Híres örökbefogadók: Miklósa Erika

 • Az operaénekesnő a harmadik házasságában él, eddig nem született gyereke.
 • Kevéssel a 45. születésnapja előtt lett anya, elmondása szerint nem volt meddőségi gondja.
 • Bíborka nyílt örökbefogadással érkezett, a Bölcső Alapítványtól, a kislányt szülés után újra kellett éleszteni.

680x0

Miklósa Erika egyike azon kevés hazai hírességnek, akik nyíltan beszélnek az örökbefogadásról. Az operaénekesnő tavaly májusban, nem sokkal a 45. születésnapja előtt jelentette be, hogy anya lett. A harmadik házasságában él, 2012-ben ismerkedett meg Csiszár Zsolttal, és hamar össze is házasodtak. A korábbi kapcsolataiból nem lett gyereke, és negyvenévesen érezte úgy, hogy eljött az idő a gyerekvállalásra. Viszont már gyerekkora óta tervezgette, hogy örökbe fogad, mert a nagymamája nevelőszülő volt, és a sok gyerek közt nőtt fel. A férje nagymamája pedig örökbefogadott volt, így egyiküktől sem állt távol ez a gondolat. Erika és Zsolt már a kapcsolat elején eldöntötték, hogy mindenképpen örökbe is fogadnak egy vagy két gyermeket, akárhogy is alakul az életük.

A férje gépészmérnök, egyidősek és egy napon születtek
A férje gépészmérnök, egyidősek és egy napon születtek

Az alkalmassági vizsgálat során az énekesnő szerint nem kivételeztek velük, sőt, az ismertség talán még hátrány is volt. A jelentkezés után egy évet vártak. Mint az énekesnő elmesélte, a Bölcső Alapítvány nagyon szimpatikus volt nekik, be is jelentkeztek, és az ott szokásos többórás ismerkedő beszélgetésen részt vettek. Sok jóval nem kecsegtette őket az alapítvány, hisz a Bölcső elsősorban 40 alattiakat fogad. Ám jelentkezett egy örökbeadó anya, aki kifejezetten idősebb házaspárnak szerette volna adni a gyerekét. A kislányt ráadásul a szülés után újraélesztették, oxigénhiányos állapotba került (tehát elképzelhető, hogy mások nem vállalták volna). Így került az újszülött Bíborka Miklósa Erikáékhoz, akik az esetleges egészségi kockázatok dacára sem hezitáltak. „Amikor megláttam a kislányunkat, teljesen olyan érzés volt, mintha én szültem volna. A sors így hozta, és én hiszek benne, hogy ez a kislány nekünk született”nyilatkozta Miklósa Erika.

Azóta nagy boldogságban élnek hármasban, Erika úgy érzi, akármilyen fáradt is, de tele van energiával, és mindent a gyerek köré rendeztek. “Az átlagos nap, amikor reggel még Malmőben ébredek, Koppenhágában átszállok, este meg Budapesten énekelek. Az ünnepnap az, amikor otthon vagyok, ülök a kertben és nézek ki a fejemből” – mondta még korábban az énekesnő, aki egy kis bakonyi faluban él. Bár továbbra is vállal fellépéseket, de csökkentette a munkatempót. Hogy a kislány biztonságban érezze magát, azt beszélték meg a férjével, hogy az első időben nem bízzák másra a bébit, vagy ő, vagy a férje marad vele, Zsolt ment gyesre a babával. Naplót is vezetnek a kislány számára, amiben az érkezését is leírják, s a nyílt örökbefogadásra is azért esett a választásuk, hogy meg tudják majd válaszolni a gyerek kérdéseit, hogy ki szülte őt. “Szerintem egy gyereknek joga van ahhoz, hogy egyszer találkozhasson az édesanyjával, elé állhasson és megkérdezhesse: ‘Miért hagytál el engem?’ Nem kell félni attól, hogy emiatt elszakad az igazi családjától, aki felnevelte” – mondta nemrég a Best-nek.

1558522_1072671906116967_2260108251208034865_n

Interjúkban az operaénekesnő megemlítette, hogy szeretnének még gyereket, szívesen örökbe fogadnának még egyet, sőt, akár testvérpárt is, a legfrissebb hírek szerint már határozata is van, és a szülést is el tudja képzelni, mert nincs meddőségi gondjuk. “…ki tudja, talán most majd a vér szerinti gyerekünk is megérkezik, hisz már lenyugodtam, kisimultak az idegeim, nem pörgök úgy belül… Biológiailag alkalmasak vagyunk mind a ketten, és nagyon örülnénk neki! Nem is csodálkoznék rajta, ha jönne…” – mondta tavaly nyáron. 

Az elmúlt évben Erika többször is beszélt az örökbefogadásról, és missziójának tekinti, hogy a téma tabujellegét oldja, pozitívan mutassa be az örökbefogadást. Bár a gyerekről is rendszeresen tesz közzé képeket, arra azonban ügyel, hogy a kislány ne legyen felismerhető, csak hátulról mutatja. Csak annyit árult el a gyerek külsejéről, hogy nagy hajjal és kék szemmel született.

Hogy tetszik, hogy a cikk elején összefoglaltam a fő tudnivalókat?

94 gondolat “Híres örökbefogadók: Miklósa Erika” bejegyzéshez

 1. Kata 2016. március 17. / 07:16

  Köszi a cikket, így már jobban érthető a tempó.
  A cikk eleji összefoglaló engem kicsit az egyetemi előadások felépítését idézi. Amolyan poénlelövős, de gondolatébresztő is egyben. Támogatom az újításokat! 😉

  Kedvelés

 2. Lina 2016. március 17. / 09:29

  Köszi a cikket, bár a nagyját már tudtam más forrásokból. Nem tudom ki, hogy van vele, biztos az irígység, meg a keserűség beszél belőlem, de ez a “nem kivételeztek velünk, sőt” engem nagyon bánt! Az ominózus alapítványnál még csak szóba sem álltak volna vele, ha nem ismert! Gondolom vagyunk egy páran, akik ezt saját tapasztalatból tudják! Én pont 40 voltam, mikor jelentkeztünk volna, de közölte velünk a “kedves hölgy”, hogy nagymamáknak nem ad gyereket, ki fogja felnevelni, ha én meghalok!!! Bocs, hogy így kikeltem magamból, de sajnos még mindig nagyon él bennem az ifjonti igazságérzet! 😀 Mindazonáltal sok boldogságot kívánok Erikáéknak, és nagyon örülök, hogy ennyi helyen beszél az örökbefogadásról!

  Kedvelés

  • Pakinyanya 2016. március 17. / 14:05

   Szia Lina! Megmondom őszintén, hogy én pont ezért nem szeretem a Bölcső alapítványt, mert sokszor úgy tűnik nekem, hogy az elvek csak szóban léteznek, gyakorlatban már nem. Tudok más olyan párról is, akik ráadásul kb. két hónap után kaptak Böcsőtől gyereket, pedig ott is elmúlt az anya 40 legalább 2-3 évvel. Úgyhogy nekem az is meglepő a cikkben, hogy kifejezetten a Bölcső volt szimpatikus Erikáéknak. Főleg ahogy beszélni tud néha emberekkel Zita. Persze mások vagyunk mindannyian.

   Kedvelés

   • Queen Missy of Missylandia 2016. március 17. / 14:24

    Azért vele biztosan nem ugyanazt a hangnemet ütötte meg, mint a mezei halandókkal. Ráadásul, miután ő egy ismert ember, és sokat beszél az örökbefogadásról, ez a Bölcsőnek egy jó reklám. Nem kell készpénznek venni, hogy velük nem kivételeztek. Lehet, hogy ő ezt így gondolja, és még el is hiszi, de mindenki tudja, hogy ez nincs így. Mint ahogy Madonna sem ugyanabban a sorban állt, vagy Angelina Jolie, mint a többi nem híres örökbefogadó. A mezei örökbefogadónak annyiban jószolgálatot tesz, hogy oszlatja a téma tabujellegét.

    Kedvelés

  • Pamela 2016. március 18. / 20:34

   Kedves Lina!
   Szerintem a “kedves hölgynek”, Budavári Zitának volt oka arra, hogy nem adott nektek egy kisbabát. Lehet nem csak a korotokkal volt gond… Amint látszik hiányzik a fejlett értelmi képességetek, mert itt kibeszélitek, ez csak titeket minősít! Semmi rosszat nem tett Budavári Zita, ne merd a szádra venni!!! Elsősorban a baba érdekeit nézi.
   Miklósa Erikának megadatott, hogy legyen egy gyönyörű szép kislánya, persze hogy mindenki irigyli, de attól még, hogy nektek nem sikerült nem Budavári Zitát kell szídni. Nagyon sok kisbabának, örökbefogadó párnak és krízis helyzetben lévő kismamának segített! Minden tiszteletem az övé!

   Kedvelés

   • Kata 2016. március 19. / 05:54

    Ez a stílus itt nem dívik. Örülünk, hogy te szereted, de másnak nem kötelező. Lina tapasztalata pedig egyenértékű a tieddel, kérjük ennek tiszteletben tartását és a szemèlyeskedés mellőzését…

    Kedvelés

    • Lina 2016. március 22. / 13:18

     Köszi Kata! Örülök, hogy mások is úgy gondolják, hogy nekem is jogom van a saját tapasztalatom továbbadására! Soha nem is mondtam olyat, hogy a Bölcső nem jó, vagy, hogy nem segítettek rengetek családnak! De! Ettől velem még minősíthetetlen hangnemben beszélt! És igen is igazságtalanságnak érzem,hogy meg sem hallgatott, az anyagi hátterünk szóba sem kerülhetett, mert esélyt sem adott rá! Neki pedig “oka” nem arra nem volt,hogy “babát adjon” nekünk, hanem a hangnemre!

     Kedvelés

   • Örökbe 2016. március 19. / 06:08

    Szia Pamela! Üdv a blogon. Légyszíves ne minősítsük egymást. Budavári Zitát se.

    Kedvelés

    • lulukoci 2016. március 19. / 07:39

     Szerintem ha ő felvállalja ezt a módszert, azt is el kell viselnie, hogy kap pozitív-negatív kritikát. Megosztó személyiség ez a kommentekből is látható, akiken segített, azok nagy szeretettel és hálával gondolnak rá (még szép, én is úgy gondolnék). De azt fontosnak tartom, hogy a jelentkezők még az első telefonbeszélgetés előtt felkészülhessenek arra, hogy rosszul is elsülhet a dolog. Mert ha valaki egy szimpla elutasításra számít és beletrafál egy rossz napjába, az nagyon destruktív tud lenni. Még akkor is, ha készült rá lelkileg.
     Ettől függetlenül – mivel ez a te blogod, fórumod – az írott/íratlan szabályokat, vagyis inkább kéréseket az irántad való tiszteletből én speciel “betartom”.
     Kicsit más vizekre evezve: nem tudom más milyen tapasztalatokat szerzett, de mi konkrétan kettő emberrel találkoztunk a jelentkezési folyamat során, aki a helyén kezelte a dolgokat és egyértelműen segítő szándék vezette. Az egyik Rózsahegyi Nóra (Ágacska), a másik pedig Te. (A kisebb Alapítványoknál is segítőkészek voltak, ezt azért hozzáteszem) Mire idáig eljut az ember, azért sokszor érzi úgy, hogy átment rajta egy úthenger. Jólesik a támogatás, az emberi szó. Semmi szükség az ellenkezőjére.

     Kedvelés

     • Kata 2016. március 19. / 09:12

      Nem azzal van baj, ha valaki leírja, hogy járt, mi történt vele, legyen az jó vagy rossz. Jó róla tudni, gazdagodunk általa, aki pedig elmeséli, közösségre talál itt, ahol lehet jelezni, hogy egyetértek vagy nem értek egyet, én mást/ugyanezt/másképp tapasztaltam.

      A lealacsonyító vagy épp felmagasztaló kijelentésekkel van a gond, az odaszúrásokkal, az ítélkezéssel. Olyat odaszólni, hogy biztos azért nem kapsz gyereket mert hülye vagy, nagyon durva. A barátaimtól sem fogadnék el ilyet, pláne nem egy ismeretlentől. Ezt hívják trollkodásnak az én értelmezésemben, ami itt nem szokás.

      Viszont dívik egymást tisztelni még vitás esetben is, és kulturált eszmecsere folyik. Ezért szeretek itt olvasni.

      Kedvelés

   • Queen Missy of Missylandia 2016. március 19. / 09:01

    Azt hiszem (nem tudom, mert mi nem is kerestük őket) senkinek sem azzal volt a baja, hogy a Bölcső adott-e neki gyereket, vagy fogadta-e, hanem az elutasítàs hangnemèvel ès stílusàval. A tisztelet ès az asszertív kommunimàció minden szinten elvàrható. A stìlus meg mindenkit minősít.

    Ez pedig egy fórum, ahol a tapasztalatok megfelelő stìlusban megoszthatók.

    Kedvelés

   • Jutka 2016. március 27. / 23:44

    Mi is a Bölcső által fogadtunk örökbe 42 évesen, nagyon korrektül ment minden. Ez 19 évvel ezelőtt volt. Minden elismerésem a Zitáé, kevesen csinálnák azt végig, amit a több mint 20 év alatt tett az örökbe adókért és örökbe fogadókért. Én személy szerint örökre hálás leszek neki. Ő is ember, a hibáival együtt.

