Beszélgetés egy felnőtt örökbefogadottal

Hangfelvétel egy Örökbe.hu rendezvényről. Erika 52 éves, ő meséli el a történetét. A sarokpontok: az első pár hónapot a vér szerinti anyukájával töltötte, akiről sokat tud, épp most dolgozza fel a családtörténetet egy visszaemlékezés formájában. Másfél éves korában került az örökbefogadó családjába, akik a témát kezdettől nyíltan kezelték. Ugyanakkor mai szemmel sok hibát is lát a saját nevelésében. Sok munkája volt abban, hogy most a helyén érezze magát, és megértse a történetének szereplőit. Húszéves kora óta ismeri a vér szerinti nővérét. A szerkesztésért köszönet Szabó Julcsinak.

Erika kislányként

Itt tudjátok meghallgatni a beszélgetést:

Aki letöltené a hanganyagot, kattintson a https://orokbe.files.wordpress.com/2021/05/erika_orokbe_jo.mp3 linkre, majd a jobb egérgombbal a “mentés másként” opciót kiválasztva elmenthető és netkapcsolat nélkül is hallgatható. 76 perc.

Jó hallgatást!

Örökbe.hu virtuális rendezvényt minden szerdán tartunk, itt láthatod a múlt és jövő programját. Néhány rendezvényről videó- vagy hangfelvétel is készül. Aki támogatta tavaly a blogot, az ezeket azonnal megnézheti a támogatóknak szóló videótárban (jelszóval). Ha szeretnél te is élni ezzel a lehetőséggel, – és hozzájárulni az örökbefogadásról szóló leggazdagabb információforrás fennmaradásához, működtetéséhez – akkor csatlakozz az előfizetőkhöz. Itt olvashatsz a támogatási lehetőségekről.

3 gondolat “Beszélgetés egy felnőtt örökbefogadottal” bejegyzéshez

 1. Örökbe 2021. szeptember 6. / 11:31

  Sokan kérdezik. A támogatókat év végén szoktam összesíteni és értesíteni, tehát aki 2020-ban támogatta a blogot, az kapott jelszót. Aki idén támogatta a blogot, és türelmetlen, az írjon nekem :-).

  Kedvelés

 2. A 2021. szeptember 7. / 12:28

  Elmeny volt hallgatni, koszonom! Folyamatosan lenyugoz az orokbefogadas temaban erintettek magas foku erzelmi intelligenciaja es valasztekos beszede, olyan jo hallgatni ezeket a beszelgeteseket.
  Erdekes, hogy nem eloszor tunik fel a “lanyos anya” emlitese felnott orokbefogadott altal, nem tudom, ez egy tenylegesen visszatero motivum? Az anya-lanya kapcsolat maskent valo megelesenek a vagya? Kicsit elszoritja a szivemet, hogy egy fiugyermeknek ezt milyen lehet hallani, de lehet, hogy csak tul sokat kepzelek bele.
  Sok sikert a konyvhoz, nagy erdeklodessel fogom olvasni!

  Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.