Tavaszköszöntő találkozó Bábeléknél

Általános

Az étteremig közlekedő busz útvonala a következő lesz az igényfelmérés alapján:

17:20 Kosztolányi Dezső tér
17:35 Hungária körút
17:50 Zugló 
A pontos helyszíneket hamarosan közlöm, addig is mindenki írjon, aki szeretné a buszt használni, hogy hol és hány fő szállna fel. Visszafele dinamikusan, az igényeknek megfelelően fog indulni a városba a busz az étteremből. 
Aki jelentkezett, és mégsem tud jönni, az kérem, szóljon. Aki bizonytalanra jelentkezett, az pontosítson. Lehet később is érkezni!

Nagyon sokan leszünk, ennyi ember még bemutatkozni sem fog tudni egymásnak. Aki valamilyen típusú emberrel mindenképpen szeretne beszélgetni az este során (pl. egyedülálló örökbefogadó, vagy idősebb gyerek örökbefogadója), az jelezze előre és megoldjuk. 

Kaptunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot 🙂 A blogtalálkozóra helyszínnel és vacsorával vár minket a Bábelék Étterem, Maumau olvasónk kedves szervezésének köszönhetően. Nem kell érte fizetni. Tehát:

Mikor: 2015. március 28., szombat este 6-tól (később is lehet, éjfélig biztos ott leszünk).

Hol: Bábelék Étterem, Budapest, XV. kerület, Pestújhelyi út 65. Mienk lesz az egész hely.

Bábelék

Térkép itt. Mint látható, ez igen kedvező helyszín az észak-pesti agglomerációból érkezőknek, de máshol is élnek olvasók. Nekik Maumau egy buszt szervez, ami a központból az étterembe majd utána visszaszállítja az autó nélkül érkezőket, szintén ingyen.

Gyerekeket lehet hozni. (Külön felügyelet nincs, szórakoztatásuk a szülőkre hárul.)

Menü: rántott sajt, rántott gomba, rántott karfiol, csirkemell csíkok párizsi bundában, csirkemell sajttal sonkával töltve, zöldségköret, petrezselymes burgonya, rizs. Sütemények, pogácsa. Kávé, üdítő, bor, sör. Nem kell érte fizetni.

Eddig rejtőzködő olvasók is jöjjenek bátran! Mindenkit szeretettel várok (érintettségtől függetlenül), viszont regisztráció kell. Aki szeretne jönni, írjon nekem egy levelet az alábbi részletekkel:

 1. Hány felnőtt és hány gyerek jön (hogy az ételt tudja tervezni az étterem).
 2. Ha szeretné kérni a buszt, honnan érkezik és hánytól hányig maradna az étteremben.
 3. Aki NEM járul hozzá, hogy a rendezvényen a róla vagy családjáról készült fotók felkerüljenek a blogra, az előre jelezze ezt a levélben. Ezt tiszteletben tartjuk, de helyben nem tudok mindenkit egyesével megkérdezni.

Nagy-nagy köszönet Maumaunak és a Bábelék Étteremnek!

95 responses »

 1. Hát ezt el sem akarom hinni! Maumau egy jótündérke a meséből! Nagyon-nagyon köszönjük a meghívást, naná, hogy megyünk! (majd írok e-mailt)

  Kedvelés

 2. Sziasztok! Én kocsival megyek egyedül és én is szívesen felajánlom a helyeket az autóban! Belvárosból indulok, bárhol felveszek utasokat! 🙂

  Kedvelés

 3. Megvan a férjem beosztása, és a szabad hétvégéjére esik! (Ez nagy szó, mert havonta egy ilyene van) Úgy néz ki, hogy végre nekünk is összejön. Visszük a két aprótalpút is, legfeljebb bealszanak (bár szerintem csak hazafelé a kocsiban)

  Használati utasítás a férjemhez: amit kérdez, azt sem szabad komolyan venni. Elsőre meghökkentő tud lenni, amikor teljesen komoly arccal közöl blődségeket. 🙂

  Kedvelés

 4. Sziasztok, nagyon köszönjük ezt a kedves felajánlást, mi is szeretnénk menni a férjemmel, de nem tudom, milyen e-mail címre írhatnék regisztrációs célból. Mi most indítjuk az örökbefogadási procedúrát, így is mehetünk? Vagy inkább csak olyanokat vártok, akiknek már van örökbe-babájuk?

  Kedvelés

  • Szia! Üdv a blogon!
   Bárki jöhet, várunk titeket is szeretettel a találkozón. A zsuzsa.martonffy gmail.com címre tudsz írni.
   A találkozókon mindig vannak várakozók, felkészülők, felnőtt örökbefogadottak és olyan emberek is, akik nem fognak örökbe fogadni, de érdekli őket a téma vagy a társaság. És persze sok örökbefogadó, akiktől lehet kérdezni.

   Kedvelés

 5. Sziasztok!Mi is szívesen mennénk ketten a férjemmel.3 gyerkőcöt fogadtunk örökbe.Nem tudom miért de egyszerűen nem tudok e-mailt küldeni,mindig azt írja ki,hogy nem megfelelő a cím.

  Kedvelés

 6. Foglaltunk szobat a Palotaban, remelem most osszejon a talalkozo, muszaj lesz. 😊
  A ferjemert en is elore elnezest kerek, furcsa humoru, sztem jol meglesznek Aktucs apukaval 😃
  Cserebe a fiam eszmeletlen sokat beszel, jo kis banda vagyunk. 😊

  Kedvelés

 7. Eddig 37 felnőtt és 9 gyerek regisztrált. Hajrá!
  Buszt egy ember kért, a fotózással senki sem jelzett problémát.

  Ha nem szóltok, akkor nem lesz busz, és mindenkit lefotózunk 🙂

  Kedvelés

 8. Engem érdekelne a busz – jelenleg úgy tűnik ketten jönnénk a férjemmel (tök jó, hogy ilyen sok férfi is jön, így ő is kedvet kapott). Honnan indulna és mikor és visszafelé is jön? Úgy néztem, mintha az 5-ös busz is odavisz, csak hát az visszafelé erős időbeli korlátot jelent:)

  Kedvelés

 9. Én is ott leszek és lehet, hogy Dia is jön és pátyolgatja a gyerekeket. Mi -valószínű- az utolsó 124-essel hazamegyünk.
  BKV járatok:
  közvetlen járat: 124-es busz a Bosnyák térről. Sztáray Mihály térnél kell leszállni (kb. 15 perc)
  Utolsó járat a Bosnyák térre: 23:09
  Gyakoribb járatok: 7-es, 107-es, 133-as, 233-as az Apolló utcáig (Újpalotán) és onnan pár perc gyaloglás balra az Apolló utcán.
  239-es vagy 112-es a Bosnyák térig, ott átszállás pl. a 124-re.
  Éjszakai járat az Apolló utcától: 979-es, 23:56, 0:56, … (Bosnyák tér, Thököly út, Stefánia út, Andrássy út, stb.)
  ANGÉLA: az 5-ös busz a Hungária körútnál elkanyarodik. Ott szálljatok át valami másra.

  Kedvelés

 10. 50 felnőtt, 13 gyerek az állás. Mindössze két ember jelezte, hogy zavarja a fotó, és ketten kértek buszt.
  Érkeztek viszont felajánlások Dunakesziről és Debrecenből autós szállításra.

  Senki többet?

  Kedvelés

    • Nos, lassan csak kiderült, hogy igen. 🙂
     Kettesben mennénk Pivel, gyereket nem tesszük ki ennek most sem, majd, ha nappali családos buli lesz, őt inkább akkor. Kaja jöhet, busz ha lesz (lesz?), akkor a Hungária körúttól/ig szívesen csatlakoznánk, de megoldjuk anélkül is – az odafelét könnyebben, de a visszafelét is majdcsak. 🙂 Fotó nem gond.
     Írjak emailt is?

     Kedvelés

    • Sziasztok!

     Én úgy döntöttem, hogy nem megyek. Az ok a következő. A gyerek két hónapja van nálunk. Egy hete elmentem egy koncertre – egy éve vettem meg a jegyet rá, a gyerek még akkor csak távoli álom volt. Megbeszéltük vele, hogy ez fog történni, anya elmegy koncertre, este hazajön, mikor reggel felébred itt leszek. Az apja le is tudta fektetni 19:00-kor. Este 21:15-kor felébredt, teljesen megzavarodott. Az apja 22:30-ig próbálta altatni, csak sírt, és nem akart aludni. Hazaértem, én is próbáltam altatni, nem merte becsukni a szemét, nehogy valamelyikünk elmenjen, kimenjen a szobából stb-stb, pedig mondtuk neki, hogy a szomszéd szobában vagyunk. Végül éjjel egykor “esett össze” a kanapén. Szóval egy jó ideig biztos nem fogunk magánutas programokat csinálni. Lehet, hogy nem jól csináljuk, de mi így tartjuk jónak.

     Mindenkinek jó szórakozást!

     Kedvelés

  • Mi Pécsről megyünk, még két hely van az autóban (ha vállaljátok, hogy hátul hárman ültök), ha valaki jönne (üzemanyagért nem kell fizetni, ha ez számít a döntésben). Szombat este ott alszunk, csak vasárnap jövünk vissza.

   Kedvelés

 11. Sziasztok!

  Elnézést, hogy csak most írok, de mi is szeretnénk jelentkezni a találkozóra a férjemmel.
  Mi is egyelőre a jelentkezési fázisban vagyunk, úgyhogy még mindenféle ügyintézés előttünk áll. Viszont rohamosan közeledik az a bizonyos első randi a Tegyesszel, szóval egyre többet bújom a bejegyzéseket, interjúkat, hogy okosodjunk és ez a találkozó is nagyon jó alkalom lenne, hogy felkészültebbek legyünk a nagy napra. 🙂

  Máris küldöm az e-mailt is.

  Kedvelés

 12. Köszönjük Maumaunak a szuper lehetőséget, szeretnék jelentkezni a blogtalálkozóra, egyedül megyek mert a gyerkőc még kicsi 4,5 éves és 8 órakor beájul este.
  Írtam az e-mailcímre.

  Kedvelés

 13. Mi is köszönjük szépen a lehetőséget, örömmel megyünk 28-án, ketten a kislánnyal. 🙂 Elnézést, nem tudom most végigolvasni az összes kommentet, úgyhogy érdeklődnék, lesz-e végül busz, illetve honnan és mikor? Mi hattól nyolcig tudunk maradni a rendezvényen, az megoldható lenne? És a legfontosabb, olyan jármű lenne, amibe kell gyerekülés?

  Kedvelés

 14. Egy normál buszba nem kell gyerekülés. 🙂 Ha jól értem, akkor ez egy kisbusz/furgon jellegű jármű, amibe szükséges lenne gyerekülés. Otthon persze van ilyen, de cipelni nem szeretném, úgyhogy akkor ez az odajutási mód felejtős, körülnézek, hogyan juthatnánk még el a helyszínre.

  Kedvelés

 15. Maumau, köszönöm szépen, ez jó hír! 🙂 Arról privátban szabad majd érdeklődni, pontosan honnan és mikor megy a busz? Adjak meg egy email címet?

  Kedvelés

 16. Ha valaki vidékről jönne 1 felnőtt vagy 1 felnőtt-1 gyerek felosztásban, akkor a közelben fel tudok ajánlani egy fapados szállást, ugyanis én ott lakom, de kicsi a lakás ennél több emberhez. Viszont ha ezekkel a feltételekkel érdekelne valakit, akkor örömmel, és Zsuzsán keresztül meg tud keresni.

  Kedvelés

  • Igen, lesz névtábla. Érkezéskor mindenki töltse ki, ideálisan a következő adatokkal: név, nicknév, kategória (SZ= (örökbefogadó) szülő, Ö= örökbefogadott V = várakozó É = érdeklődő), gyerekek kora. Vagy amennyit meg óhajt osztani a világgal ezekből.
   Pl. az enyémen ez fog állni: Zsuzsa/Örökbe, SZ, 6, 4, 2

   Kedvelés

  • Szia Eleven, tuti meg fogjuk találni egymást:-) Én addig nem is megyek haza, amíg nem találkozom személyesen is minden kedves ismerőssel:-)
   Zsuzsa egyébként nagyon jó szervező – naná, másképp nem is lehetne háromgyerekes SZ 6,4,2 örökanyuka – , legutóbb is már a találkozó elején kitábláztuk magunkat, így mindenki mindenkit megtalált.

   Kedvelés

 17. Ott leszek én is, Erkaberkához hasonlóan Pécsről. Előre láthatóan szombat délelőtt megyek fel, vasárnap este vissza, a kocsiban két hely, szívesen viszek bárkit, vidám kis járat vagyunk, kissé koszos autóval és két cukkkermukker gyerekkel 🙂

  Kedvelés

 18. Mi a Hungária körúton szeretnénk felszállni. Egy felnőtt és egy kiscsoportos. 🙂 Ezért ha megoldható, hálásan megköszönném azt a bizonyos gyerekülést, amiről korábban volt szó. Szeretném megkérdezni, hogy a Hungárián hol szállhatunk fel pontosan? Illetve jelezném, hogy mi nyolckor szeretnénk majd visszaindulni, ha lehetséges. Előre is nagyon-nagyon köszönöm! 🙂

  Kedvelés

  • Szia Fatika, lesz beteve egy gyerekules! 🙂 A visszaindulas mar egyszerubb lesz, engem keressetek kerlek ha menni szeretnetek. Zsuzsa irja a pontos felszallast!

   Kedvelés

  • Szia Eva,
   Ez a panzio ha jol latom a helyszintol 950 meterre van, szoval persze tud arra menni a busz. Kerdes hogy az elso korben befer e meg plusz ember, ha nem, akkor fordul egyet a busz, oda kb 2 perc alatt odaer, es akkor max 18 utan erkeztek meg par perccel!

   Kedvelés

 19. Visszajelzés: A szombati találkozóhoz | Örökbe.hu

 20. Visszajelzés: Beszámoló a blogtalálkozóról Bábeléknél | Örökbe.hu

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.