    Kedvelés

   • Horváth Zsuzsanna 2016. június 25. / 23:47

    Sajnos igen rossz a stílusa, én is tudnék mesélni. Miért kell valakit egy rossz helyzetben alázni? Én ezt átéltem. Pont.

    Kedvelés

 3. Queen Missy of Missylandia 2016. március 17. / 10:16

  Örülök a boldogságának, és gratulálok a babához! Tiszteletre méltó, hogy ilyen nyíltan felvállalja a dolgot, és missziónak tekinti a közvélemény formálását. Ezzel nekünk is segít, talán kevesebb lesz az értetlen ember.

  Ugyanakkor számomra még mindig nem világos, hogyan tudna örökbe fogadni még egy gyermeket, amikor Bíborka a 45. születésnapja előtt érkezett, és a törvény szerint max. 45 év lehet a fiatalabb szülő és a gyerek között, és min. 2 év korkülönbség kell az örökbefogadott gyerekek között.

  Kedvelés

  • Szilvia 2016. március 19. / 14:35

   Erről nyilatkozott nem oly rég, hogy szívesen fogadnának egy idősebb gyereket másodiknak örökbe. Be kell, hogy valljam – ez nálam kissé kiütötte a biztosítékot! Nagyon szimpatikus, és tehetséges, mint énekesnő, szép dolog, hogy nyíltan vállalja, hogy örökbe fogadtak, de azért vannak szabályok amik sokunkra vonatkoznak, és tán rá is, – és pont ez egy ilyen, hogy fölé nem lehet, szabad örökbefogadni. Ennyi és pont.

   Kedvelés

 4. Steiff 2016. március 17. / 11:02

  Esetleg örökbefogad egy nagyobb gyereket.

  Kedvelés

   • Cosima 2016. március 17. / 13:58

    Ez egy érdekes szituáció. Én sem látom át, hogyan tudna örökbe fogadni kistestvért.

    Kedvelés

   • Aranykulcs 2016. március 17. / 18:11

    Valahol már olvastam ezt, hogy vér szerintit is szeretnének,meg hogy az lesz az érdekesség benne, ha még egy gyereket örökbe fogadnak, hogy a második gyerek nagyobb lesz. Ezzel egyébként csak a TEGYESZ-nek van problémája, és lehet hogy csak Bp-en, de biztos nem mindenhol, amúgy a törvény nem tiltja.

    Kedvelés

 5. Móni 2016. március 17. / 12:08

  Igazán örülök, hogy Nekik sikerült, bennünket konkrétan elküldtek szinte mindegyik alapítványtól, mivel én az idén betöltöm a 43-at, ne is reméljek újszülöttet nyílt örökbefogadással…..szóval ez a velünk nem kivételeztek kicsit sántít! Ettől függetlenül szívből kívánom, hogy boldogok legyenek és a kislány a legjobb helyre került, szerető boldog családba. 🙂

  Kedvelés

  • Örökbe 2016. március 17. / 12:28

   Szia! Üdv a blogon!
   Ti most várakoztok? A kisebb alapítványok fogadnak, igaz, a sorra kerülés nem garantált…

   Kedvelés

   • öem73 2016. március 18. / 12:46

    Köszönöm. Bocsi, de Móniként azonos vagyok öem73-al, csak valamiért a hozzászólásom nem engedte azokkal az adatokkal elküldeni ezért új adatokat kellett megadnom! 😛 Most viszont alapból ezt hozza fel….. Igen várakozunk, már 2. éve, és több alapítványt megkerestünk, de mindenhonnan, még azoktól is elutasítást kaptunk, ahol év efelettieket is fogadnak. Konkrétan visszaírtak hogy nem látják értelmét annak, hogy jelentkezzünk, mert úgysem kerülünk időben sorra. 😦
    Most új határozatunk lesz napokon belül, mivel módosítottunk a kérelmünkön több oknál kifolyólag. 🙂

    Kedvelés

 6. Ági 2016. március 17. / 12:55

  Köszönöm a cikket. Nagyon okosan gondolkozik az Énekesnő. Biztos, hogy nagyon jó helyre került a kislány.

  Kedvelés

 7. Ági 2016. március 17. / 13:00

  Köszönöm a cikket, nagyon jó irás. Miklósa Erika biztos, hogy egy ideális anyuka.
  Nagyon okosan gondolkodik.

  Kedvelés

 8. Cosima 2016. március 17. / 14:02

  Nagyon szimpatikus a hozzáállása, sok örömet kívánok!

  Off: tetszik a menyasszonyi ruha is 😉

  Kedvelés

  • Pakinyanya 2016. március 17. / 14:05

   Hali csajszi! A ruhája nekem is bejön:) Csak hogy témába vágjunk.

   Kedvelés

 9. Ditta 2016. március 17. / 14:12

  Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nekik.Én egy picit azt mosolyogtam meg,hogy jöhet akár a saját gyerek… 45 felett azért lássuk be,ennek már elég kevés esélye van.

  Kedvelés

  • Kata 2016. március 17. / 14:50

   Nem azt mondta, h saját gyerek. Azt, h vsz gyerek… legalább ezen az oldalon tartózkodjunk az saját=én szültem terminológiától…
   Fehér Annának is sikerült. Legyen szerencséje és sok öröme.

   Kedvelés

   • Marina 2016. március 17. / 15:25

    Neki donor petesejttel sikerült.

    Kedvelés

     • Marina 2016. március 17. / 15:32

      Azt hittem ez köztudott.:) Azért nem vállaltak gyereket korábban, mert azt hitték, hogy a férjének nem lehet. Mire kiderült, hogy mégis, addigra Anna 53 éves lett. Ezért donor petesejttel történt.

      Kedvelés

      • Cosima 2016. március 17. / 15:41

       A 45 folotti csodaba illo teherbe esesek szerintem donor petesejttel tortennek.

       Kedvelés

      • Örökbe 2016. március 17. / 15:44

       Ha valakinek sose volt gyereke addig, akkor könnyen lehet. Ha az a 8. gyerek, akkor elhiszem, hogy természetes úton.

       Egyszer láttam egy jó dokumentumfilmet egy középkorú cigány nőről, akinek volt vagy 6 nagy gyereke, meghalt a férje, aztán lett egy fiatal szerelme és tőle 53 évesen teherbe esett (nem ez volt a főszála a filmnek). Nem emlékszem sajnos a címére, látta valaki?

       Kedvelés

      • Marina 2016. március 18. / 08:11

       Biztos, hogy csodaszámba megy. Mindazonáltal Jakupcsek Gabriellánál azt hiszem saját petesejttel történt, szóval ő a ritka kivétel.

       Kedvelés

      • háztartásbeli andrea 2016. március 19. / 20:40

       Ha már celeb pletykarovat, engem az is érdekel, hogyan lett Für Anikónak közel 50 évesen a vele egyidős férjével közös kisbabája úgy, hogy nem ő szülte.

