-sok várakozónak ajánlottam ezt az oldalt, és mindenki nagyon örült hogy van ilyen! tényleg rengeteg munkát fektettél bele. mi is előfizetünk!

   Kedvelés

 7. Csatlakozom az előttem szólókhoz és én is köszönöm, hogy 2 éve létrehoztad ezt a blogot. Látszik, hogy rengeteg időt és munkát teszel bele. Nekem a nap fénypontja, amikor látom , hogy új bejegyzés van! Megérdemled a támogatást!

  Kedvelés

 8. Boldog szülinapot a blognak!!! Nagyon köszönjük a sok-sok belefektetett munkát, én az indulás óta mindent elolvasok rajta.
  Több mint 3 éve vagyok ÖF szülő és sok-sok értékes embert és sok szép és aranyos gyereket ismertem meg mind az örökbefogadás, mind a blog által a találkozókon-aminek nagyon örülök.

  Kedvelés

 9. Kedves Zsuzsa! 🙂

  Nagyra tartom a munkád. Szívesen megvenném könyv vagy könyvsorozat formájában is. Ilyesmire nem gondoltál még?
  Szerintem egy ilyen sorozat mindenkinek a polcàra kívánkozik. ^_^

  Kedvelés

 10. Visszajelzés: Üdv a blogon! | Örökbe.hu

 11. Visszajelzés: Támogatási lehetőségek | Örökbe.hu

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.