Gyászhír

Nagyon szomorú hírre találtam a Fészek Alapítvány honlapján. Dr. Budai Ágnes, az alapítvány vezetője életének 66. évében elhunyt, írja a család közleménye.

Itt sokan ismerték Ágit, sok olvasó köszönheti neki a gyerekét. Legalább 120 kisbabának talált családot. Ennél is sokkal több embernek segített. Aki hozzá fordult, annak mind adott tanácsot, hivatali ügyintézésben, barátkozásban, gyereknevelésben. Segített kitaposni a reménytelen ügyeket is, függetlenül attól, melyik szervezettől fogadott az illető örökbe. Ha valaki nála várakozott, de máshonnan fogadott örökbe: örült, hogy egy baba családba került. Igazi harcos volt, szívvel-lélekkel harcolt az örökbefogadókért, a gyerekekért. Határozott nézetei voltak a származásról, küzdött azért, hogy ne különböztessék meg a gyerekeket, de aki nem értett egyet vele, azt is fogadta az alapítványnál. Saját magát háttérbe helyezte, “nem én vagyok a lényeg, az ügy a fontos”, vallotta. Gyűlölte a bürokráciát. Amit ő sem tudott elintézni, azt nem lehetett elintézni. Zseniális metódusát csak Budai-módszernek neveztem el. Ha egy ügy elakadt, ha a hivatal nem volt hajlandó valamit megcsinálni, ő csak szelíden annyit kért: akkor ezt tessék írásba adni, hogy nem hajlandóak elvégezni. Ettől mindig elintéződött az ügy végül.

budai ágnesItt olvasható Ágival a két évvel ezelőtt készült interjú, ahol az örökbefogadással, származással kapcsolatos nézeteiről és a Fészek munkájáról beszélgettünk: https://orokbe.hu/2014/04/15/vegyen-kutyat-ott-lehet-pedigret-kerni/

14 gondolat “Gyászhír” bejegyzéshez

 1. szaberni 2016. május 11. / 14:42

  A fenébe, ez borzasztó. Reméltem, hogy a fiam még megismerheti személyesen, és ismételten köszönetet mondhatok neki. Őszinte részvétem a családnak :(.

  Kedvelés

 2. Panni 2016. május 11. / 14:55

  Részvétem a családnak 😦

  Kedvelés

 3. Cosima 2016. május 11. / 16:10

  Nagyon váratlanul ért ez a hír. Pótolhatatlan veszteség. 😦 😦 😦

  Kedvelés

 4. lulukoci 2016. május 11. / 16:11

  Őszinte részvétem a családnak.

  Kedvelés

 5. Bea 2016. május 11. / 17:50

  Őszinte részvétünk a családnak! Sajnálom hogy bár náluk is sorban állunk személyesen nem találkozhattunk vele! 😦

  Kedvelés

 6. Pakinyanya 2016. május 11. / 18:57

  Én most nagyon kiborultam! Egyáltalán nem számítottam erre, nem tudtam, hogy beteg vagy ilyesmi. Mi két gyereket köszönhetünk neki. Mindkét örökbefogadást úgy intézte, hogy azt tanítani lehetne. Olyan határozott volt mindenben és annyira vezette az embert az örökbefogadási eljárás során, hogy nem kellett azon törni a fejünket, hogy mit és hogy. Ami nekem nagyon fontos volt, hogy az örökbeadókkal is ugyanúgy viselkedett, mint velünk, határozott volt velük, de emberséges. Nagyon szomorú vagyok! Nagyon.

  Kedvelés

 7. Klompjes 2016. május 11. / 20:34

  Hányszor beszélgettünk és találkoztunk!
  Mennyi minden vált világossá és lehetségessé, mert Ö ott volt!!
  Egyszerüen el sem hiszem, nem hiszem el!!!
  Nyugodjon békében, Ági, mindig emlékezni fogunk rád!!

  Kedvelés

 8. steiff 2016. május 11. / 20:50

  Mélyen megdöbbentett a hír. 😦 Pont nemrégen gondoltam rá, hogy még kellene keresnem,mert ő tuti tud segíteni gyámhivatali anomáliában,mert ő mindig segített. Én a nagylányomat köszönhetem neki.Részvétem. 😦 😦

  Kedvelés

 9. Delfinsors 2016. május 11. / 21:29

  Mélyen le vagyok sújtva. Bár személyesen nem volt alkalmam ismerni őt, de csodáltam a munkáját. Őszinte részvétem a családjának, és a Fészek Alapítvány munkatársainak. Nyugodjon békében.

  Kedvelés

 10. erenya 2016. május 12. / 02:57

  “Nem élt belőle több és most sem él,
  S mint fán sem nő egyforma két levél,
  A nagy időn sem lesz hozzá hasonló”

  Egyik legkedvesebb postom volt az interjúja. Sírok. Sok sok ilyen ember kellene még, mint Ő. Volt. Nem tudom felfogni, hogy már csak volt. Isten adjon neki áldott nyugodalmat 😦

  Kedvelés

 11. Manuela 2016. május 12. / 16:00

  Borzasztó hír. Őszinte részvétem a családjának! 😦

  Kedvelés

 12. elekes 2017. január 2. / 23:57

  Jajj!!! Rettenetesen sajnálom. Messze a legrokonszenvesebb szereplő volt az egész örökbefogadási folyamatban… pont most akartam valakinek ajánlani az alapítványát. Viszi valaki tovább????

  Kedvelés

  • Pakinyanya 2017. január 3. / 10:19

   Igen, Katona Andrea és mindenben hűek Ági szelleméhez. Nyugodtan ajánld!

   Kedvelés

  • Örökbe 2017. január 4. / 11:40

   Működnek tovább, azóta is közvetítettek számos babát.

   Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.