       Kedvelés

     • Marina 2016. március 20. / 07:49

      Andrea, mindannyian tudjuk, hogy vannak, akiknek lehetősége van a szabályokban kiskapukat találni. A többségnek nincs, de a kisebbségnek igen. A híres emberek nagyobb valószínűséggel tartoznak abba a kategóriába, akiknek több lehetőségük van.

      Kedvelés

      • háztartásbeli andrea 2016. március 20. / 19:44

       Biztos szegényes a fantáziám, de el sem tudom képzelni, miféle kiskapu lehetett ez. A béranyaság jelenleg Magyarországon nem kiskapu, hanem szimplán illegális. Talán külföldről vették a gyereket?

       Kedvelés

      • Marina 2016. március 21. / 07:31

       A “kiskaput” átvitt értelemben értettem, igyekeztem elegánsan fogalmazni.:)
       Egyébként számunkra szerintem nem az a gond, hogy ők többet el tudnak érni, mint mi, a sima átlagemberek, hanem az, hogy ezt kendőzetlenül közzé teszik.
       Az emberek többségének, akik nem várnak örökbefogadásra, ez csak egy érdekes bulvár hír, végül is a híres emberektől a sajtó ezt meg is követeli szinte.
       Viszont nekünk, akik benne vagyunk ebben és rengeteget várunk és sok viszontagságon vagyunk túl, ezek a nyilatkozatok olyanok, mintha kést forgatnának a szívünkben. A riportalanyok egyébként ráadásul erről még csak nem is tehetnek, mert amikor nyilatkoznak, én biztos vagyok benne, hogy nekik fogalmuk sincs arról, hogy az átlagemberek számára mennyire nem úgy mennek a dolgok, ahogy nekik.:(

       Kedvelés

   • Marion 2016. március 18. / 00:44

    Marina és Cosima véleményével értek egyet. Tanultam, tudom, 45 feletti nőknél a szervezet több “védekező mechanizmussal” gátolja a megtermékenyítést és a beágyazódást. Ez a folyamat már kb. 37 éves kor felett elkezdődik, de 45 felett már szinte mindenkinél működik. Leginkább azért, mert a petesejtek elöregedése miatt jóval nagyobb a fejlődési rendellenesség (életkepességet gátló károsodások) rizikója. A férfiak viszont nemzőképesek maradnak szinte életük végéig. Szóval, ha Erika (és mindenki más jó anyagiakkal rendelkező, gyermekre vágyó nő) 46 felett teherbe esik, az majdnem kizárt, hogy a saját petesejteivel fog történni. Hacsak nem fagyasztatott le korábban a saját petesejteiből néhányat. De erről nem fognak -szerintem- nyíltan beszélni. A donor petesejtes gyermekek még hasonlítanak is a szüleikre, merthogy egy databázisból választják ki az anyára leginkább hasonlító donort és a férj spermájaval termékenyítik meg.

    Kedvelés

    • háztartásbeli andrea 2016. március 19. / 20:46

     Ettől még létezik spontán teherbeesés 45, sőt, 50 felett is. Az is lehet, hogy M. Erika nincs teljesen tisztában a biológia tényeivel, esetleg hárítja azokat, senki sem szívesen szembesül az öregedéssel. Sokan a menstruáció meglétéhez kötik a teherbeesés lehetőségét (ez logikus is), de sajnos a legtöbb esetben a fogamzóképesség már évekkel a menses elmaradása előtt lecsökken illetve megszűnik, ahogy a hormonszint csökken, de a nő ebből esetleg semmit nem érzékel.

     Kedvelés

     • Marina 2016. március 20. / 07:44

      Hát, szerintem azért 45-50 felett már biológiai csoda számba megy a dolog…
      Én is úgy látom, ahogy te, hogy azért mondhatja ezt Erika, mert egy nagyon sikeres ember és esetleg igyekszik hárítani a tényt, hogy valami valószínűleg nem fog sikerülni az életében. Azt nem hinném, hogy biológiailag nem képzett, csodálkoznék, ha nem lenne túl már jó néhány nőgyógyászati konzultáción, esetleg lombik próbálkozáson.

      Kedvelés

   • Ditta 2016. március 18. / 06:58

    Nem szoktam kis semmi szavakon fent akadni,pláne nem,ha az nem rosszindulatból fakad…

    Kedvelés

    • Kata 2016. március 18. / 08:55

     Bocs, de nekem ez a kis félmondat tükrözi a legjobban, mennyire nem tekinti a társadalom sajátnak az öf gyereket. Az elfogadás nyelvi szinten kezdődik. Ő igenis saját, akkor is, ha nem én szültem.

     Kedvelés

     • Ditta 2016. március 22. / 07:32

      M.Erika fogalmazott úgy hogy jöhet a saját gyerek,.Erre reagáltam én.Ha te ezt úgy veszed le,ahogy írod,hogy a társadalom nem tekinti az öf gyereket sajátnak,akkor ezek szerint sem én sem Erika nem tekintjük annak,ami nevetséges lenne…. ne lovagolj szavakon,ne legyél túl érzékeny.Ide senki nem azért jár,hogy bántsa a másikat!!

      Kedvelés

      • Pakinyanya 2016. március 22. / 09:10

       Ne haragudj Ditta, de ő így fogalmazott: “vér szerinti gyerekünk is megérkezik”, amit valaki ki is emelt, hogy milyen jó is, hogy így mondta. De nem is azért írta Kata i ezt meg én is, mert bántásnak vesszük, hanem inkább missziónak érezzük a megfogalmazásbeli átfordítást. Úgy gondolom, hogy ez egy beragadt kifejezésforma, mint ahogy annak idején azt mondták, hogy néger, most már inkább más szavakat használnak, annak idején azt mondták, hogy mongolidióta, most azt mondják Down szindrómás – azért milyen durva lenne, ha valakinek azt mondanák a gyerekére, hogy mongolidióta. Úgy gondolom igenis érdemes dolgozni azon, hogy egy-egy ilyen szófordulat átalakuljon, mert nekem rosszul esik, ha szóbeli szinten is úgy fogalmaznak, mintha a gyerekeim nem sajátjaim lennének. Nem vér szerintiek, de a sajátjaim.

       Kedvelés

  • Örökbe 2016. március 17. / 14:50

   Szia! Üdv a blogon!
   Ezt nagyon hamar meg fogjuk tudni szerintem 🙂

   Kedvelés

 10. Queen Missy of Missylandia 2016. március 17. / 14:28

  Azért az érdekes, hogy a gyerek külsejéről az egyetlen megosztandó információnak a szeme színét tartja. Kinek mi a fontos, ugye.

  Kedvelés

 11. lulukoci 2016. március 17. / 14:57

  Kritikán aluli az alapítvány vezetője, nem is értem kinek képzeli magát, amilyen alpári stílusban tud beszélni lelkileg kimerült, gyermekre vágyó emberekkel. Én csak rosszat hallottam róla és magam is ezt tapasztaltam sajnos.
  A művésznőéknek ettől függetlenül szívből gratulálok, nagyon édesek a babával. 🙂 Az pedig egy nagyszerű dolog, hogy ennyire népszerűsíti az örökbefogadást.
  A kisebb alapítványoknál egyébként kedvesek és segítőkészek, meglepődtem és nagyon jólesett a legelső (Bölcsős) rossz tapasztalat után.

  Kedvelés

  • Pakinyanya 2016. március 17. / 16:08

   Tudod Lulukoci, még el is fogadnám, hogy így beszél, mert hallottam olyat, hogy külföldön azért sokkal keményebbek a jelentkezőkkel a tanfolyam alatt, hogy lemorzsolódjon, aki nem bírja, hiszen elég sok olyan helyzetet hoz az örökbefogadás (mint a gyerek eltérő kinézetének folyamatos taglalása, a naiv megjegyzések, esetleg rosszindulatú kioktatások), amit tudni kell kezelni, így ha ezt sem bírja el valaki, akkor hogy bírná az elkövetkezendő 20 évet, főleg mondjuk a vérszerinti gyökerek felkutatását. Szóval ezzel a résszel még ki is békülnék, habár kétszer ríkatott meg csak a telefonon történő beszélgetéssel, de tényleg el tudom fogadni ezt, ha van mögötte ilyen szándék, mármint a teszt jelleg. De miután több helyről hallottam, hogy nem mindenkinek jár ez a bánásmód, így inkább személyes kénykedvnek tűnik. Úgy meg már valóban gáz. Bár még ezt is meg tudom egyébként ideologizálni: ővé az alapítvány, ő csinálja, dönthet, ahogy akar. Nagyon megértő ember vagyok:) Csak furcsálkodom néha rajta, mert soha nem tudom hová tenni, ha a szóbeli és tettbeli eljárás különbözik. Mindenesetre mi nem jelentkeztünk hozzá soha többet, mert mi meg ezzel a döntési jogunkkal élünk.

   Kedvelés

   • lulukoci 2016. március 17. / 18:00

    Nos igen, övé az alapítvány, azt csinál, amit akar. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a több hónapig húzódó alkalmassági vizsgálat az ideje ennek..a pszichológus pl. egész jól fel tudja (tudná) tárni a gyengeségeket. A tanfolyamon is rengeteg gyakorlati dolgot megismertünk, lévén a tanfolyamot tartó hölgy maga is örökbefogadó szülő.
    Az első mondatomat fenntartva azonban én nagyon nem tartom etikusnak és emberségesnek azt az alázást, amit sokszor művel. Ha van mögöttes oka, ha nincs.
    Sehol máshol nem tapasztaltam ezt a hozzáállást.
    Illetve ha Miklósa Erikáéknak ilyen jó benyomásuk volt róla, ők biztos más hangnemmel ismerkedtek meg.
    Sajnálom most, kicsit olyan, mintha nekiesnénk, de nem!:-) Én őt egy jószívű, tisztességes embernek tartom és becsülöm érte, hogy arra használja a hírnevét, hogy az örökbefogadást elfogadtassa az emberekkel.

    Kedvelés

 12. blzyc 2016. március 17. / 16:01

  Sok boldogságot kívánok, mint örökbefogadó.
  Annyit azért szeretnék megjegyezni, hogy amikor még nem volt törvény csak szokás a 45 év körkülönbség, akkor egy hat éves gyereket nem akart a gyámhívatal nekünk odaadni/ bocs jobb kifejezés most nem jutott eszembe/ mert én novemberben töltöttem a 45-öt a gyerek pedig augusztusi. Azt mondták szó szerint, hogy ez így “necces”. Szóval vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Igaz hat évig a rendszerben tartották, három napos korától. A szülők lemondását öt évesen a nevelőszülő intézte el, de nem akarta örökbe fogadni, gyám akart lenni. Hála a TEGYESZ lelkiismeretes munkatársnőjének felkerült az országos listára, igaz ott meg a mi adataink rosszul lettek rögzítve, de a végén csak egymásra találtunk.

  Kedvelés

 13. mogyi 2016. március 17. / 22:05

  A Ridikül c.musorban nyikatkozott az orokbefogadasukrol a muveszno, ahol azt mondta, hogy elutasitottak oket, majd nehany nap mulva jott megis egy telefon, hogy volna egy szuletendo baba. Engem is rosszul erintett akkor ez a tortenet…de nemsokkal kesobb hozzank is jott a jo hir.

  Kedvelés

  • Aranykulcs 2016. március 17. / 22:45

   A lényeg, hogy megérkezett a várva várt kisbabájuk, és ha ezzel, hogy a bulvársajtóban is nyíltan felvállalják, szóval ha emiatt csak néhány nehéz helyzetben lévő kismamához eljut ez az információ, hogy van ilyen lehetőség is, az már sokat jelent. Olyan sok olyan történetet hallok, hogy pár naposan teljesen jogszerűen lemondtak a babáról, abban bízva, hogy örökbe lesz adva. aztán mégis legfeljebb nevelőszülőnél (rosszabb esetben csecsemőotthonban) helyezték el, és csak pár év múlva lehetett örökbe fogadni vagy akkor sem… Nyílt örökbefogadással -a civil szervezetek útján legalábbis- ez nem fordulhat elő, ott minden baba azonnal örökbefogadni szándékozó családba kerül, ezért abban hiszek, hogy jelen helyzetben ezt kell népszerűsíteni (az állami rendszer megváltozásában már nem hiszek, talán ha sokat nyomulunk előbb- utóbb felgyorsulhatnának a dolgok). A Bölcső Alapítvány vezetőjének pedig az egy nagy érdeme, hogy “kitaposta” az utat a nyílt örökbefogadásnak. Egyébként nekünk csak simán nem válaszolt, és sok ellentmondásos infót hallok róla (ismerősi körben három örökbefogadott gyerekhez segített egy párt nagyon rövid időn belül nemrégen-nem vérszerinti testvérekről van szó de mind Bölcsős- holott azt hirdeti hogy csak 1 gyerek, meg 40 év korhatár…) Nyilván akikkel szóba áll, mert úgy gondolja általa szülők lehetnek pár éven belül, azok szimpatikusnak találják, akiket meg elutasít, azok nem. Nem fogad túl sok jelentkezőt, hiszen nincs is túl sok baba, akiket örökbe adnak, ezért a többség biztosan el lesz utasítva, de nincs is értelme, hogy valakiket 500 évig várasson.

   Kedvelés

   • Anna 2016. március 18. / 06:58

    Aki fizet az kap babat. Csak errol senki nem mer beszelni.

