Beszélgetés két kamaszfiú anyjával

Újabb podcast a blogon, azaz hangfelvétel. Két kamaszfiú anyukájával beszélgetek, aki férjével együtt vágott bele az örökbefogadásba, ma egyedül él. Az egyik fiú élete szépen alakul, a másik viszont sajnos belecsúszott a droghasználatba, majd velejáróiba. (És gyorsan elmondom, nem azért, mert örökbefogadott, valamint a drogosok közt rengeteg nem örökbefogadott is van!) Őszinte, kemény beszélgetést hallotok, ahol alanyom nagy önismerettel beszél a régmúltról és a kaotikus jelenről is. Két kisfiú, két egyéniség, két évtized egy család történetéből. A problémás fiú időközben nagykorú lett és hozzájárult a felvétel megjelenéséhez.

Itt tudjátok meghallgatni:

 

Ide kattintva pedig letölthető a felvétel: https://orokbe.hu/wp-content/uploads/2019/10/kamaszok.mp3

 

5 gondolat “Beszélgetés két kamaszfiú anyjával” bejegyzéshez

  1. Erzsébet Zsóka Tóth 2020. február 20. / 17:12

    A ritalin az amfetamin származék. A fiam is kapta annak idején, de csak 3 hónapig kapta 7 évesen, de már akkor, az idő alatt is megváltozott a személyisége. Szerintem nem éri meg adni.

    Kedvelés

    • PGa 2020. február 25. / 16:34

      A nagyfiam ADHD-s, nekünk a ritalin amíg szedte rettentő sokat segített. Nem adható mindenkinek, szigorú felügyelet kell hozzá, nagyon kemény szabályok, de az ő agyának ez kellett. A személyisége semmit nem változott tőle, de az iskolában rettentő sokat segít, illetve a koncentrációban. Ha jól kezelik az ADHD-t és jól van beállítva, akkor pont hogy segíti azt, hogy a gyerek később ne válljon szerhasználóvá. Anno voltunk kísérleti programokban is, az egyiknél pl. EEG vizsgálaton vettünk részt, ahol kimutatták, hogy eltérően működnek nála a dolgok és aztám megismételtük mikor ritalint kapott, úgy pedig normál EEG kép született.
      Persze akinek nem kell, annak káros, de nem véletlen előzi meg rengeteg vizsgálat és beállítás, meg van speciális kiírás, mivel igen, amfetamin származék, azért is kell vele óvatosan bánni. Ha nem a nagyfiam kapta volna, hanem bárki más, neki drogként hatna, de az ADHD-s agyra pont másképp hat, azért nekik jó.

      Kedvelés

  2. Iván Andrea 2020. február 21. / 16:35

    Köszönöm. Ez nagyon komoly beszélgetés volt.

    Kedvelés

  3. A 2020. február 24. / 15:54

    Ket fantasztikusan intelligens ember beszelgetese, nagyon koszonom, hogy reszese lehettem. A ver idonkent meghult bennem hallgatva a torteneteket, oszinten kivanom a csaladnak, hogy mihamarabb eljojjon a sorsfordito pillanat.
    Gazdagabbnak erzem magamat attol, hogy hallhattam ezt a beszelgetest, nagyon szivesen hallanek meg az interjualany felol. Nincs esetleg kedve sajat podcastot inditani?

    Kedvelés

  4. trvica 2020. március 3. / 15:50

    Végre meghallgattam. Technikai gondjaim voltak, a hiba az én készülékemben volt, a hangfelvétel formának továbbra is örülök!
    Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Kitartást kívánok a családnak és sok erőt a fiúnak a megoldáshoz. Én is ismerek felépült függőket, olyat is, akinek végignéztem a lefelé vezető útját. A fizikai és lelki sóvárgás leküzdése volt a kifelé vezető út kezdete. Ezt egy sziklaszilárd elhatározás előzte meg: hogy nem akar belehalni.

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .