Videó: Down-szindrómás gyerekek örökbefogadása

Nemrég a Down Alapítvány is jogosultságot szerzett nyílt örökbefogadások közvetítésére Magyarországon, elsősorban sérült gyermekekkel fognak foglalkozni. Vendégünk Steinbach Éva volt, a program szakmai vezetője, aki már összesen közel 30 Downos gyereknek talált örökbefogadó- vagy nevelőcsaládot. Kik és miért vállalnak sérült gyereket Magyarországon? Milyen történetek lapulnak egy-egy ilyen örökbeadás hátterében? Mivel jár egy Downos gyerek felnevelése? Megható beszélgetés, ahol nagyszerű embereket, különleges sorsokat ismerhetünk meg. A 2020. december 9-i előadás felvétele.

Éva_0665

Örökbe.hu virtuális rendezvényt minden szerdán tartunk, itt láthatod a múlt és jövő programját. Néhány rendezvényről videófelvétel is készül. Aki támogatta tavaly a blogot, az ezeket azonnal megnézheti. Ha szeretnél te is élni ezzel a lehetőséggel, – és hozzájárulni az örökbefogadásról szóló leggazdagabb információforrás fennmaradásához, működtetéséhez – akkor csatlakozz az előfizetőkhöz. Itt olvashatsz a támogatási lehetőségekről.

4 gondolat “Videó: Down-szindrómás gyerekek örökbefogadása” bejegyzéshez

  1. VR 2021. október 19. / 15:35

    Nem találom a szavakat erre az interjúra! Éva világlátása és történetei egyszerűen könnyeket csaltak a szemembe. Sugárzik belőle az emberek felé való nyitottság, őszinte megértés és elfogadás. Micsoda lelki fájdalmaknak, átalakulásoknak, hihetetlen mélységeknek és magasságoknak lehet a szemtanúja, kísérője! Önkéntelenül is felmerül bennem a kérdés, hogy mi is a fontos az életben, vannak-e lehetetlen helyzetek, és, hogy tényleg az-e a lényeg, amit a külvilág sugall. Bárcsak minél többen hallhatnák ezt a beszélgetést!

    Kedvelés

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.