    Kedvelés

    • Örökbe 2016. március 18. / 07:17

     Szia!
     Miért, te fizettél?
     Én nem gondolom, hogy bármelyik szereplő ezt megkockáztatná, ha kiderül, azonnal elveszti a működési engedélyét.

     Kedvelés

     • Pakinyanya 2016. március 18. / 09:22

      Olyat én is hallottam, hogy van olyan civil szervezet, ahol fizetéssel van lehetőség gyorsabb sorrakerülésre. Nem írom ide annak a szervezetnek a nevét, amelyikről ezt hallottam, mert bizonyíték nincs, ez mende-monda de valóban el tudom képzelni. Ugyanakkor meg vagyok róla győződve, hogy több az olyan szervezet, ahol meg kifejezetten elvágnál magát az, aki ilyesmivel próbálkozik. De legyünk őszinték: a mai Mo-on annyira furcsa lenne, ha egyáltalán nem fordulna elő korrupció pont ebben a dologban, ahol a gyerekre vágyók mindenre elszántak lehetnek. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ennek nagyon nagy ára lehet később, még ha mondjuk hatóságok előtt nem is derül ki. De ha valamiért erről a gyerek tudomást szerez, az milyen lehet? Tudni, hogy te áru lettél, fizettek érted. Ráadásul ott nehéz megmagyarázni, hogy ez mind a sors/Isten keze, hogy egymásra találtak a szülő és gyermek.

      Kedvelés

      • izabella 2016. március 19. / 22:26

       Csak azért rossz, hogy ilyen mendemondák keringenek egy soha meg nem nevezett alapítványról, mert ez rossz fényt vet az egész nyílt örökbefogadásra és az összes civil szervezetre, aki ebben segít. Pedig a legtöbbnél inkább elvágja magát, aki pénzt ajánl, minthogy előbbre jutna.

       Kedvelés

     • Ágnes 2016. március 18. / 10:43

      Azért gondolom ez nem úgy megy, hogy bemondják a telefonba, hogy 1 milliót fizetsz és akkor hamarabb kerülsz sorra. Hanem, hogy pl. támogathatod az alapítványt, amit ők csupa jó célra használnak (szülőanyák) támogatása….aztán meglátjuk. Kicsit más, de ideillő, hogy nekem konkrétan mesélte valaki évekkel ezelőtt, hogy amikor az alapítvány vezetője meglátta a fizetési kimutatásukat, akkor kb. 1 hónap múlva kapták babát. Egy szó sem hangzott el egyébként…ő maga is meglepődött, hogy ez megtörtént (egyáltalán nem volt erre felkészülve még), s hangosan gondolkodott, hogy tőle most elvárják, hogy fizessen?

      Kedvelés

      • Ágnes 2016. március 18. / 10:47

       És persze ezek nem derülnek ki. Mert ez tipikusan az a helyzet, ahol az érdekeltek nem fogják a részleteket nyilvánosan hangoztatni.

       Kedvelés

      • iildiii 2016. március 19. / 23:02

       En is pont ugyanezeket hallottam, es azok az esetek se fognak kiderulni, plusz jogszeruek is, hiszen mnk azt tamogat akit akar.

       Kedvelés

      • Örökbe 2016. március 20. / 17:07

       Oké, mindenesetre én mindenkit lebeszélek a vesztegetésről, már ennek megpendítéséről is. Azonnal kihúzhatják a várakozók közül, aki ilyet kockáztat.
       Utólag szabad támogatni az alapítványok, az már egész más.
       Amúgy pont B. Zita panaszolta, hogy mennyire nem reagáltak az örökbefogadók, mikor egyszer jótékony ügyben kis adományt kért…

       Kedvelés

 14. háztartásbeli andrea 2016. március 19. / 19:46

  Nekem megütötte a szememet a “megkérdezheti az édesanyját (sic!), miért hagyta_el”. Remélem, ezt nem így kommunikálja a gyereke felé, bár valószínű, hogy igen.

  Kedvelés

  • Ágnes 2016. március 21. / 10:11

   Nem, Zsuzsa, az utólagos támogatás sem elfogadható ebben az esetben, az sem etikus. Ez pontosan olyan, mint a hálapénz, ami szétzilálja az egészségügyet. Mert ebből pontosan az következik, hogy előnyben részesíthetem azt, akitől később anyagi előnyt várok, legfeljebb egy-két esetben nem jön be. Én személy szerint soha életemben nem vesztegettem meg senkit, ehhez újra kellene születnem, de abban biztos vagyok, hogy akik ebben gyakorlottak, azok szavak nélkül is megértik egymást, és igen, meg fogják próbálni és be is fog jönni nekik.

   Kedvelés

   • Pakinyanya 2016. március 21. / 10:28

    Szia Ágnes! Én hozzád hasonlóan soha, de tényleg soha nem adtam pénzt még a vonaton a kallernak sem, kórházban is úgy voltam méhtükrözésen, hogy egy forintot sem adtam senkinek (kicsit aggódtam is, de nem lett gond). Ezért megértem, hogy mit érzel ezzel kapcsolatban. De az azért teljesen más, hogy azt az alapítványt támogatod, amelyikről úgy gondolod, hogy hasznos dolgot végez, de előtte neked is segített. Persze itt sok szempont van: előre megbeszélték-e az utólagos támogatást, utaltak rá, vagy csak önként dönt úgy valaki, hogy az örökbefogadást bonyolító szervezetnek támogatást ad. Mondjuk ezt úgy képzelem, hogy anonim módon teszi, mert ha nem, akkor valóban kicsit olyan jellege van, hogy látod, itt a fizetség.
    Mi azóta annak az alapítványnak adjuk az 1%-unkat, aki a lebonyolítást végezte, mert azt gondolom, jó helyre megy az 1%-unk, hasznosan költik el és ha munkadíj lesz belőle, hát akkor sem sajnálom azoktól, akik utaznak az országban, hogy segítsenek, szervezzenek, támogassanak stb. Ha nagyobb összeghez jutnék, abból is biztos adnék nekik. Úgyhogy az utólagos támogatás elég nehezen megítélhető, hogy korrupció-e, de valóban el tudom képzelni, hogy afelé hajlik bizonyos esetekben.

    Kedvelés

    • Ágnes 2016. március 21. / 10:41

     Szia! Így, ebben a formában teljes mértékben egyetértek veled, természetes, hogy ilyen formán utólag is lehet alapítványokat támogatni. (Biztos vagyok benne, hogy ennek ki lehetne alakítani az átlátható szabályait, s olyan országokban, ahol civil szervezetek régóta működnek, erre számtalan példa lehet). Egyszerűen arra akartam rámutatni, hogy itt nagyon erős a legalábbis szürke zóna, s éppenséggel nem hiszem, hogy erős érdekek fűződnének az átláthatóság növeléséhez.

