Videó: Hogy beszélgessünk a gyerekkel az örökbefogadásról?

A szülők leggyakoribb kérdéseiről esik szó a beszélgetésben. Sulyok Eszter pszichológus volt a vendégünk. A beszélgetés előzetese:

A videó tartalma:

Már a gyerek érkezése előtt kezdjünk el erről beszélni.

6 p A pici babának kezdjük el mondani

10 p Elég akkor, ha a gyerek kérdez?

A szülő is legyen jól!

Akkor tudunk támogatóan jelen leni, ha nem a mi csomagjaink töltik meg a szülő és a gyerek közti teret.

15 p Aki jár örökbefogadó találkozókra, sok melót megspórol magának a következő 15 évben.

Mire a gyerek óvodába megy, tudnia kell, hogy őt örökbe fogadták, és ez mit jelent.

19 p Ha idősebb gyerek érkezik

Kati szült, és mi nem tudtunk volna ilyen csodálatos gyereket szülni

28 p …mert szegény volt. Miért ne mondjuk ezt?

31 p Ha a szülőnek is nehéz érzései vannak a vér szerinti szülő felé

nehéz témák, börtön, drog

48 mikor mondjuk el, hogy van vér szerinti testvére

52 p Mikor mondjuk el a cigány származást?

58 p írjunk saját mesét?

A gyerek története nem ott kezdődik, hogy anyáékat felhívta a Tegyesz.

Ha azt vesszük észre, hogy az őrült nagy sajnálat vezérel minket a gyerekünkkel kapcsoltban, akkor kell nagyon észnél lenni.

1 ó 20 mi a baj a „szívemből születtél” kifejezéssel?

1 ó 23 Lehet túl sokat beszélni róla?

A rendezvény 2024. február 5-én volt, a kérdező Mártonffy Zsuzsa, az Örökbe.hu blog gazdája. A szerkesztés Törökné Vida-Szűcs Katalin munkája. 1 óra 28 perc.

A teljes videó 2500 forint adományért megtekinthető. Ha érdekel, töltsd ki ezt és elküldöm a linket. Az összes korábbi rendezvény felvétele elérhető azoknak, akik havonta legalább 3000 forinttal támogatják az Örökbe.hu oldal működését. Aki pedig havi 1000 forinttal támogatja a blogot, az évi egy általa kiválasztott rendezvény felvételét megnézheti.

A támogatásokat az OTP Banknál vezetett 11773030-11710253 bankszámlára tudjátok utalni, számlatulajdonos: Mártonffy Zsuzsa, IBAN: HU74117730301171025300000000, Swift: OTPVHUHB. Kérlek, az utalás közleményként írd be a választott videó vagy csomag nevét, és a te nevedet is, ha nem a saját számládról utalsz

 

Örökbe.hu virtuális rendezvényt szerdánként tartunk, itt láthatod a múlt és jövő programját. Néhány rendezvényről videófelvétel is készül. Aki legalább havi 3000 forinttal támogatja a blogot, az ezeket azonnal megnézheti a támogatóknak szóló médiatárban, ahol már komoly tudástár gyűlt össze az örökbefogadásról és kapcsolódó témákról. Ha szeretnél te is élni ezzel a lehetőséggel, – és hozzájárulni az örökbefogadásról szóló leggazdagabb információforrás fennmaradásához, működtetéséhez – akkor csatlakozz az előfizetőkhöz. Itt olvashatsz a támogatási lehetőségekről.

4 gondolat “Videó: Hogy beszélgessünk a gyerekkel az örökbefogadásról?” bejegyzéshez

  1. Annamaria Bertalan 2024. június 13. / 12:53

    Bocsánat. Nem tudom, hogy jelezték e már, bár azt feltételezem, hogy igen, de csak egy ízelítő videó van fent nem a teljes anyag. Pedig annyira érdekelne. Köszönöm! Bertalan Annamária

    Kedvelés

    • Örökbe 2024. június 13. / 14:49

      Kedves Annamária!
      Igen, ez egy ízelítő. Az alján ott van a magyarázat:
      “A teljes videó 2500 forint adományért megtekinthető. Ha érdekel, töltsd ki ezt és elküldöm a linket. Az összes korábbi rendezvény felvétele elérhető azoknak, akik havonta legalább 3000 forinttal támogatják az Örökbe.hu oldal működését. Aki pedig havi 1000 forinttal támogatja a blogot, az évi egy általa kiválasztott rendezvény felvételét megnézheti.”

      Minden jót!

      Kedvelés

  2. Annamaria Bertalan 2024. június 13. / 15:34

    Köszönöm az előző válsszt. Én rendszeres támogató vagyok. Ezek szerint később elérhető lesz a videótárban is ez a videó? Üdvözlettel : Bertalan Annamari

    Annamaria Bertalan annamaria.horvath79@gmail.com ezt írta (időpont: 2024. jún. 13., Cs 12:53):

    Bocsánat. Nem tudom, hogy jelezték e már, bár azt feltételezem, hogy igen, > de csak egy ízelítő videó van fent nem a teljes anyag. > Pedig annyira érdekelne. > Köszönöm! > Bertalan Annamária >

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .