Könyvünk, A Nap és a Hold gyermekei

Nagy örömmel jelentem be, hogy megjelent Gubcsi Judittal közös könyvünk a roma gyerekek örökbefogadásának hazai tapasztalatairól. A címe: A Nap és a Hold gyermekei.

A könyvön egy éven át dolgoztunk közösen Judittal, de a Romadopt Klub kilenc évnyi tapasztalatát összegzi. Egy olyan témában, amely a hivatalos tájékoztatókban, jogszabályokban nem is jelenik meg, hisz elvileg nincs roma gyerek a rendszerben. Miközben a várakozók pontosan tudják, mi a saját preferenciájuk a kérdésben. A könyv célja, hogy ezt a tabut oldja. Nem mondjuk meg, hogy hogy kell egy örökbe fogadott cigány gyereket nevelni, de sok-sok információval segítjük, hogy mindenki a saját válaszát megtalálhassa.

A kötet leírja a magyar örökbefogadási rendszer idevágó működését, foglalkozik a szülők leggyakoribb félelmeivel, kétségeivel, közöl interjúkat szakemberekkel, akik az örökbefogadásban vagy a roma felzárkóztatásban tevékenykednek, érintett örökbe fogadó szülőkkel és felnőtt örökbefogadottal. Ad egy rövid összefoglalót is jelentős cigány személyiségekről, a romák történelméről, és egy kulturális ajánlót (könyvek, filmek, mesekönyvek, rendezvények), amelyet a szülők tudnak használni. Pár név a közreműködők és szereplők közül: Tompa Andrea író, Székely Zsuzsanna pszichológus, Illésné Áncsán Aranka gyermekvédelmi szakember, Szilvási Léna örökbe fogadó szülő és gyermekvédelmi szakember, L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Dr. Binder Mátyás történész.

A könyvet ajánljuk

  • örökbefogadáson gondolkodóknak
  • gyakorló szülőknek, akik szeretnék megtalálni a saját útjukat a származás kezelésében
  • gyermekvédelmi szakembereknek
  • és bárki másnak, aki szívesen elmélyül a témában.

205 oldal, könnyen olvasható.

A könyv elkészítése, bemutatása és reklámozása mind “csináld magad” módszerrel zajlott, rengeteg segítséget kaptunk ismerősöktől és ismeretlenektől. Köszönet mindenkinek!

A szerzők, szereplők, közreműködők és segítők

A családi könyvbemutató a H13 rendezvénytéren történt, táncházzal és dedikálással egybekötve.

A kötet csak a kiadó Színes a világ webshopjában kapható: http://www.szinesavilag-book.hu/A-Nap-es-a-Hold-gyermekei-Gubcsi-Judit-Martonffy-Zsuzsa-d80.htm

Szerencsés egybeesés, hogy első könyvem, az Akiknek két anyja van ismét kapható, egy új kiadásban, amely már a nagyon fontos 2020-as törvényi változásokat is tartalmazza. https://bookline.hu/product/home.action?_v=Martonffy_Zsuzsa_Akiknek_ket_anyja_van&type=22&id=339125

Jó olvasást! Köszönöm, hogy velünk tartotok!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.