Következő csoportok

A blogon több alkalmas, zárt, fizetős, online működő támogató csoportok is működnek örökbefogadás előtt állóknak.

A Start csoport azoknak szól, akik mostanában jelentkeznek, fognak jelentkezni, vagy ezen gondolkodnak, és szeretnének többet tudni a témáról. Legközelebb 2021. május 7., 14., 21., 28., mindig pénteken 17:00-19:45 között. https://orokbe.hu/talalkozok/tamogato-csoportok/start-csoport/

A Finis csoportot azoknak ajánlom, akik már egy ideje várakoznak, és remélhetőleg hamarosan sorra kerülnek! Legközelebb: 2021. április 29., május 6., 13., 20., mindig csütörtökön 19:30-21:30 közt.  https://orokbe.hu/talalkozok/tamogato-csoportok/finisben/

Vezeti: Mártonffy Zsuzsa, az Örökbe.hu blog gazdája, az Akiknek két anyja van című könyv szerzője, örökbefogadó szülő.

Hol: a számítógép előtt, a Zoom program segítségével.

Néhány idézet azoktól, akik a közelmúltban vettek részt ilyen csoportokon:

Nagyon örülök, hogy rátaláltunk erre a programra. Jó volt, hogy kis létszámú csoport, őszinte légkör tabuk nélkül sorstársakkal. Korrekt tájékoztatást éreztem minden témában, pozitív segítő szándékot a felkészítésben, pl. a betegség listát elérhetővé téve, hogy ne akkor találkozzunk vele először, mikor ki is kell tölteni a helyszínen.

Felírnám receptre mindenkinek aki örökbefogadást fontolgat. Komolyan.

Nekem nagyon sokat segített, hogy egyáltalán rájöjjek mik a kérdéseim, azokat feltehessem, és persze sok választ is kaptam.

Nagyon tetszett, örülök, hogy ilyen szimpatikus párokkal lehettünk egy csoportban.

Hasznos volt, bemutatta a kemény valóságot, a rendszer működését, a realitásokat. Mégis pozitív volt számunkra.

Nagyon hasznos volt, mert olyan témákat beszéltünk át, amit a tanfolyam nem érintett. Gyakorlatiasan, a résztvevők érdeklődési körére szabva foglalkoztunk a témákkal.

Én őszintén örülök, hogy lehetőségünk volt ezen házaspárként most részt venni, amikor úgy érezzük, közel van a gyerekünk várható érkezése, és gyakorlatias szemszögből nézve is készülni erre együtt. A férjemet nehéz lett volna pszichológus által vezetett foglalkozásokra elhívni, de egy gyakorló és nagyon tájékozott örökbefogadó szülőtől szívesen vett ő is minden tanácsot és információt. Ez a négy alkalom segített, hogy felkészültebbnek érezhessük magunkat abban a helyzetben, amire már nagyon régen várunk.

Akit érdekel bármelyik csoport, írjon a zsuzsa.martonffy@gmail.com címre.

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.