     Kedvelés

  • tónibácsi 2016. március 21. / 15:15

   Igen, ez nekem is megütötte!

   Kedvelés

   • Marina 2016. március 23. / 14:13

    Igen, néha az újságírók szerintem vagy lerövidítik a cikkeket, vagy úgy írják le az elhangzottakat, ahogy ők értik. És persze nem lehetnek minden témában tökéletes szakértők. Ezért írtam korábban, hogy mást mond egy bulvárcikk egy átlagembernek és mást annak, aki benne van mélyen az adott témában.

    Kedvelés

  • Manuela 2016. április 2. / 22:23

   Ebben még fejlődhet, nem így kéne kimondani. A pozítivum mégis az, hogy ő ettől nem zárkózik el. Sokszor baj, hogy ezt az örökbefogadók csak opciónak tekintik. Pedig amikor örökbefogadnak, örökbefogadják a gyermek múltját, képletesen a vér szerinti gyökereket is!

   Kedvelés

 15. Örökbe 2016. március 23. / 19:51

  A soron kívüli sorra kerülésről: képzeljük el, hogy bemegy a krízisterhes egy irodába, ott a kezébe nyomnak egy vastag albumot az örökbefogadásra várakozókról. Ott van 200 “no-name” szülő meg egy Kossuth/Oscar-díjas. Vajon mit fog választani, kihez kerüljön a gyerek? Ezt én nem látom bajnak, az örökbefogadók is válogatnak, egyre inkább az örökbeadók is fognak.

  Engem jobban zavarnak azok a nyilatkozatai, hogy a lányánál idősebb gyereket fog örökbe fogadni, újabban testvérpárról is beszélt. Ez bennem zavart kelt, mert eddig infóimmal teljesen ellentétes. A budapesti Tegyesz pszichológusaival vagyok kapcsolatban, ők leghatározottabban kizárták, hogy valaki a meglevő gyerekénél idősebbet kapjon. Az elmúlt tíz évből nem is hallottam még ellenpéldát, máshonnan sem az országban. (Persze ettől még lehetett…)
  Most akkor M. E. ezt nem tudja, és még nem is jelentkezett? Vagy jelentkezett, és ezt nem mondták el neki? Netán az ő megyéjében ez nincs kőbe vésve? Vagy vele majd kivételt tesznek? De ha vele igen, mással miért nem? Vagy ez egy kósza gondolat volt (az információk hiányában), amit ismételget a sajtó? Nem értem.

  Kedvelés

  • Marina 2016. március 24. / 07:27

   Hát igen. Tényleg két variáció van. A művésznő vagy csak a vágyait mondja el és még nem tájékozódott a lehetőségekről, vagy pedig, mivel az első örökbefogadásnál ilyen könnyen elérte, amit szeretett volna, azt gondolja (jogosan, vagy nem jogosan, nem tudhatjuk), hogy ez a továbbiakban is így lesz. Van egy fogadásom, a következő gyerek/gyerekek nyílt örökbefogadással fognak érkezni, ahol a szülők RAGASZKODNI FOGNAK az ő személyéhez. Tiszta sor.

   Kedvelés

   • Dunavirag 2016. március 24. / 09:45

    Érdekes lehet ismert embernek örökbeadni, mert az életadó szülő nagyon könnyen nyomon követheti a gyermek sorsét. Viiszont a “hogy egyszer találkozhasson az édesanyjával, elé állhasson és megkérdezhesse: ‘Miért hagytál el engem?” féle nyilatkozatok nagyon fájdalmasak lehetnek (akárkitől jött, még ha az újságírótól is) hiszen az életadó éppen hogy biztosította a gyermek sorsát a nyílt örökbeadással, egyáltalán nem elhagyta, sőt! Erről az az örökbeadó jut eszembe egy régebbi interjúból, aki szegény pont úgy járt, hogy az örökbefogadókról végül nem sok jó derült ki mire felnőtt a gyerek.

    Kedvelés

  • Ernus 2016. március 24. / 09:46

   Én az ő megyéjében vagyok. Kőbe van vésve- szerintem még a híres emberek számára is. De sose lehet tudni.

   Kedvelés

   • Marina 2016. március 24. / 10:11

    Lássuk meg….:)

    Kedvelés

   • Pakinyanya 2016. március 24. / 10:12

    Azt gondolom, hogy ő állami szinten nem kaphatott semmilyen előnyt. Az már más kérdés, hogy a civil szervezetnél bárki lehet előnyben másokhoz képest úgy, hogy valójában fogalma sincs róla, hogy helyzetben van, hiszen a civil szervezetnél emberek döntenek, sokszor meg is mondják, hogy nem feltétlenül sorrend szerint, így ott bejátszhatnak szubjektív döntések, ehhez pedig a civil szervezetnek joga van. Viszont ismerősömék jártak úgy Tegyesznél, hogy mivel nem volt meddőségi problémájuk, jó anyagi helyzetben vannak, örökbefogadni nem egészségügyi okokból akartak, ezért kicsit úgy vették őket, hogy utánozni akarják a híres külföldi embereket jódolgukban, ezért jobban megnézték őket és először úgy álltak hozzájuk, hogy csak brahiból indultak neki az útnak. Ilyen értelemben el tudom hinni, hogy Erikáék is az állami rendszerben szenvedtek hátrányt az ismertség miatt (amit ő mondott is). Utána pedig juthattak előnyhöz a civil szervezetnél csak az ismertség által, de mondjuk ezt az előnyt már nem vallották be maguknak.
    Fura dolog ez, az ember van, hogy egyszerűen csak tudja, hogy valami jól mutat nála és nem tesz semmit ezen felül, csak tisztában van vele, hogy ez a valami neki segítségére lesz.

    Kedvelés

  • Aranykulcs 2016. március 25. / 23:56

   Esetleg jelentkezhet nevelőszülőnek, és ha szerencséje van, és örökbe adható lesz valamelyik gyermek, akkor örökbe fogadhatja, gondolom ilyenkor ezt nem tilthatják meg csak azért, mert már van egy kisebb gyereke. Ezen kívül, ahogy a nagy testvér is vonzerő, a kicsi is lehet az valakinek (de nem mindenkinek, és bizonyos kor felett pedig lehet, hogy a kicsi már nem örülne egy új, nagyobb testvérnek.) Érdekes, hogy tőlünk régen pont a TEGYESZ-ben kérdezték, hogy miért nem gondolkozunk abban, hogy másodjára egy nagyobbat fogadjunk örökbe, mi akkor ezt elutasítottuk, de végülis miért ne lehetne ilyen? Vagy csak provokáció volt a kérdés?

   Kedvelés

   • Örökbe 2016. március 26. / 07:48

    De szerintem nem úgy értették, hogy a nulla éves mellé vállaltok egy kétévest rögtön, hanem vártok négy évet és akkor egy kétévest.

