Filmvetítés és morzsabuli 2022. december 27-én

Nagy közös, személyes programra hívom az Örökbe.hu olvasóit. A szokásos “két ünnep közti” morzsabulinkon egy különleges filmvetítésben is részünk lesz.

A Hat hét című új magyar filmdrámát láthatják a résztvevők. Az itt olvasóknak nem is kell magyarázni a címet: a hat hét az az időszak, ameddig a gyermekét örökbe adó anya még meggondolhatja magát a szülés után. A film a vér szerinti anya, esetünkben egy tinédzser lány, Zsófi szemszögéből követi ezt az időszakot. Különlegessége, hogy az alkotók nagyon alaposan beleásták magukat az örökbefogadás működésébe, sokat konzultáltak a terület gyakorlati szakembereivel, így elkerülték téma ábrázolása során szokásos tipikus filmes hibákat.

A Hat hét máris számos díjat nyert nemzetközi és hazai fesztiválokon, mi most premier előtt láthatjuk. Az egyik forgatókönyvíró, Vincze Máté Artur már öt éve is vendégünk volt egy Örökbe rendezvényen, akkor a gyerekvédelem és örökbefogadás témájában forgatott dokumentumfilmjeit néztük meg. A rendező, Szakonyi Noémi Veronika pedig társproducere volt az Anyáim története című, szintén örökbefogadással foglalkozó dokumentumfilmnek. Most Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artur lesznek a vendégeink, és a vetítés után tudunk kicsit beszélgetni. Az eseményen fényképek készülnek, aki nem akar ezeken szerepelni, az előre jelezze.

A film 95 perces, 2022-ben készült, a főszerepeket Román Katalin, Járó Zsuzsanna, Balsai Móni és Mészáros András játsszák. Magyar nyelven vetítjük.

Noémi és Máté a tallinni filmfesztiválon, ahol épp nagydíjat kapnak

Mikor: 2022. december 27-én kedden délután, a következő ütemezéssel:

15:30 érkezés, gyerekek beadása a gyerekmegőrzőbe

16:00 filmvetítés kezdete

17:35 rövid beszélgetés az alkotókkal

18:00 átvesszük a gyerekeket, morzsabuli, kötetlen közösségi együttlét

19:30 körül kapuzárás

Hol: Budapest XV. kerületében, tömegközlekedéssel megközelíthető helyen, parkolni lehet a ház előtt és a környező utcákban. Akadálymentes az épület, kerekesszékkel be tudsz jönni.

Kinek: A rendezvényre csak azok jöhetnek, akik az alábbi űrlap kitöltésével regisztrálnak, nekik egy-két nappal az esemény előtt fogom elküldeni a címet. Bárkit szeretettel látunk, ha regisztrál. És mivel a létszám korlátos, ha mégsem tudsz jönni, kérlek szólj.

Gyerekmegőrzőt biztosítunk, várhatóan ezer forint/gyerek áron, ezt nektek kell helyben fizetnetek. Kérlek a jelentkezésnél jelezd, hány gyerekre kéred a bébiszittert. A program ingyenes.

Mit: hozzátok az ilyenkor szokásos, ünnepről megmaradt sütiket, salátákat, a vetítés után falatozunk és kicsit beszélgetünk.

A film 12 év feletti besorolást kapott, ennél fiatalabb gyerekeknek várhatóan nem is érdekes (bár kárt nem tesz bennük).

Nagyon örülök, hogy egy picit én is hozzájárulhattam a filmhez!

Következő személyes Örökbe.hu találkozó: várhatóan 2023. április 16.-án.

Jelentkezés az alábbi űrlapon:

Egy gondolat “Filmvetítés és morzsabuli 2022. december 27-én” bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.