Gyászhír

Általános

Nagyon szomorú hírre találtam a Fészek Alapítvány honlapján. Dr. Budai Ágnes, az alapítvány vezetője életének 66. évében elhunyt, írja a család közleménye.

Itt sokan ismerték Ágit, sok olvasó köszönheti neki a gyerekét. Legalább 120 kisbabának talált családot. Ennél is sokkal több embernek segített. Aki hozzá fordult, annak mind adott tanácsot, hivatali ügyintézésben, barátkozásban, gyereknevelésben. Segített kitaposni a reménytelen ügyeket is, függetlenül attól, melyik szervezettől fogadott az illető örökbe. Ha valaki nála várakozott, de máshonnan fogadott örökbe: örült, hogy egy baba családba került. Igazi harcos volt, szívvel-lélekkel harcolt az örökbefogadókért, a gyerekekért. Határozott nézetei voltak a származásról, küzdött azért, hogy ne különböztessék meg a gyerekeket, de aki nem értett egyet vele, azt is fogadta az alapítványnál. Saját magát háttérbe helyezte, “nem én vagyok a lényeg, az ügy a fontos”, vallotta. Gyűlölte a bürokráciát. Amit ő sem tudott elintézni, azt nem lehetett elintézni. Zseniális metódusát csak Budai-módszernek neveztem el. Ha egy ügy elakadt, ha a hivatal nem volt hajlandó valamit megcsinálni, ő csak szelíden annyit kért: akkor ezt tessék írásba adni, hogy nem hajlandóak elvégezni. Ettől mindig elintéződött az ügy végül.

budai ágnesItt olvasható Ágival a két évvel ezelőtt készült interjú, ahol az örökbefogadással, származással kapcsolatos nézeteiről és a Fészek munkájáról beszélgettünk: https://orokbe.hu/2014/04/15/vegyen-kutyat-ott-lehet-pedigret-kerni/

14 responses »

 1. Én most nagyon kiborultam! Egyáltalán nem számítottam erre, nem tudtam, hogy beteg vagy ilyesmi. Mi két gyereket köszönhetünk neki. Mindkét örökbefogadást úgy intézte, hogy azt tanítani lehetne. Olyan határozott volt mindenben és annyira vezette az embert az örökbefogadási eljárás során, hogy nem kellett azon törni a fejünket, hogy mit és hogy. Ami nekem nagyon fontos volt, hogy az örökbeadókkal is ugyanúgy viselkedett, mint velünk, határozott volt velük, de emberséges. Nagyon szomorú vagyok! Nagyon.

  Kedvelés

 2. Hányszor beszélgettünk és találkoztunk!
  Mennyi minden vált világossá és lehetségessé, mert Ö ott volt!!
  Egyszerüen el sem hiszem, nem hiszem el!!!
  Nyugodjon békében, Ági, mindig emlékezni fogunk rád!!

  Kedvelés

 3. Mélyen megdöbbentett a hír. 😦 Pont nemrégen gondoltam rá, hogy még kellene keresnem,mert ő tuti tud segíteni gyámhivatali anomáliában,mert ő mindig segített. Én a nagylányomat köszönhetem neki.Részvétem. 😦 😦

  Kedvelés

 4. Mélyen le vagyok sújtva. Bár személyesen nem volt alkalmam ismerni őt, de csodáltam a munkáját. Őszinte részvétem a családjának, és a Fészek Alapítvány munkatársainak. Nyugodjon békében.

  Kedvelés

 5. “Nem élt belőle több és most sem él,
  S mint fán sem nő egyforma két levél,
  A nagy időn sem lesz hozzá hasonló”

  Egyik legkedvesebb postom volt az interjúja. Sírok. Sok sok ilyen ember kellene még, mint Ő. Volt. Nem tudom felfogni, hogy már csak volt. Isten adjon neki áldott nyugodalmat 😦

  Kedvelés

 6. Jajj!!! Rettenetesen sajnálom. Messze a legrokonszenvesebb szereplő volt az egész örökbefogadási folyamatban… pont most akartam valakinek ajánlani az alapítványát. Viszi valaki tovább????

  Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.