    Kedvelés

 16. izabella 2016. március 23. / 20:09

  Elég fura, ha úgy megy, hogy a krízisterhes kezébe nyomnak egy vastag albumot, hogy válasszon. Úgy képzeltem eddig, hogy a civil szervezet választja ki a örökbefogadókat, azzal együtt, hogy ha van az örökbeadónak valami kérése, (pl. ne túl fiatal, vagy ne túl idős, vagy diplomás, vagy kertes házban lakó stb. akkor ezt figyelembe veszik.) Aztán úgyis csak kölcsönös szimpátia esetén jön létre az örökbefogadás. De, hogy a kezébe nyomjanak egy albumot….(

  Kedvelés

  • Örökbe 2016. március 23. / 20:12

   Természetesen nem így megy, Magyarországon semmiképpen sem, ez csak egy hasonlat volt részemről arra, hogy nyíltnál az örökbeadónak is el kell fogadnia a családot, a jobb adottságú várakozók így jobb esélyekkel rajtolnak.

   Kedvelés

   • izabella 2016. március 23. / 23:14

    Még hasonlatnak is félelmetes….

    Kedvelés

    • Dunavirag 2016. március 24. / 09:46

     Amerikában pont így megy.

     Kedvelés

  • Kata 2016. április 17. / 16:15

   “Éppen ezért férjével tavaly úgy döntöttek, örökbe fogadnak egy kistestvért lányuk, Bíborka, vagyis ahogy szülei becézik, Bibike mellé. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a tervek szerint Bíborkánál idősebb gyermeket adoptálnak, ám az opera-énekesnő a Lokálnak elárulta: lehetséges, hogy nem csak egy gyermeket fogadnak örökbe.

   – Folyamatban van az örökbefogadás, és remélem, hogy szerencsénk lesz. Már megvan az alkalmassági határozatunk, amit ilyenkor újra meg kell csinálnunk. Most csak annyival rövidebb a procedúra, hogy a örökbefogadási tanfolyamot már nem kellett elvégeznünk, pedig a legjobban ezt a részét élveztem a folyamatnak. Attól sem zárkózunk el, hogy egy testvérpárt fogadjunk örökbe, ugyanis jogilag testvérek esetében újszülöttet is örökbe fogadhatnánk. A magyar jog értelmében testvéreket nem lehet szétválasztani, ami szintén megkönnyítené a dolgunkat. Persze mindent pontosan le kell fektetnünk, hiszen ebben az esetben azt szeretnénk, hogy ha lesz egy gyermek, aki „nekünk született”, akkor a testvére is fogadjon el minket – mesélte Erika.”

   Ezt a részt nem igazán értem, illetve kissé furcsa, mert sok mindennel nem korrelál, amit eddig olvastam. Elméletileg az elmélet meg a gyakorlat között nincs különbség. Gyakorlatilag van…

   Kedvelés

 17. Szende 2017. január 27. / 13:45

  Kedves olvasók,
  én is a kommentek nagy részét végigolvasva, meg a híreket a havi babákról, őszintén egyrészt irigységet másrészt hitetlenséget érzek, a Bölcső és a magánutas örökbefogadásokkal szemben. Mi több mint 3 éve várunk, nemre való kikötés nélkül, és még nem vagyok 40 éves 🙂
  A Bölcső több mint 3 éve amikor nekik is elküldtük a papirokat (36 múltam), és hiába kerestem őket telefonon, emailen, semmit nem válaszolt. Miklósa Erika történetét olvasva ismét megkerestem őket, gondolva, mégsem szűntek meg (közben természetesen sorban állunk a nagyon szimpatikus és emberi Gólyahírnél, akiket szeretettel ajánlok mindenkinek). A Bölcső alapítvány elnöke Zita visszaírt sokadik kör emailre, és annyit jelzett, nem állunk sorban náluk, mert egy formai hibát vétettünk, nem írtuk alá kézzel a hozzájuk benyújtott önéletrajzunkat, ő meg nem talált meg minket 🙂 a címünk a határozaton, akárcsak emailes elérhetőség (ez mind nála volt) 3 év távlatából nem emlékszem, a mobilt talán valóban nem adtuk meg.
  Náluk gyorsan lesznek szülők a várakozók, akiket kiválaszt, és ahogy látom neves és nagyon jól szituált emberek azok, ami nem baj (azaz de, mert nem gondolom, hogy ettől jobb szülő valaki), csak akkor ez legyen publikus, és ne stressz interjúval válogasson megkérdezve a 40 éves nőt, mire várt eddig, mert a nagy része a pároknak akik azt a döntést hozzák, hogy örökbe fogadnak és nyíltan, azok nem karitatív örökbefogadást, hanem újszülöttet várnak sok viszontagságos próbálkozás után. Hát ezért 40 körüliek, ahogy gondolom Zita sem 25 volt, mikor a 2 kislányát örökbe fogadta. Nem szimpatikus, és amit tesz az sem.

  Kedvelés

   • Szende 2017. január 27. / 15:52

    Igen, most októberben múlt 3 🙂 Köszönöm a felvételt 🙂

    Kedvelés

    • Örökbe 2017. január 27. / 15:54

     Akkor talán már hamarosan… Mennyi idős gyerekre vártok?

     Kedvelés

     • Szende 2017. január 27. / 16:01

      Nyílt örökbefogadással babára várunk, nemre nincs kikötés, származásra igen. Még 1-1,5 év kb a Gólyahírnél, 118-as a sorszámunk.

      Kedvelés

      • Örökbe 2017. január 27. / 21:08

       Viszont addig is gyertek el a találkozóra 5-én!

       Kedvelés

 18. simianyu 2017. június 17. / 05:49

  Nem szoktam hozzászólni, de most nem tudom megállni.
  Három gyereket fogadtam örökbe amiben volt magánutas, és Tegyeszes is.
  Mindhárom gyerekre alig egy évet vártam, ez annak köszönhető, hogy nem a másikat köpködtem, hogy neki miért van, hanem kellő kedvességgel és határozottsággal kijártam magamnak.
  Sajnos egyre több ember úgy gondolja, hogy neki nem lehet gyereke akkor neki ez jár és nem a kellő alázattal és türelemmel várja a babáját.
  Nem kompetenciám Zitát , Gabikát vagy bármelyik alapítvány vezetőjét megvédeni, de gondoljatok bele, hogy a családjuk mellett 0-24 órában csörög a telefonja. Ha te lennél a helyében, mindíg kedvesen válaszolgatnál a helyében? Mindíg képzeld magad a másik helyébe. Te nem tudhatod, hogy épp akkor milyen élethelyzetben van. Ha valakinek nincs ennyi empatikus készsége az csak várja a sültgalambot.

  Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.